Ratekoulutus järjestää nyt koulutuksen:

Lean-johtaminen ja -tekniikat tehokkaassa paketissa (2 pv)

Ratekoulutuksen suuren suosion saaneet Lean-kurssit ovat uudistuneet. Koulutus toteutetaan kaksipäiväisenä.

Ensimmäisenä päivänä keskitytään Lean-tekniikoihin ja -menetelmiin. Koulutuksessa käsitellään Lean Managementin perustekniikat runsaiden esimerkkien avulla. Saat selkeät perustiedot Lean-tekniikoista ja niiden soveltamisesta oman organisaatiosi toiminnassa.

Toisena päivänä valmennuksen aiheena on Lean-johtaminen ja kehitystyön hallinta, opitaan tehokkaalla tavalla Lean-johtamisen periaatteet. Kurssilla käsitellään Lean-johtamisen perusteet, kerroksittainen johtaminen, Hoshin Kanri -johtamismalli sekä kehityshankkeiden suunnittelu ja johtaminen Leanin näkökulmasta.

Kenelle
Kurssin kohderyhmänä ovat esimiehet, työnjohtajat sekä tiiminvetäjät, joiden organisaatio on aloittanut Lean-periaatteiden soveltamisen. Kurssi on toimialariippumaton, ja se soveltuu tuotannossa, palveluissa sekä julkishallinnossa toimiville henkilöille. Kurssin aikana valotetaan esimerkkien avulla Lean-periaatteiden soveltamista eri tyyppisissä organisaatioissa. Koulutustyyli on keskusteleva ja esityksessä otetaan huomioon osallistujien taustat ja tarpeet.

Kurssi tarjoaa esimiehille lähtökohdat kehittää oman organisaationsa johtamista, kehittää alaisten sitoutumista ja tukea Lean-muutosprosessia systemaattisesti. Pelkillä Lean-tekniikoilla saavutetaan vain rajoitettuja hyötyjä, ja todelliset tulokset Lean-kehitystyössä saavutetaan vasta kun organisaatio soveltaa Lean-johtamista pitkäjänteisesti.

Kouluttaja
Kurssin kouluttajana toimii Ilkka Kouri, Suomen tunnetuin ja eniten Lean-valmennuksia toteuttanut asiantuntija. Ilkka toteutti ensimmäisen Lean-valmennuksen jo syyskuussa 1992 ja on siitä lähtien kouluttanut tuhansia henkilöitä yli sadassa eri organisaatiossa. Ilkka on ollut perustamassa Suomen Lean yhdistys ry:tä ja on saanut tunnustukseksi Leanin edistämisestä Suomessa yhdistyksen kunniajäsenyyden. Tällä hetkellä Ilkka vastaa päätoimisesti pankkiiriliikkeen Lean-hankkeesta ja ohjaa kahden eri yrityksen Lean-prosessia.
Ilkan valmennukset saavat poikkeuksetta hyvän palautteen. Laajan kokemuksen ja osaamisen ansiosta hän pystyy antamaan selkeitä ja perusteltuja vastauksia osallistujien kysymyksiin.

OHJELMA 31.5.-1.6.2017

– Kehityshankkeiden suunnittelu ja kuvaus
– Kehityshankkeiden johtaminen

10:15 Lean-johtaminen
– Leanin filosofian ja johtamisen lähtökohdat
– Lean-johtamisen keskeiset periaatteet

11:15 Lounas

12:00 Päivittäisjohtaminen
– Johtamisen vakiointi
– Visuaalinen johtaminen
– Päivittäisjohtamisen systematiikka
– Ongelmaratkaisu osana päivittäisjohtamista

13:00 Systemaattinen ongelmaratkaisu
– Systemaattinen ongelmien käsittely
– A3 ongelmaratkaisumenetelmä
– Juurisyyanalyysi

14:00 Kahvi

14:15 Case: Miten Lean johdetaan käytäntöön
Valmentaja Outi Impivaara, Oicon Oy
– Miten muutan johtamistani muutoksen toteuttamiseksi
– Miten saan ihmiset osallistumaan
– Miten kehittää yhteistyötä tiimeissä

16:15 Loppuyhteenveto

16:30 Koulutus päättyy

———

Aika:
ke-to 31.5.-1.6.2017

Paikka:
Cumulus Resort Airport Congress Center, Robert Huberin tie 4, Vantaa.

1197 eur
/hlö (+ alv 24 %). Sisältää kurssimateriaalin ja tarjoilun.

Alennushinta ryhmille:
Samasta organisaatiosta 2 hlöä tai useampia: 1097 eur/hlö (+ alv 24 %).

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

KesäAle! Ilmoittaudu nyt, saat vapaavalintaisen WebAkatemian webinaaritallenteen (97 eur) veloituksetta!