KurssitNyt järjestää nyt koulutuksen:

Alisuoriutuminen ja yhteistyökyvyttömyys irtisanomisperusteena (1 pv)

Alisuoriutuminen on jokaisen työnantajan nykypäivän haaste. Käsitteen sisältö on laaja, eikä sille ole myöskään selvää oikeudellista sisältöä.

Yhteistyökyvyttömyys aiheuttaa johtamiseen haasteita, jotka näkyvät useimmiten silloin, kun työnantaja huomaa tilanteen olevan niin vakava, että harkitaan todellisia toimenpiteitä. Usein tällöin ollaan jo myöhässä.

Molemmat kokonaisuudet ovat vaikeita erityisesti kun käsitellään työsuhteen päättämistä.

Tämä koulutus tarjoaa vastaukset kysymyksiin
– milloin ja miten eri tyyppiseen alisuoriutumiseen ja yhteistyökyvyttömyyteen voi puuttua ja täytyy puuttua?
– miten toimitaan käytännössä, jos tilanne on niin vakava, että työnantaja joutuu harkitsemaan työsuhteen päättämistä?

Koulutus on tarkoitettu kaikille haastavia henkilöstökysymyksiä tai irtisanomisasioita käsitteleville, kuten asianajajille, esimiehille, HR-asiantuntijoille ja -päälliköille sekä liittojen lakimiehille ja asiamiehille.

Asiantuntijoina toimivat:

Esa Schön
Esa on työoikeuteen ja riitojen ratkaisuun erikoistunut asianajaja ja Asianajotoimisto Viilo, Vainio & Schön Oy:n osakas. Hänellä on noin 15 vuoden kokemus työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on toiminut myös työtuomioistuimen ja erilaisten lainvalmistelutyöryhmien jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut kouluttajana yli 10 vuoden ajan sekä julkaissut alalta useita kirjoja ja artikkeleita.

Ari Kiiras
Asianajotoimisto Lex Partners, asianajaja, varatuomari ja MBA.
Ari on toiminut työsuhdejuristina ja mm. hallinto-, talous- ja lakiyksikön johtajana. Ari on myös työskennellyt henkilöstöpäällikkönä yli 5 vuotta. Hänellä on noin 25 vuoden kokemus työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on myös ollut 5 vuotta vakuutusoikeuden jäsenenä ja toiminut kouluttajana yli 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä Ari toimii työoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa ja on asianajajaliiton työoikeusasianatuntijaryhmän ja koulutusvaliokunnan jäsen.

Koulutus striimataan, mahdollisuus osallistua myös etänä.
Valitse ilmoittautuessasi osallistutko etänä vai lähikoulutukseen.

OHJELMA:

08:30 Ilmoittautuminen, aineistojen jako ja aamukahvi
09:00 Aloitus
12:00 – 13:00 Lounas
14:00 – 14:15 Iltapäiväkahvi
16:00 Koulutus päättyy

SISÄLTÖ:

Alisuoriutuminen ja yhteistyökyvyttömyys
• Mitä alisuoriutuminen ja yhteistyökyvyttömyys ovat?
• Mitä asioita työnantajan tulee ottaa huomioon alisuoriutumista ja yhteistyökyvyttömyyttä arvioidessaan?
• Miten työsuoritusta tulee mitata alisuoriutumista arvioitaessa?
• Miten työnantajan tulee toimia ratkaistessaan yhteistyökyvyttömyyteen liittyvää ongelmaa.

Alisuoriutuminen ja yhteistyökyvyttömyys työsuhteen päättämisperusteena
• Kokonaisarviointi työsuhteen päättämisperusteena ja sen osat
• Mikä on varoituksen antamisen merkitys?
• Milloin alisuoriutumista ja yhteistyökyvyttömyyttä voidaan käyttää työsuhteen päättämisperusteena?
• Kuinka nopeasti työntekijän tulee korjata moitittava menettelynsä? Miten se tapahtuu? Miten korjausta mitataan ja seurataan?
• Millainen on esimiehen vastuu alisuoriutumistilanteissa?
• Kuinka varmistaa työntekijöiden yhdenvertaisuus ja tasapuolinen kohtelu?
• Milloin alisuoriutuminen ja yhteistyökyvyttömyys on työsuhteen päättämisperuste?

Covid-19 – tiedote
Toimimme vastuullisesti yhteistyössä koulutushotellien ja yhteistyökumppaniemme kanssa. Noudatamme THL:n ja Valtioneuvoston ohjeistuksia ja määräyksiä. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää, koulutuspaikoissa huomioidaan tehostettu siivous, hygienia sekä turvavälit, ja kasvomaskeja sekä käsidesiä on saatavilla. Seuraamme tiiviisti tilannetta koskien Ratekoulutuksen syksyn lähikoulutuksia. Lähetämme lisätietoa käytännöistä asiakkaille koulutuspäivien osallistumisohjeessa. Tervetuloa koulutuksiin!

Radisson Blu Royal Hotel, Runeberginkatu 2, Helsinki
• Koulutus striimataan, mahdollisuus osallistua myös etänä.
• Valitse ilmoittautuessasi osallistutko etänä vai lähikoulutukseen.

keskiviikko 9.12.2020

/hlö + alv 24 %. Sisältää luentomateriaalin. Striimaustallenne on katsottavissa koulutuksen jälkeen kahden viikon ajan. Lähikoulutukseen sisältyy myös koulutuspäivän lounas ja kahvitarjoilut.

Ryhmäetuhinta:
Samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa /hlö + alv 24 %,
kolme tai useampia osallistujia: 597 euroa /hlö + alv 24 %

Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistuja ei saavu koulutukseen, eikä osallistumista ole peruutettu, veloitamme koko koulutusmaksun. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle.