Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Webinaari: Tiedonhallinnan perusteet (1/2 pv)

Tiedonhallinta on organisaation hankkiman, tuottaman, käyttämän ja säilyttämän tiedon hallintaa. Hyvin hallinnoidulla tiedolla voidaan edistää organisaation tuottavuutta, parantaa palveluja. Arkistointi tuntuu oleva ongelma monessa yrityksessä. Aina ei tiedetä, mitä pitää arkistoida ja kuinka kauan, joten arkistoidaan kaikki ja säilytetään asiakirjoja liian pitkiä aikoja.

Organisaation tulisi laatia ohje, joka helpottaa arkistoon sisällytettävien asiakirjojen käyttöä, ylläpitoa ja hallintaa. Tätä kutsutaan arkistonmuodostus- tai arkistointisuunnitelmaksi (AMS). Toisaalta tiedonohjaussuunnitelma (TOS) koskee sähköistä tietoa, jonka määrä järjestelmien myötä on nousussa. Koulutus on hyväksi erityisesti HR-, talous- ja palkanlaskenta henkilöstölle. Uuden tietosuojalain ja tiedonhallintalain myötä mm organisaation asiakirjojen ja tiedon säilytysajat on tiedettävä (elinkaaren hallinta).
 
Tilaisuus lähetetään suorana, voit osallistua helposti etänä omalta koneeltasi.

Kaikki striimiin ilmoittautuneet saavat tallenteen käyttöoikeuden 30 päiväksi, eli tilaisuuteen kannattaa ilmoittautua, vaikka ajankohta ei sopisikaan kalenteriisi.

Saat viimeistään edellisenä päivänä ennen tilaisuutta sähköpostissa ohjeet ja linkin, josta pääset seuraamaan lähetystä. Koulutuksen jälkeen saat koulutusaineiston sähköisenä ilmoittamaasi sähköpostiin.

Muista varmistaa, että tietokoneesi internetyhteys toimii, koneen ääniresurssit ovat käytössä ja äänenvoimakkuus sopivalla tasolla. Suosittelemme kuulokkeiden ja mikrofonin käyttöä.

Mikäli samasta organisaatiosta osallistuu striimiin useampi henkilö, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan. Tällöin ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan sähköpostilla ilmoittautuminen@yritysakatemia.fi tai soittamalla 09-696 2950.

Kouluttaja:
Yritysarkkitehti Jarkko Koivuniemi, Rapu Training Oy


OHJELMA klo 9.00 – 11.00

 
Arkistointisuunnitelman tavoitteet ja prosessit
 
Esim. henkilöstöhallinnon asiakirjojen arkistointi
– Miksi esim. henkilöstöhallinnon asiakirjoja arkistoidaan?
– Asiakirjahallinnan prosessit ja tavoitteet
– Arkistoitavat hallinnon asiakirjat
– Paperiset asiakirjat vs henkilötietojärjestelmät
– Elinkaaren hallinta

Arkistointiin liittyvät säädökset
– Lait ja asiakirjastandardit
– Asiakirjavaatimukset ja asiakirjojen julkisuus

Uuden tietosuojalain merkitys
– Elinkaaren alku, tiedon kerääminen
– Tietojen käsittely ja elinkaaren lopussa
– Lokien elinkaari

Uuden tiedonhallintalain merkitys
– Tiedonhallinnan suunnittelu
– Velvoitteet

Henkilöstöhallinnon asiakirjojen säilytystavat ja –ajat
– Eri asiakirjojen elinkaaret
– Tulkintaa?

Arkistointisuunnitelma organisaatioille
– Arkistointi ja sen periaatteet
– Digitaalinen taloushallinto
– Sähköinen arkistointi

————————————

Koulutuspaikka:
Webinaari

Ajankohta:
keskiviikko 20.05.2020

Hinta:
290 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.