Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Työpaikan ilmapiiri kuntoon (1 pv)

Kun laitetaan työyhteisön viestintä kuntoon, energia saadaan työn tekemiseen.

Työyhteisöissä työskentelee fiksuja ihmisiä. Silti monen työpaikan ilmapiiri ritisee han­kaussähköä ja puheet ymmärretään väärin? Joku ei ole puheväleissä toisen kanssa ja joku ei uskalla avata suutaan palaverissa. Palaverit eivät rönsyä ideoita eikä projektivas­tuista suorastaan kilpailla. Aika menee epämääräiseen säätämiseen työhön keskittymi­sen sijaan.

Kun työpaikan ilmapiiri tökkii, se oireilee vuorovaikutuksen kautta. Sitä kautta se on myös korjattavissa. Hyvää vuorovaikutusta voi oppia, eikä se ole edes vaikeaa. Jokainen voi tietoi­sesti parantaa vuorovaikutuksen laatua ja sitä kautta työpaikan ilmapiiriä.

Palkintona on tehokas työyhteisö, jossa on miellyttävä työskennellä. Asioita uskalletaan ideoida ja muuttaa, sillä turvallisuudentunne työssä on tehokkuuden serkku.

Kenelle

Koulutus sopii erityisesti työyhteisöille, joilla viestintä ei tunnu luonnistuvan myönteisesti. Mukaan voi tulla yksin tai yhdessä. Erityisen tärkeä tämä koulutus on kuitenkin esimiehille, jotka kantavat suurimman vastuun työyhteisön onnistumisista.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii suomen kielen ja puheviestinnän maisteri Oili Valkila (FM, logonomi, MHT), Will & Way. Valkilalla on vankka kokemus puheviestinnän kou­luttajana ja toimittajana sekä lehdistössä että TV:ssä. Hän on työskennellyt luovan yhteisön esimiehenä ja julkaissut mm. kirjat Loista puhujana – Puhumisen taito, halu ja uskallus – Laita itsesi likoon. (Yrityskirjat 2014), Loista kirjoittajana – Kirjoita ilman inspiraatiota (2016) sekä Hanki ihana, peloton elämä (Basam Books 2013).

Koulutuspäivän sisältö

• Mistä hyvä vuorovaikutus koostuu?
  • Työpaikan erilaiset vuorovaikutustilanteet
  • Miten työyhteisön dynamiikka toimii
  • Mitkä asiat vaikuttavat vuorovaikutuksen onnistumiseen
  • Rasitteeton, assertiivinen vuorovaikutustaito on työelämän kieli
  • Miksi työpaikalla tarvitaan jämäkkää viestintää?
  • Keskusteleva ohjaaminen
  • Tavoitteet on pidettävä esillä
  • Näe, huomioi, hyväksy ja hyödynnä toisen erilaisuus
  • Mitä introversio tai ekstroversio vaikuttavat vuorovaikutuksessa? Molemmat tarvi­taan mukaan.
  • Tunteet ovat tärkeitä, mutta niiden ei pidä antaa viedä
  • Kuunteleminen on tärkeimpiä vuorovaikutustaitoja. Miten kuuntelen aktiivisesti?
  • Omat vaikuttimeni: Osaanko olla hyödyllinen osa jotakin suurempaa?
  • Miten olen työyhteisössäni osa ratkaisua enkä ongelmaa?
  • Kun haasteita tulee – syyttelystä ratkaisukeskeisyyteen
  • Ongelmanratkaisu yhdessä yhdistää ja motivoi
  • Mitä kaikkea palavereissa ja muissa kokoontumisissa tapahtuu – pinnan lisäksi?
  • Valta ja vallankäyttö vuorovaikutuksessa – sanallinen ja sanaton
  • Tuen tarpeen tunnistaminen ja tuen antaminen toiselle
  • Kollegan ja alaisen arvostava ohjaaminen ja opettaminen
  • Palaute kuuluu kaikille

Päivä etenee keskustellen, ja esiin voidaan mielellään tuoda tapauksia, joista keskustellaan tunnis­tamattomina.

Koulutuspaikka: Royal at Crowne Plaza, Helsinki

Ajankohta: 18.4.2018

Osallistumismaksu: 597 euroa (+ alv 24 %). Sisältää materiaalin sekä tarjoilun.

Alennukset: Kaksi tai useampi samasta organisaatiosta 557 euroa/hlö

Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.