Edita järjestää nyt koulutuksen:

Henkilötietojen käsittelysopimusten (DPA-sopimusten) ongelmakohdat (2 h)

Millaiset roolit sopimuksen osapuolilla on eri tilanteissa? Kuka loppujen lopuksi on käsittelijä? Tarvitaanko DPA-sopimusta lainkaan tietyissä tilanteissa? Mitä sopimusvelvoitteita rekisterinpitäjä voi vyöryttää alihankkijoille ja mihin alihankkijaa kannattaa pyrkiä sitouttamaan?

Data processing agreement eli sopimus henkilötietojen käsittelystä vaaditaan, kun henkilötietojen käsittely ulkoistetaan. Tässä webinaarissa käydään läpi GDPR:n voimaanastumisen jälkeen esiin nousseita käytännön ongelmakohtia DPA-sopimuksiin liittyen.

Koulutuksessa käsitellään esim. seuraavia asioita:
– DPA-vastuuketjutus: miten vastuista pyritään sopimaan ja mikä toimii käytännössä? Miten paljon voit vaatia ajamatta neuvotteluja umpikujaan?
– Kuka loppujen lopuksi on käsittelijä ja millaiset tilanteet rajautuvat pois käsittelysopimusten piiristä?
– Miten roolitus (rekisterinpitäjä/käsittelijä) käytännössä muotoutuu?
– Millainen sopimus on tehtävä missäkin suhteessa?

Koulutus on suunnattu tietosuojavastaaville sekä kaikille yritysten tietohallinnossa työskenteleville ja muille henkilötietojen ulkoistuksen kanssa tekemisissä oleville asiantuntijoille.

Antti Iso-Markku
, Legal Counsel, Fujitsu Finland Oy
Antti Iso-Markku toimii Fujitsu Finland Oy:ssä Legal Counselina. Antti on erikoistunut tietosuojan lisäksi immateriaalioikeuksiin, teknologiaan, yhtiöoikeuteen ja rahoituskysymyksiin.

09:45 Webinaariympäristö aukeaa

10:00 Tervetuloa Editan webinaariin

10:05 DPA-sopimukset, mistä on kyse?

10:15 Käsittelijän konsepti ja rajaus

– Roolitus (rekisterinpitäjä/käsittelijä)
– Esimerkkejä

10:50 Sopimukset
– Käsittelysopimus, luovutussopimus
– Millainen sopimus on tehtävä missäkin tilanteessa?
– Controller-controller, controller-processor tai processor -sub-processor
– Sopimusten hankalat yksityiskohdat
– Avustaminen
– Alihankkijoiden käyttö
– Tietojen luovutus tai siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle
– Tietoturva
– Auditointi
– Tietosuojaloukkaukset
– Vastuunrajoitukset ja kulujenjako
– Esimerkkejä

11:50 Yhteenveto

12:00 Webinaari päättyy

—————————-

Koulutus toteutetaan webinaarina.

Koulutuksen tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen.

tiistai 11.02.2020

/hlö + alv 24 %. Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 euroa + alv 24 % / hlö

Julkisen sektorin etuhinta -20 %
Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %
Credita-käyttäjän etuhinta -20 %
Lakimiesliiton jäsenetu -20 %

(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 28.01.2020