Edilex Pro järjestää nyt koulutuksen:

Etätyösopimus – mitä tulee huomioida? (webinaari)

Käytännönläheisessä webinaarikoulutuksessa saat tiukan tietopaketin etätyösopimuksen ehdoista ja huippuasiantuntijoiden vastauksia itseäsi askarruttaviin kysymyksiin. Mikä työ on etätyötä? Mitä etätyösopimuksissa tulee huomioida? Miten työnantaja voi täyttää työturvallisuuden ja -suojelun edellyttämän huolellisuusvelvoitteen? Mitä asioita tulee sovellettaviksi sopimuksettomissa etätyötilanteissa? Mitkä ovat suurimmat kompastuskivet?

Etätyö ei ole oma työsuhdetyyppinsä. Nykypäivänä työtä tehdään yhä useammin kiinnittymättä tiettyyn paikkaan. Joissain tapauksissa etätyö on satunnaista ja sopimuksetonta, toisissa tapauksissa kyseessä on pysyvä järjestely. Työnantajan vastuut esimerkiksi työsuojelun osalta yltävät myös etätyötä tekeviin ja velvoitteiden laiminlyönti voi johtaa sanktioihin.

Tämän koulutuksen tavoitteena on tarjota konkreettisia välineitä erityisesti etätyösopimuksen tekemiseen. Samoja ohjeita voi suurelta osin soveltaa myös tilapäisiin etätyötilanteisiin. Koulutuksessa käydään läpi lisäksi tilapäisiä ja sopimuksettomia etätyösuhteita koskevat erityispiirteet. Tilaisuudessa käsitellään erityisesti tietoammatteja koskevaa etätyötä.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chattitoiminnolla voit esittää asiantuntijoille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon tai milloin tahansa koulutuksen aikana. Kouluttajina toimivat tiukkoihin työoikeuskysymyksiin tottuneet Nikolas Elomaa ja Salla Pyymäki. Elomaa toimii johtajana Työeläkevakuuttajat TELAssa ja Pyymäki asianajajana Asianajotoimisto Roihussa.

Kenelle:
Seminaari on tarkoitettu kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille, joiden organisaatioissa tehdään etätyötä. Erityisesti koulutus on suunnattu seuraaville:
– Henkilöstöpäällikkö
– Henkilöstöjohtaja
– Esimies
– HR-asiantuntija
– Henkilöstölakimies
– Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntija ja lakimies
– Etätyöntekijä

Kouluttajat:
Asianajaja Salla Pyymäki on erikoistunut työ- ja virkasuhdeoikeuteen. Salla toimii neuvonantajana monipuolisissa työ- ja virkasuhdeoikeudellisissa kysymyksissä muun muassa työ- ja virkasuhteen päättämistilanteissa, yhteistoimintaneuvotteluissa ja erilaisissa yritysjärjestelyissä. Hän konsultoi myös julkisten organisaatioiden muutosprosesseissa, ja hänellä on kokemusta kunnallisesta hallintomenettelystä. Hän avustaa työnantajia erilaisissa työyhteisöjen ongelmatilanteissa esimerkiksi kiusaamisväitteiden selvittämisprosesseissa. Salla toimii asiamiehenä erilaisissa riitaprosesseissa yleisessä tuomioistuimessa, hallintotuomioistuimessa ja välimiesmenettelyssä. Salla kouluttaa paljon eri alojen esimiehiä työ- ja virkasuhdeoikeudellisista aiheista. Sallalla on pedagoginen koulutus.

OTK Nikolas Elomaa on Työeläkevakuuttajat Telan johtaja. Elomaa on toiminut myös pitkään työoikeuden kouluttajana, työlainsäädännön valmistelijana ja työehtosopimusten neuvottelijana


OHJELMA

09:00 Tervetuloa ja johdanto päivään
– Työntekijän etätyötarpeet
– Työnantajan hyödyt (esim. työtehokkuus, työtilakulujen vähentyminen)
– Käsitteitä (etätyö, hajautettu työ, läsnätyö)

09:15 Etätyön juridiset raamit
– Etätyöstä sopiminen
o Miten yrityksessä voidaan linjata etätyötä koskevia yleisiä periaatteita?
o Miloin kyseessä on yt-asia?
– Sovellettava lainsäädäntö ja työehtosopimukset
– Työnantajan direktio-oikeuden ulottuminen etätyöhön
o Miten valvotaan?
– Kirjallinen vai konkludenttinen etätyösopimus?

10:00 Etätyöstä sovittaessa huomioitavia asioita
– Työsuojelu
o Miten työnantaja voi täyttää työturvallisuuden ja -suojelun edellyttämän huolellisuusvelvoitteen?
– Työaika
– Työjärjestelyt
– Yksityisyyden suoja
– Tietoturva
– Matkustaminen
– Työvälineet
– Koulutus
– Onko eroja sen välillä, onko kyseessä satunnainen etätyö vai pysyvä etätyösopimus?
– Asiassa huomioitavaa työoikeudellista sääntelyä

10:45 Loppukeskustelu ja yhteenveto

11:00 Koulutus päättyy

———————————

Koulutuspaikka:
Toteutetaan vain verkossa

Aika:
08.03.2018 Klo 09.00 – 11.00

Hinta:
250 euroa
+ alv 24 % / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 euroa + alv 24 % / hlö

Julkisen sektorin etuhinta -20 %
Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %
Credita-käyttäjän etuhinta -20 %
Lakimiesliiton jäsenetu -20 %
(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.