Eduhouse järjestää nyt koulutuksen:

Excel taloushallinnon raportoinnissa (1 pv)

Tutustu laajasti Pivot-toiminnon ominaisuuksiin, Pivot-datan muokkaamiseen tarvittaviin työkaluihin sekä erilaisiin visualisoinnin työkaluihin. Koulutuksessa opit myös hyödyntämään Excelin Power View -lisäosaa.

Tavoite
Opit hyödyntämään Exceliä taloushallinnon raportoinnissa niin, että koulutuksen osaat luoda vaikuttavia taulukoita ja visualisointeja Excel-datasta.

Kurssi on tarkoitettu taloushallinnon tehtävissä työskenteleville henkilöille, joilla on tarvetta luoda Excel-raportteja. Sopiva lähtötaso on Excelin perus- ja jatkotason hallinta.

Ohjelmaversio
Tämä koulutus soveltuu Excelin 2010, 2013, 2016 ja 2019 Windows -versioille sekä soveltuvin osin Macin Excel 2016- versiolle.

9.00 Koulutus alkaa
16.00 Koulutus päättyy

Peruslaskenta Excelissä
– Mitä minun tulee muistaa tehdessäni Exceliin peruskaavoja? Kaavan muodostaminen ja aritmeettisten operaattoreiden käyttö.
– Voinko kopioida tekemäni kaavan toiseen soluun? Suhteellisten ja suorien osoitteiden käyttö kaavoissa.

Excelin edistynyt käyttö
– Tiedon tuonti eri lähteistä, .csv tiedostojen käyttö ja Ohjattu tiedon tuominen -toiminto
– Miten käsittelen tietoa soluissa ja solujen välillä? Tiedon jakaminen soluihin (Flash fill ja Teksti sarakkeisiin) ja yhdistäminen laskukaavalla
– Siirry määräten -toiminto, eli tiedon ehdollinen maalaaminen. Solujen ja solualueiden nimeäminen
– Voinko antaa soluille nimiä? Solujen ja solualueiden nimeäminen sekä nimien hallinta.

Taulukko-toiminto
– Kuinka luon automaattisesti päivittyvän data-alueen? Muotoile taulukoksi

Tiedon hakeminen hakufunktioilla
– Voinko hakea tietoa taulukosta toiseen funktioilla? Hakufunktiot (Haku, PHaku ja VHaku)
– Onko mahdollista tehdä monimutkaisempia hakuja kuin mitä esim. PHaku –funktiolla voi tehdä? Kehittyneimmät hakufunktiot (Indeksi ja Vastine –funtioiden yhteiskäyttö).

Tekstitiedon käsittelyyn liittyvät funktiot
– Onko mahdollista poimia vain osasolussa olevasta tekstistä? Tekstifunktiot (Vasen, Oikea, Poimi.Teksti)
– Voinko poistaa tekstistä turhia välilyöntejä tai tulostumattomia merkkejä? Tekstifunktiot (Poista, Välit, Siivoa)

Ajalla laskenta Excelissä
– Kuinka lasken päivämäärillä? Perusaikalaskenta ja Työpäivät -funktio.
– Saanko määriteltyä päivämäärän mukaan viikonpäivän tai viikkonumeron? Viikonpäivä-, Viikko.Nro ja Viikko.Iso.Nro -funktiot.

Sparkline-toiminto
– Tarvitsen nopean pika-analyysin taulukkoni luvuista, trendistä.

Ehdollinen muotoilu
– Voin luoda helposti tarkkojen ehtojen mukaan tapahtuvia muotoiluja.
– Perussäännöt
– Useita sääntöjä vaativiin tilanteisiin. Sääntöjen muokkaaminen
– Muotoilun pitää vaikuttaa muihin kuin ehdot sisältäviin soluihin. Funktiot säännöissä

Kaaviot
– Kuinka luon taulukosta pikakaavion? F11
– Haluan kaavion käyttävän organisaationi värejä automaattisesti. Väriteemat
– Edistyneiden kaavioiden luominen, mm. useamman akselin kaaviot
– Kuinka säädän kaavioni ominaisuudet tarkasti? Tehtäväruutu

Pivot-taulukkoraportin muodostaminen
– Miten luon Pivot-taulukon? Peruspivotin luonti Excel-taulukosta
– Miten rakennan Pivot-taulukon ja muokkaan rakenteita? Rivi, Sarake ja Arvo -kentät sekä suodattimet.
– Pivotin dynaamisuus.

Laskenta Pivot-taulukon Arvo-kentissä
– Millä funktioilla on mahdollisuustehdä laskentaa? Pivot-taulukon Arvo-kentän asetukset ja käytettävät funktiot.
– Onko Arvo-kentässä muita laskentamahdollisuuksia? Jatkolaskennan tekeminen Tiedon näyttömuodoilla.

Osien ryhmitteleminen Pivot-taulukon tai -kaavion kentissä
– Voinko tehdä rivi- tai sarakeotsikoista ryhmiä? Valittujen tietojen ryhmittely
– Saanko ryhmiteltyä esim. päivämääriä sisältävän kentän tiedot kuukausiksi? Päivämäärä- ja arvokenttien ryhmittely.

Pivotin laskentaominaisuuksia
– Voiko Pivotissa olevilla kentillä laskea? Laskettujen kenttien ja laskettujenkohteiden eli osien luonti.

Välisummat tietokentissä
– Saanko taulukossa näkymään useampia välisummia? Pivot-taulukon kentän asetukset.

Dynaaminen suodatus Pivot-taulukoissa
– Voinko käyttää samaa suodatinta useampaan Pivot-taulukkoon? Taulukoiden suodattaminen osittajilla.

Pivot-kaaviot
– Voinko tehdä Pivot-taulukon tiedoista kaavion? Pivot-kaaviot.

Power View
– Tarvitsen dynaamisen raporttipohjan, joka päivittyy ja muokkautuu helposti.

Eduhouse Oy, Pohjoinen Rautatiekatu 29, 00100 Helsinki
– Etäosallistumismahdollisuus

17.5.2022, klo 9-16

Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.