Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Co-creation – Yhteiskehittämisen työkalusprintti (1 pv)

Opi käyttämään visuaalisia ja osallistavia yhteiskehittämisen työkaluja ja keräämään niillä laadullista dataa.

Haluatko oppia, miten hankitaan syvällistä asiakasymmärrystä, miten työpajatyöskentelyä tehostetaan tai jopa millaisia vaihtoehtoja on olemassa työpajatyöskentelylle ja miten analysoida yhteiskehittämisen dataa.

”Badly managed co-creation process can lead to co-destruction.”

Yhteiskehittämisen keskiössä ovat osallistavat visuaaliset menetelmät.


Tämän päivän kilpailutilanteessa organisaatioiden on yhä tärkeämpää ymmärtää syvällisesti asiakkaiden/ käyttäjien arvonmuodostusta ja suunnitella oma toimintansa tukemaan niitä.

Uudenlaiset osallistavat yhteiskehittämisen työkalut mahdollistavat syvällisen/ piilevän asiakasymmärryksen hankkimisen sekä mahdollistavat organisaation sidosryhmien osallistumisen monien eri asioiden kehittämiseen.

Tehokas co-creation ja yhteiskehittämisen työkalut innostavat ja motivoivat sekä keräävät syvällistä ymmärtämystä/tuovat esille piileviä tarpeita. Tuloksena syntyy uudenlaista laadullista/kvalitatiivista tietoa päätöksenteon tueksi.

Ammattitaitoisesti rakennettu yhteiskehittämisen prosessi on osa tiedolla johtamisen toimintamallia.


Kenelle

Koulutus sopii erinomaisesti kaikille niille, jotka osallistuvat organisaatioiden kehittämistoimintaan ja viestintään ja haluavat oppia, miten osallistaa organisaation sidosryhmiä paremmin kehittämiseen.


Mitä saat 

Koulutuksen aikana opit käyttämään yhteiskehittämisen suosituimpia työkaluja ja menetelmiä, kuten empatiakarttaa, palvelupolkua, ideointia ja protoilua.

Tutustumme myös pelillisiin ja digitaalisiin yhteiskehittämisen työkaluihin ja rakennamme yhteisesti viestintää. Opit myös ymmärtämään, miten yhteiskehittämisen tuloksia pitää analysoida ja miten niistä raportoidaan.

Koulutuspäivä on interaktiivinen ja osallistava. Käymme koulutuksen alussa lyhyesti läpi, mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on yhteiskehittämisen ”mindset”.

Osallistujat saavat mukaansa monia työkalupohjia, linkkejä ja vinkkejä. Päivän jälkeen osallistuja pystyy rakentamaan oman työkalupakkinsa ja tietää, mitä työkaluja käyttää missäkin tilanteessa.


Kouluttaja

Krista Keränen on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta aiheenaan palveluliiketoiminnan johtaminen, yhteiskehittäminen ja palvelumuotoilu. Hän on toiminut Laurea-ammattikorkeakoulussa mm. innovaatio- ja yrittäjyysjohtajana sekä vastannut palveluliiketoiminnan tutkimuksesta. Yrittäjänä hän on toiminut yli 20 vuotta.

Krista on innokas yhteiskehittämisen työkalujen kehittäjä. Vuonna 2013 Krista voitti eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa Capacity Building-kategorian pääpalkinnon CoCo-työkalupakilla. Vuonna 2018 Kristan BOOST+INNO pelin kehitysprojekti Laureassa valittiin maailman parhaiden palvelumuotoiluprojektien joukkoon Service Design Award 2018 – kisassa.

Kristalle on kertynyt kokemusta yli 300 koulutuksen/työpajan vetämisestä, joiden aiheita on ollut palveluliiketoiminnan kehittäminen, yhteiskehittäminen (co-creation), muotoiluajattelu (design thinking, service design) ja innovaatiot.

Nykyisin Krista kouluttaa sekä konsultoi organisaatioita oman yrityksensä Vision Factory Oy:n kautta ja on mukana Laurean innovaatioprojekteissa sekä toimii kahden yrityksen hallituksessa.


Sisältö

Co-creation – Yhteiskehittämisen työkalusprintti

  • Mitä yhteiskehittäminen tarkoittaa ja mikä on oikeaa yhteiskehittämistä
  • Yhteiskehittämisen ”mindset”

Yhteiskehittämisen työkalukartta

  • Sisältää myös digitaalisia työkaluja
  • Mitä käyttää ja missä vaiheessa

Työkalusprint

  • Testaamme empatiakarttaa, persoona-kuvausta, ideointia
  • Harjoittelemme palvelupolun rakentamista CoCo Cosmos palvelumuotoilupelillä
  • Protoilemme ja rakennamme yhteisesti viestintää

Yhteiskehittämisen tulosten analysointi ja raportointi

  • Konkreettisia esimerkkejä

Miten tästä eteenpäin

  • Tee näin – vältä tätä/ yhteiskehittämisen sudenkuopat
  • Oman työkalupakin ainekset

Aikataulu

8.30                Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00                Koulutus alkaa

10.30-10.40     Tauko

11.30-12.15     Lounas

14.00              Iltapäiväkahvi

16.00              Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Crowne Plaza Helsinki – Hesperia, Mannerheimintie 50, Helsinki

Ajankohta: 28.3.2019

Osallistumismaksu: 697 euroa (+ alv 24%). Sisältää materiaalin ja tarjoilun. Koulutukseen osallistuneet saavat myös todistuksen.

Ryhmäetuhinnat: samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa: 597 euroa / hlö (+ alv 24%)


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.