
IATF 16949 ja keskeiset konseptit (FMEA, SPC, MSA, APQP, PPAP) (3 pv)
1550 euroa /hlö + alv 24 %
24.-26.05.2021, Sibeliustalo, Lahti
ISO-standardit , Laadunvarmistus , Liiketoiminnan kehittäminen
1550 euroa /hlö + alv 24 %
24.-26.05.2021, Sibeliustalo, Lahti
ISO-standardit , Laadunvarmistus , Liiketoiminnan kehittäminen
Sisältö
IATF 16949:2016 on standardi, joka täydentää ISO 9001 -standardia ja pitää sisällään autoteollisuuden asiakaskohtaisia tarkennettuja vaatimuksia.
IATF 16949:2016 -laadunhallintajärjestelmästandardi voidaan myös sertfioida. IATF 16949:2016 korvaa aiemmin voimassa olleen ISO/ TS 16949:2009 -standardin. Uudistunut standardi voidaan helposti yhdistää käytössä oleviin standardeihin, sillä sen rakenne perustuu ISO 9001-standardiin. IATF 16949:2016 -standardin kansainvälinen tunnettavuus takaa sertifionnin jälkeen organisaation uskottavuuden tehtäessä tarjouksia maailmanlaajuisesta materiaalinhankinnasta tai laajennettaessa liiketoimintaa paikallisesti. Sertifioinnilla voidaan esittää ulkopuolisille sitoutumista tuotelaatuun, jatkuvaan parantamiseen ja että organisaatio noudattaa asiakaskohtaisia vaatimuksia.
Perustarkoitus on taata asiakastyytyväisyys loppuasiakkaalla. Käytännössä tämä tarkoittaa laatuvaatimusten yhdenmukaisuutta, vaihtelun pienentämistä ja hukan kokonaisvaltaista vähentämistä toimitusketjusta. IATF 16949:2016 -järjestelmä on jatkuva prosessi, joka auttaa tunnistamaan kehityskohteita liiketoiminnan kannalta merkittävissä prosesseissa sekä raportoi niistä ja vaatii todistamaan tulokset.
Organisaation sisällä sertifiointi auttaa vähentämään tuotannon turhia muutoksia ja parantamaan tuotannon tehokkuutta, jotka molemmat vaikuttavat taloudelliseen tulokseen.
IATF 16949:2016 -sertifiointi auttaa luomaan yhteisen laadunhallintajärjestelmän lähestymistavan koko toimitusketjulle ja helpottaa alan parhaiden käytäntöjen käyttöä.
IATF 16949:2016 ajaa neljää keskeistä asiaa toiminnan ja laadun parantamisessa ja tehostamisessa:
1. Jatkuva parantaminen
2. Virheiden ennaltaehkäisy
3. Vaihtelun pienentäminen (on-target -filosofia)
4. Toimitusketjun hävikin ja tuhlauksen pienentäminen
Kouluttaja:
Matti Pesonen, Lean Six Sigma Black Belt, KTM (Strateginen johtaminen), KTK (Johtaminen ja organisaatiot). Matti Pesonen on valmistunut ekonomiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulun Strategisen johtamisen maisteriohjelmasta. Kauppatieteen kandidaatin tutkinnon Matti on suorittanut johtamisen ja organisaatiotieteiden pääaineesta. Matin mielenkiintona on organisaatioiden toiminnan parantaminen ja yritysten johtamisen tason nostaminen.
KTM Matti Pesosella on kokemusta mm. seuraavista laadun johtamisen menetelmistä ja työkaluista ja niiden soveltamisesta asiakasyrityksissä ja koulutustilaisuuksissa:
– Laatutekniikat ja laatutyökalut: FMEA, SPC, MSA, 8D, DoE, Juurisyyanalyysi, 5xMiksi ja muut yleiset tiimityökalut ja ongelmanratkaisumenetelmät
– Lean Six Sigma -menetelmä: Lean Six Sigma Black Belt, Lean Six Sigma Green Belt-kouluttaja, Lean Six Sigma Yellow Belt-kouluttaja
– Tilastolliset menetelmät: Minitab-ohjelmiston ja tilastollisten menetelmien ja datan analyysin kouluttaja
– Laatujärjestelmät: ISO 9001:2015, IATF 16949:2016
Matista sanottua: ”Kouluttajan esiintyminen on motivoivaa ja selkeää. Hyvä!”
”Matti on loistava kouluttaja!”
Palautetta aiemmista koulutuksista:
– ”Koulutus toteutti tehtävänsä oikein mainiosti.”
– ”Hyvin pysyi hereillä innostavan kouluttajan ansiosta. Kouluttaja pysyi hyvin aikatauluissa ja piti riittävästi taukoja. Nämä perusasiat unohtuvat liian monilta kouluttajilta. Kiitos kurssista!”
– ”Koulutuksessa standardi ja työkalut oli sidottu toisiinsa selkeästi.”
– ”Kurssi ei ollut pelkkää standardinlukua. Katson tästä lähtien standardeja eri näkökulmasta.”
– ”Miksiköhän työkaluja ei yleensä sidota standardeihin? Koulutus auttoi ymmärtämään standardin ja työkalujen välistä yhteyttä.”
Päivä 1
08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
9:00 Johdatus IATF 16949 -standardiin
– Keskeiset päämäärät
– Runko: APQP
– Keskeiset konseptit
– Riskien tunnistaminen
– Harjoitus: D/PFMEA
– Riskien tunnistusprosessi
– Laatusuunnitelma: Control Plan
Päivä 2
08:15 SPC, Tilastollinen prosessinohjaus
– SPC ja TS -standardi
– Vaihtelun teoria
– Harjoitus: Vaihtelu
– Yleisimmät ohjauskortit
– XbarR/S, I-mR, C, jne
– Ohjauskorttien luomisprosessi
– Prosessin suorituskykyindeksit
08.15
Mittaussysteemin analysointi, MSA– Harjoitus: Gage R&R
– Mittavirheen vaikutus
– Hyväksymisvaatimukset – PPAP
– Yhteenveto
Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen
Ajankohta:
24.-26.05.2021
Hinta:
1 550 euroa /hlö + alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.
IATF 16949 ja keskeiset konseptit (FMEA, SPC, MSA, APQP, PPAP) (3 pv)
1550 euroa /hlö + alv 24 %
24.-26.05.2021, Sibeliustalo, Lahti