Aalto PRO järjestää nyt koulutuksen:

Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv)

Ota haltuun uusin tieto ja työkalut tuotannonohjauksen kehittämiseen

Modernin yrityksen tuotannonohjauksessa tavoitteina ovat sekä asiakastyytyväisyys että tehokkuus. Asiakasta palvellaan hyvällä toimitusvarmuudella ja lyhyellä toimitusajalla, tehokas tuotanto puolestaan minimoi vaihto-omaisuuden ja optimoi kapasiteetin käyttöasteen.

Turbo on tiivis tuotannonohjauskoulutus, jossa tarkastellaan monipuolisesti valmistavan yrityksen tuotantotoiminnan keskeisimpiä osa-alueita kuten tuotantostrategiaa, materiaalin ja kapasiteetin ohjausta, tuotantoa osana toimitusketjua sekä tuotannon mittaamista ja kehittämistä.

Koulutuksen jälkeen oppimista syvennetään harjoitustehtävän avulla. Tehtävä on soveltava ja johtaa parhaimmillaan konkreettiisiin kehittämistoimenpiteisiin. Kurssitodistuksen lisäksi osallistuja saa työstään henkilökohtaisen kirjallisen palautteen.

Osallistujat ovat syventäneet osaamistaan muun muassa seuraavissa osa-alueissa
– Varastonhallinta ja virtaus
– Läpäisyajat
– Tuotannon pullonkaulat
– S&OP
– Mittarit ja ennustaminen

Hyödyt
Turbo tarjoaa perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä sekä auttaa hahmottamaan tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa. Turbo on tehokas myös silloin, kun haluat kerrata ja päivittää tietojasi tuotannonohjauksen perusteista.

– Saat perustiedot teollisen yrityksen tuotannonohjauksesta ja tuotannon kehittämisestä
– Hahmotat tuotannon keskeisen roolin osana suurempaa kokonaisuutta asiakkaan palvelemisessa
– Opit, miten muut organisaatiot kohtaavat haasteet


Kenelle?
Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat tuotannonsuunnittelijat, tuotannon tiiminvetäjät ja tuotannon keskijohto, joilla ei ole teoreettisia tietoja tuotannonohjauksen perusteista tai jotka haluavat kerrata perusteet ja saada uusia ajattelumalleja. Koulutuksesta on hyötyä myös tuotantoa läheisissä toiminnoissa (esim. tilaushallinto, osto, logistiikka) työskenteleville henkilöille.

Turbon käytyäsi hallitset tuotannonohjauksen perusteet ja voit jatkaa tietojesi ja taitojesi syventämistä Diploma in Operations Management -ohjelmassa.


Kouluttaja
TkL, CSCP Marja Blomqvist toimii itsenäisenä kouluttajana ja konsulttina. Hänellä on monen vuoden kokemus organisaatioiden kehitysprojektien tukemisesta sekä laaja koulutuskokemus avoimissa ja räätälöidyissä koulutuksissa.

Marjan koulutukset ja työpajat saavat jatkuvasti erinomaisia arvosanoja sekä kiitosta käytännön ja teorian ansiokkaasta yhdistämisestä, innostuneisuudesta ja asiantuntemuksesta. Marja on toiminut vuodesta 2008 lähtien toisena pääkouluttajana Aalto PRO:n Starttipaketti lean-johtamiseen –koulutuksessa ja kouluttaa myös mm. Diploma in Operations Management -ohjelmassa. Marja on toteuttanut koulutuksia mm. Huslabille, Pohjois-Savon SOTE-piirille ja Uudenmaan Sairaalapesulalle. Marja toimii tuntiopettajana ja tekee väitöstutkimusta Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.OHJELMA

Koulutuspäivät

6.2.2023
Tuotannonohjausperiaatteet tuotantostrategiasta
– Tuotanto osana yrityksen kilpailukykyä
– Tuotantoprosessi, tilauksen kohdennuspiste, imu- vs. työntöohjaus, bullet: tuotannon layout
– Miten voimme helpottaa tuotannon ohjaamista?

S&OP ja materiaalinohjaus
– Sales & Operations Planning – kysyntä ja tarjonta tasapainoon
– Materiaalitarpeiden määrittely ja nimikkeen ohjaustavat
– Varastojen hallinta

—-

7.2.2023
Kapasiteetinohjaus
– Eri tuotantotyyppien haasteet kapasiteetinohjauksessa
– Karkeasuunnittelu ja hienokuormitus
– Kapeikkoajattelu

Tuotannon kehittäminen
– Nopeus & virtaus
– Lean-ajattelu tuotannon kehittämisessä
– Suoritusten mittaaminen
– Systemaattinen kehittäminen & jatkuva parantaminen

—————————-

Koulutuspaikka:
Aalto-yliopisto Töölö, Runeberginkatu 14-16, 00100 Helsinki

Ajankohta:
6.-7.2.2023

Hinta:
1 400 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.

Ilmoittaudu ohjelmaan 13.1.2023 mennessä.

ILMOITTAUTUMINEN

(Toimi heti - paikkoja rajoitetusti!)


Kyllä, ilmoittaudun Tuotannonohjauksen perusteet kahdessa päivässä – TURBO (2 pv) -koulutukseen 06.-07.02.2023, Aalto-yliopisto Töölö, Helsinki
Hlö(ä)