Generatiivisen tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet (1/2 pv)
390 euroa /hlö + alv 24 %
17.04.2024, Etäkoulutus
390 euroa /hlö + alv 24 %
17.04.2024, Etäkoulutus
Organisaatiot ovat alkaneet tehostamaan ja parantamaan toimintaansa suuriin kielimalleihin perustuvan – generatiivisen – tekoälyn avulla. Tekoälypalveluita, kuten ChatGPT, on alettu hyödyntämään työtehtävissä apuna ja organisaatioissa suunnitellaan tai käynnistellään omien tekoälysovellusten julkaisuun tähtääviä hankkeita. Kuluttajille halutaan esimerkiksi tarjota chattibotti rakentaen se yleisten tekoälymallien päälle.
Valitettavasti tietoturvaan, tietosuojaa ja kyberuhkiin liittyvät riskit ovat jääneet generatiivisen tekoälyn nopeassa kehityksessä taka-alalle. Monelle on epäselvää, mitä tietoja palveluun voi syöttää ja millaisiin tietoturvariskeihin on syytä varautua. Mitkä ovat konkreettiset tietoturvaongelmat ja uhkat, joita tekoälyn käyttöön liittyy? Mitä tietoja voin palveluun syöttää? Miten voin käyttää esimerkiksi ChatGPT palvelua turvallisesti? Jos organisaatio rakentaa omille asiakkaille tekoälypalvelun niin mihin riskeihin organisaation on tällöin syytä varautua?
Kenelle?
Kaikille, jotka jo hyödyntävät generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka suunnittelevat integroivansa tekoälypalveluita organisaationsa prosesseihin ja asiakasjärjestelmiin.
Kouluttaja
Jani Teerioja, Tieto- ja teknologia-asiantuntija FM, DI, KTM, Suomen Ammattipuhujat / Mediabot Oy
Tieto- ja teknologia-asiantuntija FM, DI, KTM Jani Teerioja on kokenut IT-ammattilainen, jolla on pitkä ja monipuolinen ura ohjelmistoarkkitehtina ja pääkehittäjänä. Hän on erikoistunut syvällisesti IT-teknologioihin, ja tänä päivänä hänen työnsä keskittyy erityisesti ChatGPT:n soveltamiseen, tietoturvallisuuteen sekä organisaatioiden prosessien teknisiin ja taloudellisiin näkökulmiin. Pedanttina ja selkeän ulosannin omaavana hän on pidetty kouluttaja ja osaaja.
• Generatiivisten tekoälyjen ominaispiirteet
• Tekoälyn käyttötapoja ja erilaisia sovelluskohteita
• Tiedon luottamuksellisuus, yksityisyys ja tietosuoja
• Mitä tekoälypalveluun syötetyille tiedoille tapahtuu?
• Ohjeita tietoturvalliseen käyttöön
• Tekoälypalvelun käyttäminen: epäsuorat hyökkäykset
• Tekoälypalvelun rajoitteiden kiertäminen
• Onko multimodaalisuus tietoturvariski?
• Kapasiteetti ja palvelunestohyökkäykset
• Miten kyberrikolliset voivat hyödyntää tekoälyä?
• Tekoälyn riskit muita järjestelmiä / ihmisiä kohtaan
• EU:n tuleva tekoälyasetus ja sen merkitys
• Kaikki monimutkainen on haavoittuvaista
Koulutuspaikka:
Etäkoulutus
Ajankohta:
17.04.2024, klo 9:00-12:00
Hinta:
390 euroa /hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.
Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.
Generatiivisen tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet (1/2 pv)
390 euroa /hlö + alv 24 %
17.04.2024, Etäkoulutus