Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Webinaari: Tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa – tilaajan selvitysvelvollisuudet (1/2 pv)

Kuvaus

Tilaajavastuulain keskeisenä tarkoituksena on edistää tasavertaista kilpailua sekä torjua harmaata taloutta. Lain tarkoituksen toteutumiseksi tilaajavastuulaki asettaa tilaajalle velvollisuuden selvittää, että sen sopimuskumppanit täyttävät lakisääteiset velvollisuutensa. Lain säännösten rikkomisesta voidaan määrätä laiminlyöntimaksu.

Tilaajavastuulaki koskee pääsääntöisesti myös työntekijöiden lähettämistä. Näin ollen, kun tilaaja solmii vuokratyö- tai alihankintasopimuksen työntekijöitä lähettävän yrityksen kanssa, on tilaajan otettava huomioon myös tilaajavastuulain velvoitteet.

Mitä selvityksiä ja todistuksia sopimuskumppanista tulee hankkia? Miten selvitysvelvollisuus täytetään ulkomaalaisten yritysten kohdalla? Mitä lähetetyllä työntekijällä tarkoitetaan? Entäpä mitä velvoitteita lähetetyn työvoiman käytöstä aiheutuu tilaajalle? Koulutuksessa käsittelemme käytännönläheisesti ja yksityiskohtaisesti oikeuskäytännön valossa tilaajavastuulain keskeisen sisällön sekä lähetettyjä työntekijöitä koskevat säännökset.

Kouluttaja:
Hanna-Mari Harju, OTM, lakimies, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy /
Marita Iskala, OTM, KTM, asianajaja, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy


OHJELMA
Klo 9.00–12.00+/- 15 min.
 
Käsittelemme seuraavia aiheita:
 
– Tilaajavastuulain keskeinen sisältö
– Soveltamisalaan kuuluvat sopimukset
– Sopimuskumppanilta edellytettävät selvi-tykset ja selvitysvelvollisuuden poikkeukset
– Tarkastuksen suorittaminen ja tilaajan vas-tuu selvitysten pyytämisestä
– Tilaajavastuulain velvoitteiden täyttäminen hankintaprosessissa
– Seuraamukset laiminlyönneistä
– Tilaajan velvoitteet koskien lähetettyjä työntekijöitä

———————–

Koulutuspaikka:
Verkkokoulutus

Ajankohta:
keskiviikko 09.12.2020

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.