fbpx
IPMA C sertifiointivalmennus (Sertifioitu projektipäällikkö) (2 pv)
Projekti-Instituutti järjestää nyt koulutuksen:

IPMA C sertifiointivalmennus (Sertifioitu projektipäällikkö) (2 pv)

1500 euroa /hlö + alv 24 %

1500 EUR

28.-29.09.2021, Scandic Helsinki Aviacongress, Vantaa Robert Huberin tie 4, Vantaa 8 elokuun, 2021 Sampo Korppoo

Projektinhallinta

Sisältö ja avoitteet
Valmennuksessa opit projektihallinnan keskeisimmät menetelmät ja harjoitusten kautta saat hyvän perustan soveltaa niitä käytännössä. Valmennuksessa tutustutaan projektin johtamisen osaamisalueisiin IPMA:n jäsentelyn (Individual Competence Baseline 4.0 (ICB) avulla. Valmennus antaa sinulle hyvät eväät suorittaa IPMA C-tason sertifikaatti.

Työskentelytavat
Kokenut valmentaja perehdyttää sinut aiheeseen sekä ohjaa keskustelujen lisäksi runsaasti konkreettisia menetelmä- ja laskentaharjoituksia projektin suunnittelun ja ohjauksen eri vaiheisiin. Osallistujat saavat kotitehtäviä omatoimista harjoittelua varten sekä harjoituskokeen. IPMA C -sertifiointikokeeseen menevien tulee varata riittävästi aikaa omatoimiseen harjoitteluun ja kertaamiseen ennen koetta.

Suositeltava lähtötaso
Saat valmennuksesta eniten irti, jos olet käynyt jonkin perustason projektinhallintavalmennuksen (kuten Projektityön perusteet) tai omaat muuten vastaavat tiedot ja taidot projektijohtamisen peruskäsitteistöstä ja menetelmistä sekä kokemusta projektinjohtamisesta.

IPMA C -sertifiointiin ilmoittautuminen tapahtuu Projektiyhdistyksen sivuilta www.pry.fi. Sieltä löydät ajantasaiset tiedot ja ohjeistukset sertifioinnin suorittamiseksi. Huomaathan, että sertifiointiin vaaditaan vähintään kolmen vuoden kokemus normaalien projektien johtamisesta tai vähintään kolmen vuoden kokemus vastuullisessa projektinjohdollisessa roolissa projektipäällikön apuna vaativassa projektissa viimeisen kuuden vuoden ajalta.


Kenelle?
Projektipäälliköt ja muut projektityön ammattilaiset, jotka ovat jo keränneet muutaman vuoden verran kokemusta projektin johtamisen tehtävistä ja haluavat todentaa osaamisensa kansainvälisesti tunnustetulla IPMA:n C-tason sertifikaatilla. IPMA C sertifioitumistilaisuuden järjestää Projektiammattilaiset ry., jonka sivulla oleviin IPMA C-tason sertifiointivaatimuksiin on suositeltavaa tutustua etukäteen.


Kouluttajat:
Teppo Nurminen
, Toimitusjohtaja, valmentaja

Tepolla on laaja kokemus projektijohtamisesta sekä tuotekehityksen ja projektitoiminnan kehittämisestä kansainvälisissä ympäristöissä. Häntä kiinnostavat strategian ja ihmisten johtamisen kysymykset niin projekteissa kuin työelämässä yleensäkin.

Markku Aarni, Konsultointijohtaja

Olipa kyseessä valmennuksessa opiskeltavat asiat tai johtoryhmän toimintatapojen kehittäminen kohti parempaa projektisalkunhallintaa, Markun ohjenuorana asiakastyössä on ”miten saada paremmat tulokset tehokkaasti”.OHJELMA

1. päivä klo 9.00 – 16.00
2. päivä klo 9.00 – 16.00

Lisäksi osallistujat voivat ilmoittautua maksutta sopivaan kahden tunnin sparraussessioon, jossa käydään läpi harjoituskoe, ja jaetaan vinkkejä sertifiointitilaisuuteen. Näitä tilaisuuksia järjestämme noin kuukauden välein.

Ennen valmennusta suosittelemme perehtymään IPMA C-sertifiointiin ja sen vaatimuksiin. Lisäksi kurssilla on pieni ennakkotehtävä.

Tarkempi ohjelma aikatauluineen tulee ilmoittautumisen jälkeen.

Sisältö:

Tilaisuuden avaus, valmennuksen tavoitteet ja esittelyt

IPMA C-sertifioinnin yleinen esittely

– Sertifiointivaatimukset
– Sertifiointiprosessi
– ICB 4.0 pätevyysalueiden yleisesittely

Näkökulmapätevyydet kuvaavat projektin ulkoisia, toteutukseen vaikuttavia tekijöitä ja perussyitä, jotka saavat ihmisiä, organisaatioita ja yhteisöjä aloittamaan ja tukemaan projekteja, ohjelmia ja salkkuja.

– Strategia
– Hallinto, rakenteet ja prosessit
– Standardien ja määräysten noudattaminen
– Valta ja kiinnostus
– Kulttuuri ja arvot

Ihmispätevyydet kuvaavat henkilökohtaiset ja henkilöiden väliset pätevyydet, joita tarvitaan menestykselliseen osallistumiseen tai johtamiseen projektin, ohjelman tai salkun toteutuksessa.

– Itsetuntemus ja itsensä johtaminen
– Henkilökohtainen rehellisyys ja luotettavuus
– Henkilökohtainen viestintä
– Suhteet ja sitoutuminen
– Johtajuus
– Ryhmätyö
– Ristiriidat ja kriisit
– Oivaltaminen
– Neuvottelu
– Tulossuuntautuneisuus

Käytäntöpätevyydet ovat projektien, ohjelmien ja salkkujen onnistuneeseen toteutukseen käytettyjä erityisiä menetelmiä, työkaluja ja tekniikoita.

– Toteutusmalli
– Vaatimukset ja tavoitteet
– Laajuus
– Aika
– Organisaatio ja informaatio
– Laatu
– Talous
– Resurssit
– Hankinta
– Suunnittelu ja ohjaus
– Riskit ja mahdollisuudet
– Sidosryhmät
– Muutos ja muuntaminen


Koulutuspaikka:
Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberin tie 4, 01510 Vantaa

Ajankohta:
28.-29.9.2021

Hinta:
1 500 euroa
/hlö + alv 24 %.

– Osallistumalla ansaitset 5 000 Finnair Plus -pistettä!

Jos organisaatiostanne ilmoittautuu:
2 henkilöä / alennus -10% per osallistuja
3-4 henkilöä / alennus -15% per osallistuja

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 14.9.2021

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja