Muutostoimisto Flow järjestää nyt koulutuksen:

Johda tiimisi muutosta – esihenkilöstä muutostaituriksi (1 pv)

Prosci® Leading Your Team Through Change

Muutos tapahtuu ihminen kerrallaan
Menestyvät yritykset ja organisaatiot muuttavat toimintaansa. Jatkuvasti. Mutta niin suuri kuin pienikin muutos tapahtuu yksilö kerrallaan. Organisaatiot eivät muutu, vaan ihmiset.

Muutosjohtaminen tarkoittaa muutoksen inhimillisen puolen hallintaa. Oli muutoshankkeessa sitten kyse ongelmien korjaamisesta, markkinamuutoksiin reagoimisesta tai uusien mahdollisuuksiin tarttumisesta, on kyse ihmisten käyttäytymisen muutoksesta. Ei riitä, että projekti vedetään kunnialla läpi. Ratkaisevaa on se, muuttavatko ihmiset ajatteluaan ja toimintaansa.

Muutosjohtamisella varmistat, että kaikki, joita muutos koskee, saadaan siihen mukaan. Ilman tukea ja valmiuksia henkilökohtaiseen muutokseen henkilöstö ei sitoudu muutokseen ja tavoitellut hyödyt jäävät saavuttamatta. Muutosjohtaminen ei ole pelkkää viestintää. Muutosjohtaminen sisältää osaamisen, prosessit, työkalut ja metodit, joiden avulla kokonaisvaltaisesti hallitaan muutoksen inhimillinen puoli tavoiteltujen tulosten aikaan saamiseksi.


Esihenkilön rooli muutoksen johtamisessa
Kuinka toimit inspiroivana muutosjohtajana tiimillesi? Esihenkilöllä on muutoksen läpiviennissä ja onnistumisessa keskeinen rooli. Kukaan ei ole lähempänä työntekijöitä ja tunne heitä yhtä hyvin. Muutoksesta ja sen vaikutuksista omaan työhön halutaan kuulla ensisijaisesti omalta esihenkilöltä. Esihenkilön tulee muutoksessa täyttää viisi tärkeää ”CLARC-roolia”: viestijä, yhdyshenkilö, puolestapuhuja, vastarinnan käsittelijä ja valmentaja.

Tämä valmennuspäivä auttaa sinua viemään muutoksen positiivisesti ja proaktiivisesti läpi tiimillesi. Päivän jälkeen ymmärrät paremmin, mitä muutos on ja mikä on esihenkilön rooli siinä. Saat mukaasi käytännölliset ajattelumallit, johtamisen keinot ja konkreettiset työkalut, joilla varmistat muutoksen onnistumisen tiimissäsi.


Taustalla maailman tunnetuin muutosjohtamisen malli
Koulutuspäivä perustuu maailman johtavaan muutosjohtamisen metodiikkaan ja tutkimusdataan. Prosci on maailman johtava muutosjohtamisen asiantuntijaorganisaatio. Sen taustalla on yli 20 vuotta muutosjohtamiseen keskittynyttä tutkimustyötä, tuloksena alan tunnetuin ja tunnustetuin Best Practice. Proscin käytännönläheiset ja helppokäyttöiset metodit ja työkalut tekevät muutosjohtamisesta systemaattista ja bisnestuloksiin tähtäävää. Kaiken keskiössä on Proscin tunnetuin osa: ADKAR, henkilökohtaisen muutoksen malli.

Muutostoimisto Flow on Proscin virallinen kumppani Suomessa. Hyödynnämme Proscin tutkimusdataa ja metodiikkaa asiakastyössämme sekä järjestämme sekä avoimia että yrityskohtaisia muutosjohtamisen Prosci-valmennuksia. Lisäksi autamme yrityksiä kehittämään muutosjohtamisesta koko organisaation kattavan kompetenssin, jolla yrityksestä tulee muutosketterä ja kukoistava organisaatio.


Hyödyt
– Ymmärrät muutosprosessin ja muutosjohtamisen taustalla olevat käsitteet
– Tiedostat esihenkilön roolin muutoksen läpiviennissä
– Opit tuloksellisen muutosjohtamisen edellyttämät tiedot ja taidot
– Opit ja saat käyttöösi Proscin mallit ja työkalut työsi tueksi


Kenelle?
Esihenkilöille, joiden organisaatiossa on käynnissä ja alkamassa muutoshanke tai -hankkeita. Valmennus on suomenkielinen ja se sopii kaikille henkilöjohtajille tiiminvetäjistä keskijohtoon.


Kouluttaja
KTM Teppo Kolehmainen toimii muutoskonsulttina, kouluttajana ja valmentajana Muutostoimisto Flowssa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus muutosten johtamisesta esimiehenä, johtajana ja konsulttina. Työskennellessään kansainvälisissä organisaatioissa Teppo on nähnyt, että Suomessa ollaan verrokkimaita jäljessä siinä, miten muutoksen inhimillinen puoli hoidetaan. Hänen mielestään insinöörikansa osaa vetää suuretkin projektit läpi hyvällä systematiikalla, mutta meillä on vaikeuksia saada ihmiset mukaan ja muutoksen hyödyt toteutumaan. Siksi Teppo on tuonut Suomeen Proscin, muutosjohtamisen kansainvälisen ykkösen. Proscin ADKAR-malli, maailmanlaajuinen tutkimusdata ja siihen perustuva Best Practice auttavat yhdistämään yksilö- ja organisaatiotason muutokset sekä purkamaan suuretkin muutoshankkeet selkeiksi askeliksi. Teppo on Proscin sertifioima Advanced Change Management Instructor.


OHJELMA

Ohjelmaan kuuluu ennakkotehtävinä omien muutoshankkeiden analyysi sekä lyhyen videon katselu. Valmennuspäivä alkaa klo 8.50, jolloin osallistujat tulevat linjoille ja varmistetaan etäyhteyksien toimivuus. Varsinainen ohjelma alkaa klo 9.00. Päivän aikana pidetään riittävästi taukoja vireystilan säilyttämiseksi. Puolen päivän aikaan pidetään 30 minuutin lounastauko. Valmennuspäivä päättyy klo 16.30 mennessä.

Osa 1: Muutos on prosessi
– Muutoksen kolme vaihetta
– Organisaation muutos vs. henkilökohtainen muutos
– Henkilökohtaisen muutoksen ADKAR® -malli

Osa 2: Muutokseen valmistautuminen
– Käynnissä olevien muutosten ymmärtäminen
– Oman roolin ymmärtäminen
– Muutosjohtamisen tutkimus
– Sopeutuminen sinulle tapahtuvaan muutokseen
– Muutosjohtamisen osaamisen kehittäminen
– CLARC – esimiehen roolit muutoksessa

Osa 3: Työntekijöiden johtaminen muutoksen läpi
– Muutoksen viestintä ja esittely työntekijöille
– Työntekijöiden johtaminen muutoksessa
– Muutosvastarinnan käsittely
– Muutoksen vahvistaminen ja onnistumisen juhlistaminen


Koulutuspaikka
Koulutus järjestetään online-toteutuksena. Teknisinä edellytyksinä ovat ajantasainen selainohjelmisto (esim. Chrome) ja ohjelmisto pdf-tiedostojen käyttöön (esim. Acrobat Reader).

Koulutusmateriaalit
– Ennakkotehtävä (suomenkielinen pdf)
– Työkirja, joka sisältää Muutosjohtamisen oppaan esimiehille (suomenkielinen interaktiivinen pdf)
– Työkirjan tiivistelmäversio (suomenkielinen interaktiivinen ja tulostettava pdf)
– ADKAR-arviointilomake (suomenkielinen pdf)
– Esimiehen kompetenssiarviolomake (suomenkielinen pdf)
– Introduction to ADKAR ja Introduction to Leading Change verkko-oppimismodulit (englanninkieliset)
– Best Practices in Change Management Research Excerpt (englanninkielinen)

Ajankohta
10.3.2021 klo 8.50 – 16.30

Hinta
750 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.