Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Haastavat tilanteet esimiestyössä -Työpaikan ankeuttajat ja niiden häätäminen (1 pv)

”On houkuttelevaa kohdella jokaista ongelmaa naulana, jos ainoa työkalusi on vasara.”

– A. Maslow

Tutkimustemme ja kokemuksemme perusteella osaamme sanoa, että 70% työyhteisöistä esimiehellä on alaisenaan, kolleganaan tai asiakkaanaan ankeuttaja, jonka kanssa on vaikea tulla toimeen. Koulutuspäivässä keskitymme tunnistamaan näiden erilaisten ankeuttajien käytösmalleja ja niiden taustoja. Miksi yksilö käyttäytyy näin? Kuinka voin itse toimia siten, että saamme ongelmia ratkottua ja keskusteluistamme tuottavampia?

Esimiehet ovat usein organisaation kaikkein vaativimmassa paikassa: heillä on vastuu omalle tiimille, vastuu esimiehille, vastuu asiakkaille ja vastuu myös omistajille. Lisäksi työpaikalla tulee liian usein vastaan erilaisia hankalasti käyttäytyviä tyyppejä, ankeuttajia. Miten heidät tulisi kohdata ja kuinka ratkoa esimiehenä turhauttavia ristiriitoja ja energiaa syöviä pattitilanteita?

Käsittelemme konkreettisia toimintatapoja ja annamme työkaluja ankeuttajien häätämiseen VIKTOR Work-Life Metrics Oy:n Haastavat tilanteet esimiestyössä -Työpaikan ankeuttajat ja niiden häätäminen–valmennuksessa.


Kenelle

Päivä sopii kaikille esimiehille toimialasta ja organisaatiotasosta riippumatta. Koulutukseen osallistujat saavat apua omien ajatusten ja tapojen päivityksessä ja myös uusien ratkaisumallien ja käytännön toimien opettelussa.


Mitä saat

 • Voimme valita erilaisiin ongelmatilanteisiin erilaisia ratkaisuja ja työkaluja, mutta ensin työkalut pitää tuntea. Usein esimiehet tarjoavat ratkaisuksi ongelmaan sitä ratkaisua, joka on hänelle yksilönä luonnollisin. Tässä koulutuspäivässä opettelemme näkemään erilaisia työkaluja ja vaihtoehtoja, kuinka ongelmia voi lähestyä ja ratkoa.
 • Koulutuksessa käymme läpi useita käytännön caseja ja ratkomme niitä yksin ja ryhmässä. Koulutuksessa on mukana riittävä määrä teoriaa, mutta pääpaino on kuitenkin käytännön tekemisessä ja oman toiminnan kehittämisessä.

 


Kouluttajat

Koulutuspäivien valmentajana toimii toimii työelämän tutkimus- ja valmennusyritys VIKTOR Work-Life Metrics Oy:n Marika Raitaniemi ja Jussi Leinonen. Molemmat valmentajat ovat olleet itse esimiehinä ja mukana hankalissa tilanteissa jo 10 vuoden ajan.

Koulutus toteutetaan valmennustyyppisesti. Käytännön esimerkit, koulutettavien omat kokemukset ja keskustelu pyrkivät avaamaan silmiä siihen, että esimiestyön haasteet ja piirteet ovat samat lähes kaikilla toimialoilla. Tästä syystä on mahdollista myös rakentaa joitain yleisiä ratkaisumalleja ja näkökulmia erilaisten vaikeiden tilanteiden ratkaisuun.

Ennen koulutusta lähetämme ennakkokyselyn sähköpostitse jokaiselle valmennukseen osallistujalle. Kyselyn avulla pystymme tekemään päivästä henkilökohtaisemman ja mielenkiintoisemman kaikille, joten vastaathan kyselyyn ajatuksella.


Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00 Koulutus alkaa

Hankalat esimiestilanteet eri toimialoilla

 • Kokemuksia eri toimialojen esimiestyöstä
 • Hankalat tilanteet yllättävät edestä ja takaa, alhaalta ja ylhäältä
 • Miten reagoimme ihmisinä hankalissa tilanteissa?
 • Omien oletusten harha ongelmien ratkaisussa
 • Mitä tunteita kohtaamme ongelmatilanteissa?

10.30 Tauko

Työpaikan ankeuttajat osa 1:

 • Miksi meillä on ankeuttajia työelämässä?
 • Miten käsittelen erilaisia ankeuttajia?
 • Konkreettisten ankeuttajien käsittelyä – Miten pääsen ongelmista ratkaisuun erilaisten hankalien tyyppien kanssa?

11.45 – 12.30 Lounas

12.30 – 14.00

Työpaikan ankeuttajat osa 2:

 • Konkreettisten ankeuttajien käsittelyä – Miten pääsen ongelmista ratkaisuun erilaisten hankalien tyyppien kanssa?
 • Osallistujien case-esimerkkien työstöä

14.00 Iltapäiväkahvi

Yleisavain ankeuttajiin

 • Sisäisen eheyden merkitys yksilön elämässä
 • Puheeksi ottamisen vaikeus
 • Rohkeus johtaa
 • Kuinka kuuntelen oikein?

15.45 Loppukeskustelu

16.00 Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Tapahtumatalo Bank, Unioninkatu 13, Helsinki

Ajankohta: 19.4.2018

Osallistumismaksu: 597 euroa (+ alv 24 %). Sisältää materiaalin sekä tarjoilun.

Alennukset: Kaksi tai useampi samasta organisaatiosta 557 euroa/hlö


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.