Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu: Johtajuus ja karisma (1 pv)Johtajuus ja karisma
Vaikuttava ja vakuuttava puhuminen on johtajan tärkeimpiä työkaluja. Huippupuhujien esiintymisessä on lisäksi lähes maagiselta tuntuva tekijä, jota kutsumme karismaksi. Onko karisma luonnonlahja vai voiko karismaa oppia? Retoriikan kesäkoulu 2021 tarjoaa johtajille ja kaikille puhujille parhaat ohjeet vaikuttavaan viestintään.

Mistä ammattinäyttelijän karisma syntyy? Kuinka kokonainen joukkue saadaan sparrattua karismaa hehkuvaksi? Minkälaisia työkaluja esiintyjälle on tarjolla? Miten puhuja nostetaan esille jo silloin, kun puhe laaditaan? Mitä tiede ja tutkimus sanovat karismasta ja johtajuudesta?

Seminaarin pääpuhujiksi saapuvat entinen Valkoisen talon puheenkirjoittaja Terry Szuplat ja johtaviin karisman tutkijoihin lukeutuva professori John Antonakis.


Puhujat:

Terence “Terry” Szuplat, Valkoisen talon puheenkirjoittaja
Terry Szuplat palveli presidentti Barack Obamaa tämän ulko- ja turvallisuuspoliittisten puheiden kirjoittajana täydet kaksi presidenttikautta 2009-2017. Hän kirjoitti kahdeksan vuoden aikana satoja puheita ja oli osa presidentin matkaseuruetta yli 40 maassa. Obaman toisen kauden aikana Szuplat toimi Valkoisen talon puheenkirjoitustiimin varajohtajana ja osallistui State of The Union -puheiden laatimiseen. Ennen uraansa Valkoisessa talossa Szuplat toimi USA:n demokraattisen puolueen viestintätehtävissä ja puolustusministeri William Cohenin pääpuheenkirjoittajana 1999-2002. Nykyään Szuplat on poliittinen kommentaattori ja Global Voices -viestintätoimistonsa johtaja.

—-

John Antonakis, karismaprofessori
John Antonakis on organisaatiokäyttäytymisen professori ja johtamisen tohtoriohjelman vetäjä Lausannen yliopistossa, Sveitsissä. Hän on maailman tunnetuimpia karisman ja johtajuuden tutkijoita.

Antonakisin tutkimuksiin viitataan säännöllisesti kansainvälisessä mediassa ja niitä on esitelty useissa television politiikka- ja tiedeohjelmissa. Hän on myös kunnostautunut TED-esiintyjänä, jonka puheita on katsottu satojatuhansia kertoja.

Voit seurata professori Antonakista Twitterissä, josta hänet löytää tunnuksella @JohnAntonakis.

—-

Elaine Eksvärd, Ruotsin tunnetuin retoriikkakouluttaja
Elaine Eksvärd on Ruotsin tunnetuin retoriikkakouluttaja. Hänet tunnetaan innostavana luennoitsijana, joka on opettanut lukuisissa konferensseissa vaikuttavaa viestintää ja kehonkieltä. Eksvärd on myös tuttu kasvo Ruotsin television ajankohtaisohjelmissa, joissa hän kommentoi poliitikkojen ja muiden julkisten hahmojen puhe-esityksiä. Hänen ajatuksiinsa retoriikasta voi tutustua myös kirjoista, joita hän on kirjoittanut viisi. Omien esiintymistensä ohella Eksvärd johtaa perustamaansa Snacka Snyggt -koulutusyritystä.

—-

Angela Ahola, vaikuttamistutkija
Angela Ahola on ruotsinsuomalainen psykologian tohtori, kriminologi, suosittu luennoitsija ja kirjailija. Suomeksikin käännetyssä kirjassaan Taito tehdä hyvä vaikutus (Minerva 2019) Ahola käsittelee muun muassa ihmisten välisiä suhteita, käyttäytymistä, viestintää ja ensivaikutelman tekemistä. Kirja ja Aholan luennot pohjautuvat akateemiseen tutkimustyöhön ja niitä höystetään osuvilla elävän elämän esimerkeillä. Ruotsissa Ahola on toiminut asiantuntijana tuomioistuimissa ja kommentoinut asiantuntijana televisiolähetyksissä.

—-

Maria Wahlroos, cheerleading-valmentaja
Maria Wahlroos on cheerleading-valmentaja, jonka joukkueet ovat voittaneet viime vuosina 8 SM-kultaa, 4 EM-kultaa ja 2 MM-kultaa. Vuonna 2019 cheerleadingin maailmanliitto ICU palkitsi hänet vuoden valmentajana maailmassa.

Kuinka valmennetaan joukkue huippunäyttäväksi? Miten urheilijat saadaan hehkumaan karismaa? Menestysvalmentaja Wahlroos on paras henkilö vastaamaan näihin kysymyksiin ja jakamaan viisauttaan Retoriikan kesäkoulussa.


—-

Hannele Lauri, näyttelijä
Hannele Lauri on kaikkien suomalaisten tuntema karismaattinen näyttelijä. Laurilla on pitkä ja monipuolinen kokemus erilaisista rooleista niin teatterissa kuin valkokankaalla. Koko kansan tietoisuuteen hän nousi Spede Pasasen televisiosarjojen ja elokuvien komediatähtenä.

Retoriikan kesäkoulussa Lauri keskustelee ja paljastaa minkälaisia salaisuuksia on näyttelijän karisman taustalla.

—-

Miikka J. Anttila, näyttelijä
Miikka J. Anttila on hämeenlinnalainen näyttelijä, esiintyjä ja tuottaja. Hän on tuttu teatterien näyttämöiltä, tv:stä ja elokuvista sekä lukuisista mainoksista. Retoriikan kesäkoulussa Miikka keskustelee idolinsa Hannele Laurin kanssa siitä, mitä on karisma.

“Ajattelen, että näyttelijä, esiintyjä ja juontaja on välittäjä. Välittäjä sanan jokaisessa merkityksessä. Näyttelijä, esiintyjä ja juontaja välittää katsojalle tai kuulijalle halutun sanoman, väitteen, kysymyksen tai ehdotuksen. Näyttelijä, esiintyjä ja juontaja välittää työryhmästään ja kollegoistaan itseään unohtamatta – välittäminen on karismaattista!”OHJELMA

8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 Retoriikan kesäkoulun avaus

9.45 The psychology behind influence: What makes others like, trust and listen to you?
Angela Ahola

10.30 Mitä cheerleading voi opettaa meille esiintymisestä ja karismasta?
Maria Wahlroos

11.30 Lounas

12.45 Inspiring leadership – make your message attractive for others
Elaine Eksvärd

13.30 What is charisma, does it matter, can it be learned?
John Antonakis

14.15 Kahvi

14.45 Mistä lavasäteily tulee
Hannele Lauri ja Miikka J. Anttila

15.30 From Hope to Change: Lessons From an Obama Speechwriter
Terry Szuplat

16.15 Retoriikan kesäkoulun lopetus

—————————-

Koulutuspaikka:
Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

Voit seurata seminaaria myös etänä ostamalla livestreamin.

Ajankohta:
Perjantai 12.11.2021

Osallistumisen hinnat:
Seminaari Verkatehtaalla: 680 euroa /hlö + alv 24 %.

Huom! Jos osallistut seminaariin Verkatehtaalla ja sinulla on erityisruokavalio, ilmoittaudu viimeistään pe 5.11 klo 12 mennessä. Muuten emme voi taata erityisruokavaliota.

Livestream, seminaari: 250 euroa /hlö + alv 24 % + palvelumaksu 3 euroa

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla. Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

Pidätämme oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.