fbpx
Google Analytics 4 asetukset (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Google Analytics 4 asetukset (3 h)

390 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

17.01.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 29 lokakuun, 2023 Sampo Korppoo

Digitalisaatio ja uudet teknologiat , Tieto- ja viestintäteknologia

Kuvaus

Google Analytics 4 eli lyhyesti GA4 on seurantajärjestelmän uusin versio, joka pohjautuu Firebase-teknologiaan. Google Analytics 4 on melko erilainen järjestelmänä kuin aiempi Universal Analytics versio. Universal Analytics lopetti datan tallentamisen 1.7.2023.

Niin sanottu Google Stack sisältää kolme analytiikkatyökalua: Google Tag Manager, Google Analytics ja Looker Studio. Tässä koulutuksessa käydään läpi Google Analytics 4 version
käyttöönottoon liittyviä asioita ja etenkin asetuksia, jotka vaikuttavat tallennettuun dataan ja etenkin datan laatuun. Koulutuksen aikana käydään läpi mm. Universal Analyticsin, sekä GA4 tapahtumien (event) eroja.

Koulutuksessa oppiminen tapahtuu kouluttajan luennon, sekä käytännön esimerkkien ja tehtävien avulla. Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus seurata kouluttajan esimerkkejä ja tehdä perässä tarvittavia toimenpiteitä.

Osallistujat käyttävät tässä vaiheessa oman organisaation Google Analytics 4 (GA4) tiliä tai vaihtoehtoisesti Googlen demo-tiliä. Koulutuksen aikana käydään läpi tärkeimmät GA4-asetukset. Mikäli organisaation käytössä on Google Tag Manager, saat parhaimman hyödyn koulutuksesta, jos sinulla on myös GTM:ään editointioikeudet.

Kenelle?

Tämä koulutus on ehdoton jokaiselle, joka harkitsee käyttöönottoa tai on jo ottanut Google Analytics 4 käyttöön. Koulutus on tärkeä kaikille, jotka aikovat hyötyä GA4:n uusista ominaisuuksista. Koulutus on tarkoitettu kaikille organisaation digitaalisen mainonnan tai verkkopalveluiden kehityksen parissa työskenteleville.

Koulutus on perustasoinen ja sopii kaikille markkinoinnin parissa toimiville henkilöille. Koulutus soveltuu myös organisaation tai markkinoinnin ylimmälle johdolle yleissivistävänä ja kumppanivalintoja tukevana tietoiskuna. Koulutuksessa on etua siitä, jos olet käyttänyt Google Analyticsia aiemmin.

Mitä koulutukseen osallistuminen vaatii?
Tulet saamaan koulutuksesta kaikkein parhaimman hyödyn irti, mikäli sinulla on käytettävissäsi etäkoulutuskertojen aikana:
Kaksi näyttöä (toiselta seuraat koulutusta ja toiselta teet kouluttajan mukaan toimenpiteitä Google Analytics tilillä)
– Vähintään kannettava tietokone
– Riittävät oikeudet (mielellään järjestelmänhallitsijan eli admin-oikeudet) organisaation Google Analytics tilille sekä mahdollisesti Google Tag Manager säiliöön

Kouluttaja
Petri Mertanen
, markkinointianalytiikan konsultti, toimitusjohtaja ja perustaja, Mertanen Analytics Oy

Petri Mertanen on tehnyt pitkän uran markkinointianalytiikan ja etenkin digimarkkinoinnin datan parissa. Petri aloitti web-analytiikan parissa vuonna 2005, joten kokemusta alalta on kertynyt jo yli 16 vuoden ajalta. Internetin opiskelun hän aloitti jo 1995 ja opinnäytetyö verkkokaupasta valmistui vuonna 2000, joten ”Pete” pitää itseään diginatiivina.

Petrin koulutuksiin ja valmennuksiin on osallistunut vuosien varrella reilusti yli tuhat henkilöä ja lisäksi hän on toiminut puhujana sadoissa kansainvälisissa ja kotimaisissa tapahtumissa. Petri pitää edelleen intohimona datan avulla tapahtuvaa kehittämistä ja johtamista.

OHJELMA

– Google Stackin analytiikkajärjestelmät, niiden keskinäinen linkitys sekä linkitys mainonnanhallinnan järjestelmiin
– Google Analytics 4 propertyn käyttöönotto
– Tilin ja propertyn asetukset sekä käyttöoikeudet
– GA4 datastriimit ja web-datastriimin asetukset
– GA4 configuration tägi Google Tag Managerissa
– Tapahtumat (events) Universal Analytics vs. GA4-muoto
– Räätälöidyt dimensiot ja metriikat
– Tavoitteet eli konversiopisteet GA4:ssa
– Verkkokaupan seuranta GA4:n avulla
– Mainonnan yleisöjen rakentaminen GA4:ssa
– Datan tallentamisen asetukset
– Raportoinnin asetukset (reporting identity)
– Attribuutioasetukset
– Muutoshistoria sekä datan poistaminen
– Linkitykset muihin Google-tuotteisiin


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
17.01.2024, klo 9:00-12:00

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja