fbpx
Laadun suunnittelun ja systemaattinen innovointi (TRIZ) kehitystoiminnan tukena (1 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Laadun suunnittelun ja systemaattinen innovointi (TRIZ) kehitystoiminnan tukena (1 pv)

680 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

20.03.2023, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 31 tammikuun, 2023 Sampo Korppoo

Laadunvarmistus

Tohtori Joseph M. Juran on kehittänyt erinomaisen laadun suunnittelun prosessin. Tämä universaali prosessi soveltuu toimialariippumattomasti uuden liiketoiminnan kehittämisen rungoksi.

Liiketoiminnan tarpeiden (Business Needs) ja Asiakastarpeen (Customer needs) tunnistamisen jälkeen tarvitaan jokin läpimurto – uudistus -, joka on jokin houkutteleva ominaisuus, millä täytetään asiakkaan tarve. TRIZ-menetelmä auttaa tunnistamaan hyvät ideat huonoista.

Genrich Altshuller kehitti menetelmän, joka tunnetaan siis nimellä TRIZ (venäjä: Theoria Resheneyva Isobretatelskehuh Zadach -Theory of Inventive Problem Solving) ja huomasi, että innovaatioiden takaa on löydettävissä algoritmi millä voidaan tunnistaa ja ratkaista ristiriitoja.

Altshullerin tutkimusten mukaan ongelmiin on:

1. Ilmeinen tai perinteinen ratkaisu (32%): Ratkaisumenetelmä on hyvin tunnettu spesialistien piirissä
2. Pieni uudistus (innovation) sisältyy nykyiseen paradigmaan (45 %): Parannus nykyiseen systeemiin, tavallisesti kompromissi/ristiriita (controdiction)
3. Oleellinen uudistus (innovation) nykyiseen teknologiaan (18%): Oleellinen parannus olemassa olevaan systeemiin.
4. Uudistus nykyisin käytössä olevan teknologian ulkopuolelta (4%): Vaatii suunnitelman uuden sukupolven, jossa käytetään tiedettä, ei teknologiaa
5. Tuntemattoman keksiminen (1%): Vaatii suuren keksinnön (invent) uuden tieteen avulla.

Luovuus perustuu ensisijaisesti tietoon kohteesta, tässä tapauksesta tekniikasta. Tutkimalla kohteen kehityslakeja voidaan muotoilla ohjeita ongelmien ratkaisemista ja systeemien kehittämistä varten.

Ihmiset voivat oppia ohjeita ja luovuus loppuu olemasta mystiikkaa.

Tässä yhteydessä keskitytään TRIZ-teoriaan, ajatusmalliin ja toimintatapaan, pitkien algoritmien ja ratkaisujen sijaan.

RIZ-MENETELMÄ TUTUKSI
Ideoita syntyy, mutta joukosta on vaikea löytää käyttökelpoiset ideat. Kun ideoita on paljon, joukossa on ratkaisuja, mistä tiedetään mikä tai mitkä ovat hyviä ratkaisuja.​ Uusien ideoiden ja käyttökelpoisten innovatiivisten ratkaisujen tuottaminen on vaikeaa.​

TAVOITE
Koulutuksen tavoitteena on osallistuja ymmärtää laadun suunnitteluprosessin merkityksen uuden tuotteen tai palvelun suunnittelussa, kilpailukykyisen tuotteen luomisessa.

KENELLE KOULUTUS SOVELTUU
Koulutus soveltuu erinomaisesti suunnittelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

MONIMUOTOINEN OSALLISTUMISTAPA
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

ELÄMYKSELLINEN KOULUTUSPAIKKA
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

LAADUKKAAT TARJOILUT
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.


Kouluttaja:
DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
– johtava kouluttaja
– Lean Six Sigma Black Belt
– diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
– Insinööri AMK (ympäristöteknologia)

Antista sanottua
– ”Hyvä, kiinnostava kouluttaja! Pidin kovasti Antin sopivasti provosoivasta tavasta herätellä ajatuksia.”
– ”Antti on aivan loistava! Osaava, älykäs ja osallistujat huomioiva.”
– ”Antin asiantuntemus on erinomaisella tasolla.”
– ”Ihana kuunnella ammattilaista, joka on asiastansa innostunut.”
– ”Antti on superhuippuesiintyjä, loistava draaman ja satiirin käyttäjä, aivan fantastinen tyyppi!”
– ”Antin vetämiä koulutuksia voin suositella kaikille!”
– ”Kouluttajaan osallistujat ovat erittäin tyytyväisiä. Kiitosta saavat mm. Piiraisen rautainen kokemus, rentous, innostavuus ja kärsivällisyys selittää vaikeita asioita tarvittaessa yhä uudelleen.”
– ”Lean Six Sigma -koulutus oli erittäin hyödyllinen. Koulutuksen kautta sai uusia näkökulmia asioiden käsittelyyn sekä tilastollista lähestymiskulmaa asioihin. Haluan esittää suuret kiitokset kouluttajalle ammattitaitoisesta avusta.”
– ”Antin tapa kouluttaa ihmisiä on mielestäni loistava. Antilla on paljon tosielämän esimerkkejä annettavaksi, jolloin uudet asiat konkretisoituvat ja ne on helpompi sisäistää. Antti on kouluttajana myös todella innostava!”
– ”Antti on kouluttajana loistava! Hienoa nähdä ihmisiä työssä, josta he selvästi nauttivat. Antin mielenkiinto laatuun ja aiheisiin, joita on hän opettaa, on jatkuvasti läsnä. Inspiroivaa!”
– ”Onneksi ei ollut ns kalvosulkeisia vaan tehtäviä ja opettajan vahva performanssi ja kiinnostus asiaan.”
– ”Tosi hyvä kouluttaja!”
– ”Antin opetus oli timanttia niinkuin aina. En voi muuta kuin suositella lämpimästi kurssia kaikille yhtiössäni.”



OHJELMA

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

9:00 Avaus ja esittelyt
Johdanto laadun suunnitteluun
Laadun suunnitteluprosessi
Juranin Trilogia: laadun suunnittelu, laadun ohjaus ja laadunparantaminen
Laadun kaksi näkökulmaa ja kolme rajaa
Ominaispiirteen tunnistaminen ja käyttäytyminen ajanfunktiona
Asiakastarve ja kriittinen laatuvaatimis – VOC-prosessi
KANO-malli

TRIZ – menetelmä
Johdatus TRIZ-menetelmään – 5 keskeistä periaatetta

12:00 Lounas

13:00 Ristiriita, mitä se on?
Harjoitus: ristiriidan tunnistaminen

14:30 Kahvi

15:00 Resurssi, mitä se on?
Harjoitus: resurssin tunnistaminen
Ideaaliratkaisu ja tekniset systeemin kehityslait
Innovatiiviset kehitysperiaatteet
Loppuyhteenveto

16:00 Tilaisuus päättyy


Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen

Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä.

Ajankohta:
20.03.2023

Hinta:
680 euroa
/hlö + alv 24 %.
– hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.
– muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja