Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Kirjoita ilman inspiraatiota (1 pv)

Loista kirjoittajana!

Takkuaako sisältömarkkinointi? Antaako blogipostaus odottaa itseään? Tulevatko työelämän tekstit vain tuskan kautta?
– Älä enää turhaan odottele inspiraatiota, sellainen kuuluu boheemiin taiteilijaelämään. Työelämässä on voitava tuottaa tekstiä silloin, kun täytyy.

Tässä valmennuksessa opit tiukan tavoitteellisen menetelmän, jolla selviydyt jatkossakin kerta kerralta paremmin ja nopeammin kirjoitushaasteistasi ja totut kokoamaan tarvittavat pitkospuut systemaattisesti. Niillä eväillä kirjoitat helposti oman tai työpaikkasi

– ennen ahdistusta herättäneet asiatekstit ja yritysesittelyt
– verkkosivujen sisällöt
– blogipostaukset
– e-kirjan tai ”sen elämäsi romaanin”
– ja kaikki muutkin tekstisi tekemättä niiden syntymisestä ongelmaa.

Päivässä painottuu nimenomaan tuottamisen helppous enemmän kuin viimeistely. Voit unohtaa kynänpureskelemisen ja pilkkusäännöt. Niitä löydät kirjoista ja netistä.

Kirjoita helposti ja nopeasti, tule käytännön kynäntaitajaksi!


Kenelle

Päivä sopii yrityksen johtavassa asemassa oleville sekä markkinoinnin ja myynnin tai asiakaspalvelun vastuualueilla oleville tai assistenteille. Se sopii myös erityisen hyvin eri alojen yrittäjille ja asiantuntijoille, joille työtehtävään liittyvä kirjoittaminen ja viestintä tuntuvat haastavalta. Menetelmästä saa toki tukea myös omaan kirjoitusharrastukseensa.


Hyödyt

Opit tehokkaan Tekstitehdas™-menetelmän.

Opit siis tuottamaan vaikkapa sisältömarkkinointisi itse – ilmaiseksi. Kirjoittamiskurssilla opit ideoimaan, tuottamaan ja muokkaamaan tekstiä helposti, ilman kirjoittajanblokkia ja juuri silloin, kun on kirjoitettava.
Saat haltuusi menetelmätyökalun, jolla saat aikaiseksi jatkossakin; sitä enemmän ja parempaa, mitä enemmän teet.

Tässä koulutuksessa opit selkeästi etenevän prosessin, jolla tuotat tekstiä, vaikka inspiraation kultalintu olisi lentänyt etelään. Opit myös, miten jalostaa ja moninkertaistaa tekstin arvoa hyödyntämällä sitä mm. sosiaalisessa mediassa.


Kouluttaja 

Oili Valkila, suomen kielen ja puheviestinnän maisteri (FM, MHT, logonomi). Valkilalla on yli 20 vuoden toimittajakokemus, mikä antaa varmuuden kirjoitettuun viestintään. Innostava ja asiansa osaava vetäjä tarjoaa koulutuspäivän osallistujille tehokkaat, mutta käytännölliset apuvälineet.
Kouluttajana Valkila on huumoria käyttävä, sparraava ja jämäkkä.

 

 

 

 


Ennen koulutuspäivää saat sähköpostiisi osallistujainfon sekä pienen ennakkokyselyn, jonka perusteella kouluttaja täsmentää ohjelman nyansseja. Näin voit myös kertoa jo ennakkoon omista kirjoittamisen haasteitasi ja tavoitteistasi.

Ota mukaan oma kannettava tietokone, sillä tuotamme tekstejä nopeasti. Kynä ja paperi eivät tässä menetelmässä riitä. Jännittää ei tarvitse koulutuspäivä on intensiivinen, mutta fiilis on avoin ja hyvä!


Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00 Koulutus alkaa

Mikä on kirjoittamisen prosessi?

 • Miksi kirjoittaminen on koettu vaikeaksi
 • Kerralla valmiiksi -ajattelun loppu

Tekstitehdas©-menetelmän esittely

 • Menetelmän vaiheet
 • Tavoitteellisuus ja systemaattisuus
 • Ideointi on vain raakaa työtä
 • Tiedon keruu; runsaudenpulan kimppuun näkökulmakirveellä
 • Avain helppoon tuottamiseen – click!
 • Jäsentely ja argumentit kuntoon
 • Tuotoksen tehtävä ja muunteleminen

11.30 – 12.15 Lounas

 • Opitaan ideointia yhdessä
 • Harjoitellaan nopeaa tekstintuottoa yhdessä
 • Kukin lähtee tuottamaan omaa tekstiään omasta tai yhdessä ideoidusta aiheesta ohjatusti
 • Käydään syntyviä tekstejä läpi raakileina ja kehitetään niitä palautteen avulla. Silmä oppii arvioimaan tekstejä systemaattisemmin.

14.00 Iltapäiväkahvi

Jatketaan tekstien kehittelyä ja tutustutaan lopuksi blogiin tekstilajina:

 • Mikä blogi on: mihin sillä pyritään ja millä eri tavoin sitä voidaan hyödyntää?
 • Miten sisältömarkkinointia kannattaa tehdä?
 • Miten teen menetelmästä pysyvän työkaluni?

16.00 Koulutus päättyy.


Koulutuspaikka: Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

Ajankohta: 04.03.2020

Osallistumismaksu: 697 euroa (+ alv 24%). Sisältää materiaalin ja tarjoilun. Koulutukseen osallistuneet saavat myös todistuksen.

Ryhmäetuhinnat: samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa: 597 euroa / hlö (+ alv 24%)

Early bird -etu! Ilmoittaudu 18.02.2020 mennessä, saat vapaavalintaisen webinaaritallenteen (arvo 97 euroa).  Saat WebAkatemian lahjalinkin sähköpostiisi ennen koulutusta.


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.