Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Kirjoita ilman inspiraatiota (1 pv)

Sujuuko sisältömarkkinointi? Syntyykö blogi? Tulevatko työelämän tekstit tarvittaessa?

Älä enää turhaan odottele inspiraatiota, sellainen kuuluu boheemiin taiteilijaelämään. Kirjoita silloin, kun haluat ja pitää. 

Tässä koulutuksessa opit tiukan tavoitteellisuuden ja totut kokoamaan tarvittavat pitkospuut systemaattisesti. Niillä eväillä kirjoitat helposti oman tai työpaikkasi

 • ennen puulta tuntuneet asiatekstit ja yritysesittelyt
 • verkkosivujen sisällöt
 • blogipostaukset
 • e-kirjan tai sen ”elämäsi romaanin”
 • ja kaikki muutkin luovat kirjoituksesi tekemättä niiden syntymisestä ongelmaa.

Kurssilla painottuu nimenomaan tuottamisen helppous enemmän kuin viimeistely. Voit unohtaa kynänpureskelemisen ja pilkkusäännöt. Niitä löydät kirjoista.

Kirjoita helposti ja nopeasti, tule käytännön kynäntaitajaksi!


Kenelle

Päivä sopii yrityksen johtavassa asemassa oleville sekä markkinoinnin, myynnin ja asiakaspalvelun vastuuhenkilöille. Koulutus sopii erityisen hyvin myös eri alojen yrittäjille ja asiantuntijoille, joiden työtehtäviin liittyy kirjoittaminen, sisältömarkkinointi ja viestintä.

Koulutuksessa opittavasta kirjoittamisen menetelmästä saat tukea ammatillisesti sekä muutoinkin monipuolista näkemystä ja uutta osaamista vaikkapa omaan kirjoitusharrastukseen.


Opit tehokkaan Tekstitehdas-menetelmän.

Opit tuottamaan vaivattomasti hyvää tekstiä, luo vaikka sisältömarkkinointi itse – ilmaiseksi. Kirjoittamiskurssilla opit ideoimaan, tuottamaan ja muokkaamaan tekstiä helposti, ilman kirjoittajanblokkia – ja juuri silloin, kun on kirjoitettava.

Saat haltuusi menetelmätyökalun, jolla saat aikaiseksi jatkossakin; sitä enemmän ja parempaa, mitä enemmän teet.

Tässä koulutuksessa opit selkeästi etenevän prosessin, jolla tuotat tekstiä, vaikka inspiraation kultalintu olisi lentänyt etelään. Opit myös, miten jalostaa ja moninkertaistaa tekstin arvoa hyödyntämällä sitä mm. sosiaalisessa mediassa.


Oili Valkila, suomen kielen maisteri, FM, MHT, logonomi, toimittaja, kirjoittaminen, puheviestintä, sisältömarkkinointiKouluttaja

Oili Valkila, suomen kielen ja puheviestinnän maisteri (FM, MHT, logonomi). Valkilalla on yli 20 vuoden toimittajakokemus, mikä antaa varmuuden kirjoitettuun viestintään.

Innostava ja asiansa osaava vetäjä tarjoaa koulutuspäivän osallistujille tehokkaat, mutta käytännölliset apuvälineet. Kouluttajana Valkila on huumoria käyttävä, sparraava ja jämäkkä.

Saat henkilökohtaisen palautteen kouluttajalta teksteistäsi koulutuksen jälkeen!

Oili onkin saanut paljon kiitosta tästä henkilökohtaisesta ja käytännönläheisestä otteesta.

”Kauppakorkean markkinointiopinnot + monta muuta markkinointiviestinnän koulutusta suorittaneena voin sanoa, että en vielä ole saanut yhtä tehokasta täsmäkoulutusta sisällön tuottamiseen, kuin mitä viime viikon koulutuspäivä tarjosi.” 
Anna-Leena Hakuli, Digital Sales and Marketing Manager, Ikano Bank AB (publ), Finland filial


Ennen koulutuspäivää saat sähköpostiisi osallistujainfon sekä pienen ennakkokyselyn, jonka perusteella kouluttaja täsmentää ohjelman nyansseja. Näin voit myös kertoa jo ennakkoon omista kirjoittamisen haasteitasi ja tavoitteistasi.

Ota mukaan oma kannettava tietokone, sillä tuotamme tekstejä nopeasti. Kynä ja paperi eivät tässä menetelmässä riitä. Jännittää ei tarvitse koulutuspäivä on intensiivinen, mutta fiilis on avoin ja hyvä!


Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi
9:00 Koulutus alkaa

Mikä on kirjoittamisen prosessi?

 • Miksi kirjoittaminen on koettu vaikeaksi
 • Kerralla valmiiksi -ajattelun loppu

Tekstitehdas©-menetelmän esittely

 • Menetelmän vaiheet ja systematiikka
 • Tavoitteellisuus ja systemaattisuus
 • Ideointi on vain raakaa työtä
 • Tiedon keruu; runsaudenpulan kimppuun näkökulmalla
 • Avain helppoon tuottamiseen
 • Jäsentely ja argumentit kuntoon
 • Tuotoksen tehtävä ja muunteleminen

11:30 – 12:15 Lounas

 • Harjoitellaan ideointia yhdessä
 • Harjoitellaan nopeaa tekstintuottoa yhdessä
 • Kukin lähtee tuottamaan omaa tekstiään omasta tai yhdessä ideoidusta aiheesta
 • Käydään syntyneitä tekstejä läpi ja kehitetään niitä palautteen avulla. Silmä oppii arvioimaan tekstejä systemaattisemmin.

14:00 Iltapäiväkahvi

Jatketaan tekstien kehittelyä ja tutustutaan blogiin tekstilajina:

 • Mikä blogi on: mihin sillä pyritään ja millä eri tavoin sitä voidaan hyödyntää?
 • Miten sisältömarkkinointia kannattaa tehdä?
 • Miten teen menetelmästä pysyvän työkaluni?

16:00 Koulutus päättyy.


Koulutuspaikka: Radisson Blu Plaza Hotel, Mikonkatu 23, Helsinki

Ajankohta: 19.3.2019

Osallistumismaksu: 697 euroa (+ alv 24%). Sisältää materiaalin ja tarjoilun. Koulutukseen osallistuneet saavat myös todistuksen.

Ryhmäetuhinnat: samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa: 597 euroa / hlö (+ alv 24%)


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.