fbpx
CBAM -mikä se on ja miten siihen pitäisi varautua? (2 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

CBAM -mikä se on ja miten siihen pitäisi varautua? (2 h)

290 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

30.01.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 26 lokakuun, 2023 Sampo Korppoo

Ympäristö

Euroopan unioni on eturintamassa globaalin ilmastonmuutoksen torjumisessa. Tähän liittyen EU:ssa otetaan käyttöön asteittain vuodesta 2023 alkaen hiilidioksidipäästöjen vähentämismekanismi CBAM, jolla säännellään tiettyihin tavaroihin sisältyviä kasvihuonekaasupäästöjä tuotaessa niitä Euroopan unionin tullialueelle.

CBAMin täydellisen soveltamisen aloittamista edeltää 1.10.2023 alkava reilun kahden vuoden pituinen siirtymäkausi, jonka aikakana CBAM-säännösten soveltamisalaan kuuluvien tavaroiden maahantuojille tulee merkittäviä tiedonkeruu- ja raportointivelvoitteita, mutta ei vielä maksuvelvoitetta.

Kouluttajana toimii pitkän linjan tulliasiantuntija OTK Matti Alpua, joka kouluttaa CBAM-asiat selkokielellä. Tule kuulemaan, miten siirtymäkauden vaatimukset vaikuttavat yritykseesi ja miten niihin pitäisi varautua.

Kouluttaja:
Tulli- ja valmisteveroasiantuntija Matti Alpua


OHJELMA

• Johdanto CBAM-järjestelmään
• Soveltamisalaan kuuluvat tavarat
• Siirtymäkauden velvoitteet
– Päästötietojen keruu
– Raportointi

• Varautuminen tulevaan


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
30.1.2024, klo 9:00-11:00

Hinta:
290 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja