Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu: Johtajuus ja karisma (1 pv)

Retoriikan kesäkoulu 2020 on siirretty vuodella eteenpäin koronatilanteen takia. Tapahtuman sisällöt ja puhujat säilyvät samana.

Vaikuttava ja vakuuttava puhuminen on johtajan tärkeimpiä työkaluja. Huippupuhujien esiintymisessä on lisäksi lähes maagiselta tuntuva tekijä, jota kutsumme karismaksi. Onko karisma luonnonlahja vai voiko karismaa oppia? Retoriikan kesäkoulu 2020 tarjoaa johtajille ja kaikille puhujille parhaat ohjeet vaikuttavaan viestintään.

Mistä ammattinäyttelijän karisma syntyy? Kuinka kokonainen joukkue saadaan sparrattua karismaa hehkuvaksi? Minkälaisia työkaluja esiintyjälle on tarjolla? Miten puhuja nostetaan esille jo silloin, kun puhe laaditaan? Mitä tiede ja tutkimus sanovat karismasta ja johtajuudesta?

Seminaarin pääpuhujiksi saapuvat entinen Valkoisen talon puheenkirjoittaja Stephen Krupin ja johtaviin karisman tutkijoihin lukeutuva professori John Antonakis.


Puhujat:

Stephen Krupin, Valkoisen talon puheenkirjoittaja
Stephen Krupin palveli presidentti Barack Obamaa Valkoisessa talon vanhempana puheenkirjoittajana (senior speechwriter) ja puheenkirjoittamistiimin johtajana Obaman uudelleenvalintakampanjassa. Hän oli myös Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn ja senaatin enemmistöjohtajan Harry Reidin pääpuheenkirjoittaja. Hän vetää johtajuusviestinnän osastoa SKDKnickerbocker-konsulttifirmassa ja auttaa virkamiehiä, järjestöjohtajia ja yritysten korkeinta johtoa onnistumaan puhujankorokkeella ja kameran edessä. Krupin myös opettaa puheenkirjoittamista jatko-opiskelijoille Harvardin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa (Kennedy School of Government).

Retoriikan kesäkoulussa Stephen Krupin opettaa puheenkirjoittamista workshopissa 4.6. ja puhuu seminaarissa 5.6.

—-

John Antonakis, karismaprofessori
John Antonakis on organisaatiokäyttäytymisen professori ja johtamisen tohtoriohjelman vetäjä Lausannen yliopistossa, Sveitsissä. Hän on maailman tunnetuimpia karisman ja johtajuuden tutkijoita.

Antonakisin tutkimuksiin viitataan säännöllisesti kansainvälisessä mediassa ja niitä on esitelty useissa television politiikka- ja tiedeohjelmissa. Hän on myös kunnostautunut TED-esiintyjänä, jonka puheita on katsottu satojatuhansia kertoja.

Voit seurata professori Antonakista Twitterissä, josta hänet löytää tunnuksella @JohnAntonakis.

—-

Elaine Eksvärd, Ruotsin tunnetuin retoriikkakouluttaja
Elaine Eksvärd on Ruotsin tunnetuin retoriikkakouluttaja. Hänet tunnetaan innostavana luennoitsijana, joka on opettanut lukuisissa konferensseissa vaikuttavaa viestintää ja kehonkieltä. Eksvärd on myös tuttu kasvo Ruotsin television ajankohtaisohjelmissa, joissa hän kommentoi poliitikkojen ja muiden julkisten hahmojen puhe-esityksiä. Hänen ajatuksiinsa retoriikasta voi tutustua myös kirjoista, joita hän on kirjoittanut viisi. Omien esiintymistensä ohella Eksvärd johtaa perustamaansa Snacka Snyggt -koulutusyritystä.

—-

Angela Ahola, vaikuttamistutkija
Angela Ahola on ruotsinsuomalainen psykologian tohtori, kriminologi, suosittu luennoitsija ja kirjailija. Suomeksikin käännetyssä kirjassaan Taito tehdä hyvä vaikutus (Minerva 2019) Ahola käsittelee muun muassa ihmisten välisiä suhteita, käyttäytymistä, viestintää ja ensivaikutelman tekemistä. Kirja ja Aholan luennot pohjautuvat akateemiseen tutkimustyöhön ja niitä höystetään osuvilla elävän elämän esimerkeillä. Ruotsissa Ahola on toiminut asiantuntijana tuomioistuimissa ja kommentoinut asiantuntijana televisiolähetyksissä.

—-

Maria Wahlroos, cheerleading-valmentaja
Maria Wahlroos on cheerleading-valmentaja, jonka joukkueet ovat voittaneet viime vuosina 8 SM-kultaa, 4 EM-kultaa ja 2 MM-kultaa. Tänä vuonna cheerleadingin maailmanliitto ICU palkitsi hänet vuoden valmentajana maailmassa.

Kuinka valmennetaan joukkue huippunäyttäväksi? Miten urheilijat saadaan hehkumaan karismaa? Menestysvalmentaja Wahlroos on paras henkilö vastaamaan näihin kysymyksiin ja jakamaan viisauttaan Retoriikan kesäkoulussa.


—-

Hannele Lauri, näyttelijä
Hannele Lauri on kaikkien suomalaisten tuntema karismaattinen näyttelijä. Laurilla on pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisista rooleista niin teatterissa kuin valkokankaalla. Koko kansan tietoisuuteen hän nousi Spede Pasasen televisiosarjojen ja elokuvien komediatähtenä.

Retoriikan kesäkoulussa Lauri keskustelee Peter Nymanin kanssa ja paljastaa minkälaisia salaisuuksia on näyttelijän karisman taustalla.

—-

Peter Nyman, toimittaja
Peter Nyman on toimittaja ja uutisankkuri. Televisio-ohjelmat Mediapeli, Puoli seitsemän ja erityisesti Uutisvuoto tekivät Nymanista koko kansan tunteman ruutukasvon. Nyman on myös erittäin kokenut juontaja ja haastattelija. Retoriikan kesäkoulussa hän keskustelee näyttelijä Hannele Laurin kanssa esiintyjän ja näyttelijän karismasta.OHJELMA

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 Retoriikan kesäkoulun avaus

9.45 The psychology behind influence: What makes others like, trust and listen to you?
Angela Ahola

10.30 Mitä cheerleading voi opettaa meille esiintymisestä ja karismasta?
Maria Wahlroos

11.30 Lounas

12.45 Inspiring leadership – make your message attractive for others
Elaine Eksvärd

13.30 What is charisma, does it matter, can it be learned?
John Antonakis

14.15 Kahvi

14.45 Mistä lavasäteily tulee
Hannele Lauri ja Peter Nyman

15.30 The Speech Only You Can Give
Stephen Krupin

16.15 Retoriikan kesäkoulun lopetus

—————————-

Koulutuspaikka:
Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

Ajankohta:
perjantai 04.06.2021

Retoriikan kesäkoulu 2020 on siirretty vuodella eteenpäin koronatilanteen takia. Tapahtuman sisällöt ja puhujat säilyvät samana.

Hinta:
680 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla. Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

Pidätämme oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.