Ratekoulutus järjestää nyt koulutuksen:

R-analytiikan intensiivikurssi (1 pv)

Miksi R?
Datamassojen analytiikan hyödyntäminen tuo yrityksille selviä kilpailuetuja, ja analytiikan osaajille riittää kysyntää. Erityisesti R:n osaajia tarvitaan, koska se on eräs laajimmin käytetyistä ohjelmistoista nykypäivän analytiikassa. R on ilmainen ja laajan yhteisöllisen tuen ansiosta sille löytyy suuri valikoima erilaisia työkaluja. R on yksi parhaista työkaluista data-analytiikkaan.

Mitä koulutus tarjoaa?
Opit R:n perusteet; hallitset eri lähteistä tulevia datoja ja osaat toteuttaa sekä tulkita erilaisia analyyseja. Syvennymme koulutuksessa erityisesti visuaalisiin analyysimenetelmiin. Lisäksi opit, miten R:ää voidaan hyödyntää yrityksen tietojärjestelmien osana sekä digitalisoitujen palveluiden moottorina.

Aloitteleville analyytikoille, ammatillista osaamistaan kehittäville tietoalan ammattilaisille, tutkimus- ja kehitystehtävissä toimiville asiantuntijoille ja nykypäivän analytiikan mahdollisuuksista kiinnostuneille. Aikaisempaa R- tai ohjelmointikokemusta ei vaadita.

Kouluttajana toimii Tkt Erkki Räsänen. Erkki on teknologiayrittäjä ja kokenut kouluttaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus matemaattisten menetelmien ja data-analytiikan hyödyntämisestä liike-elämässä, teollisuudessa ja tieteessä.

Koulutukseen tarvitset mukaan oman tietokoneen (Windows, Linux tai Mac), johon voit itse ladata ja asentaa ohjelmistoja sekä R:n paketteja kurssin aikana.

Huomaa!
Viikko ennen kurssia järjestetään webinaari
, jonka aikana asennetaan R-ohjelmisto kurssilaisille ja varmistetaan asennusten toiminta.

OHJELMA torstai 16.3.2017

08:30 Ilmoittautuminen ja aamupala

09:00 Johdanto
R-ympäristö

– RGui-käyttöympäristön ominaisuudet; workspace, konsoli, skriptieditori, pakettien lataus
– R-kielen perusteet

Datan hallinta
– R:n tietotyyppi Data Frame ja sen ominaisuudet; miten dataa käsitellään R:ssä
– tiedostojen (excel, csv) tuonti R:ään ja niiden käsittely

Datan analysointi
– datan esikäsittely
– tilastollinen analyysi ja mallintaminen
– R-skriptien toteutus

11:30 Lounas

Visualisoinnin hyödyntäminen analytiikassa
– visualisoinnin periaatteet; miten datan sisältämä informaatio saadaan näkyviin ja helposti ymmärrettävään muotoon
– visualisoinnin sudenkuopat; huolimaton visualisointi voi hukata ja vääristää informaatiota
– data-analyysiharjoituksia erilaisia visuaalisia menetelmiä hyödyntäen; menetelmien soveltuvuus erilaisille datoille ja tulosten oikea tulkinta
– visualisointien yhdistely ja muotoilu julkaisua varten

14:00 Kahvitauko

Edistyneemmät R-tekniikat
– yhdistäminen tietokantoihin
– laskennan automatisointi
– R osana IoT-tietojärjestelmää (case-esitys ja demonstraatio)
– R ja Big Data

16:00 Koulutus päättyy

Radisson Blu Royal Hotel, Runeberginkatu 2, Helsinki.

/hlö + alv 24 %. Sisältää materiaalin ja tarjoilun.

Ryhmäalennukset:
(osallistujat samasta organisaatiosta) 2/hlöä tai enemmän 597,00/hlö.

Tilaisuuden peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

KesäAle! Ilmoittaudu nyt, saat vapaavalintaisen WebAkatemian webinaaritallenteen (97 eur) veloituksetta!