fbpx
Esteettömyysdirektiivi, oletko valmis? (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Esteettömyysdirektiivi, oletko valmis? (3 h)

390 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

16.08.2023, Etäkoulutus , Etäkoulutus 14 elokuun, 2023 Sampo Korppoo

Lakitieto , Viestintä

Uusi Euroopan unionin esteettömyysdirektiivi vaatii, että viranomaiset ja yksityinen sektori tekevät tietyt tuotteet ja palvelut esteettömiksi. Tämä tarkoittaa muutoksia myös Suomen lainsäädäntöön.

Tuotteiden ja palveluiden esteettömyysvaatimuksia koskeva esteettömyysdirektiivin täytäntöönpanoa tuli voimaan 1.2.2023. Esteettömyysvaatimusten soveltaminen ja valvonta alkaa 28.6.2025. Mitä tämä saavutettavuus ja uusi esteettömyysdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö määrää käytännössä?

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu kaikille organisaation viestintää, web sivustojen suunnitteluun ja sisällöntuotantoon osallistuville, digipalvelujen tarjoajille, verkkokaupoille, johdolle ja esimiehille.
 
 
Kouluttaja:
Yritysarkkitehti Jarkko Koivuniemi, Suomen Ammattipuhujat Oy
Jarkon tausta on vahvasti teknologiassa ja koulutuksessa. Hän on kouluttanut, sparrannut ja konsultoinut erikokoisissa yrityksissä ja organisaatioissa sekä on monialaosaaja mm. yritysarkkitehtuurin puolella, tietoturva ja -suoja-asiantuntijuudessa. Jarkolla on yli 20 vuoden kokemus toimitusjohtajuudesta ja teknologiasta, kumppaneinaan mm. Microsoft ja Adobe.

Jarkko omin sanoin pitää uusista toimintamalleista ja teknologian tuomista innovaatioista, mutta ihmiset ja yleisö ensin. Yrittäjä isolla yyllä. Intohimona erityisesti golf, amerikkalainen jalkapallo, perhe ja kokkaus.

Jarkko toimii kouluttajana YritysAkatemian koulutuksissa: Tiedonhallinnan perusteet, Sähköisen arkistoinnin perusteet, Tietosuoja update, Strategian kuvaaminen, Taloushallinnon prosessien kehittäminen, Saavutettavat dokumentit käytännössä, sekä Tiedonohjaussuunnitelman laatiminen, käyttöönotto ja ylläpito.


OHJELMA
 
Johdanto saavutettavuuteen ja esteettömyyteen

Mitä ja kenelle?
– Ketä vaatimukset eivät koske?

Velvollisuus antaa tietoa digipalvelun toiminnasta
– Ilmoitus saavutettavuus vaatimuksien poikkeamisesta

Saavutettavuusvaatimukset ja digitaalisten palvelujen tarjoajia

Saavutettavuus
– Mitä tarkoittaa saavutettavuus websivustoilla ja digipalveluissa?
– Minimitason vaatimukset tiedostojen saavutettavuudelle
– WCAG saavutettavuusohjeet
– Tekniset ja sisällölliset vaatimukset
– Saavutettavuusseloste ja toimenpidesuosituksia

Uudet vaatimusten piiriin kuuluvat
– Henkilöliikennepalvelut (digi), esim digitaaliset lippukaupat, reittioppaat ja digipalvelussa liikenne- ja häiriötiedotteet
– Sähkökirjat eli e-kirjat
– Verkkokaupat
– Kuluttajapankkipalvelut esim luotot ja maksupalvelut
– Suoratoistopalvelujen käyttöliittymät Yle Areena, Netflix ja MTV Katsomo etc
– Sovelletaan käyttöliittymään eli mitä palvelussa valitaan ja katsellaan
– Viestintäpalvelut eli palvelut, kun siirretään verkossa viestejä mm whatsapp

Siirtymäajat ja valvonta

Sallitut poikkeamat

Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
16.08.2023, klo 9:00-12:00

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja