Ratekoulutus järjestää nyt koulutuksen:

Henkilöstöjärjestelyt poikkeustilanteissa – koronavirus (90 min)

Toimivimmat henkilöstöratkaisut poikkeusoloihin

Koronavirus on synnyttänyt täysin poikkeavan tilanteen työpaikoilla. Tässä webinaarissa selvitetään nopeimpia ja tehokkaimpia keinoja muutosten toteuttamiseen poikkeustilanteessa. Useat yritykset ovat jo lomauttaneet henkilöstöään. Nyt yritykset joutuvat harkitsemaan, onko niiden kokonaisuudessaan muutettava toimintamalliaan.

Webinaarissa käydään läpi myös työnantajan toimintaoikeudet henkilöstörakenteen uudistamisessa, kuten siirtyminen alihankinnan laajempaan käyttöön.

Työsopimuslain ja yt-lain tilapäiset poikkeussäännökset tulivat voimaan 1.4.2020. Webinaarissa avataan, kuinka muutosmääräyksiä tulkitaan käytännössä.

Vaatii osaamista tunnistaa toimenpiteet, jotka toimivat poikkeustilanteessa. Tilanne vaatii luovuutta ratkaisukeinojen käyttämisessä.

Tilanne elää hyvin nopeasti ja ajantasainen tieto toimintaoikeuksista on yrityksille kriittistä.


Kenelle

Liiketoimintajohto ja henkilöstöasioista vastaavat asiantuntijat


Hyödyt osallistujalle

Tässä webinaarikoulutuksessa käydään läpi kaikki yksipuoliset ja sovittavissa olevat ratkaisuvaihtoehdot.


Kouluttajat:

Varatuomari Pekka Kähkönen toimii LexAuctor Oy:n toimitusjohtajana. LexAuctor Oy on erikoistunut työoikeudellisten ongelmien ratkaisemiseen ja paikallisen sopimisen käytännön toteuttamiseen. Kähkönen on aiemmin toiminut yli kymmenen vuotta Posti -konsernin työsuhdejohtajana ja ollut toteuttamassa lukuisia mittavia yhteistoimintaprosesseja sekä henkilöstön sopeuttamisratkaisuja myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kähkösellä on lisäksi yli viidentoista vuoden työkokemus Tekniikan Akateemiset ry:n oikeudellisen osaston johtajana.

 

Varatuomari Harri Hietala on osallistunut yli 30 vuoden aikana monipuolisesti työlainsäädännön valmisteluun, työehtosopimusneuvotteluihin, neuvontaan, asianajoon ja työlakien noudattamisen valvontaan. Hietala on kirjoittanut lukuisia työlainsäädäntöä käsitteleviä teoksia. Nykyisin Hietala on työlainsäädännön ja työehtosopimusten asiantuntija lakipalveluyrityksessä (Sopla.fi). Hän on toiminut Yhteistoiminta-asiamiehenä (TEM), pitkään työnantajajärjestöissä: Palta ry:n varatoimitusjohtajana, työmarkkinajohtajana ja lakiasiainjohtajana, TIKLI ry:n toimitusjohtajana, Työnantajaliitto Allianssin toimitusjohtajana, Finergy ry:n apulaisjohtajana sekä Suomen Työnantajain Keskusliitto STK:n ja Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliitto TT:n asiamiehenä.


Ohjelma

12:45 Yhteyksien testaus

13:00 Tervetuloa Webinaariin!

Nopeat toimet työpanoksen tilapäiseksi vähentämiseksi
• Lomautus
– sopimalla
– työnantajan yksipuolisella päätöksellä
– yhteistoimintamenettely
– ilmoitusmenettely
• Ylivoimainen este

Toiminnan käynnissä pitämisen turvaaminen
• Etätyö
• Muut työaikajärjestelyt

Poikkeukset yhteistoimintamenettelyssä
• Ennakoimattomat erityisen painavat syyt

Työehtosopimusten joustot
• Paikallinen sopiminen
• Selviytymislausekkeet

Palkanmaksu poikkeustilanteessa
• Lainsäädäntö ja keskeiset työehtosopimusperiaatteet
• Tartuntatautilaki

Pidempiaikaiset toimenpiteet ja niiden suunnittelu
• Irtisanomiset
• Yritysrakenteen muutostarpeet
• Yhteistoimintamenettely

Uudelleensijoittamistarpeet

Aikaa kysymyksille

14:30 Webinaari päättyy


Toivomme, että kysymykset lähetetään etukäteen osoitteeseen anu.kelasalmi@webakatemia-toimisto.fi
Mikäli aikaa jää, niin asiantuntija vastaa myös webinaarin aikana tulleisiin kysymyksiin.


Miten webinaariin osallistutaan?

Voit osallistua webinaarikoulutukseen internetyhteyden välityksellä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Osallistumiseen et tarvitse mitään maksullisia ohjelmistoja. Äänentoistoa varten laitteessasi on oltava kaiuttimet tai kuulokkeet. Mikrofonia tai videokameraa et tarvitse.

Toimitamme sinulle tarkemmat lisäohjeet ilmoittautumisen jälkeen ja vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin osallistumista koskeviin kysymyksiisi.


Ajankohta: 29.4.2020 klo 13:00 – 14:30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin

Hinta:
197 euroa / hlö + alv 24 %.
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta:
177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa.


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.