Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Laatutekniikan perusteet – Tunnista laatutekniikan mahdollisuudet (1 pv)

Laatu ei synny sattumalta. Modernin laadun määritelmän ymmärtäminen avaa laadun merkityksen yrityksen menestymiseen. Laadun kaksi ulottuvuutta vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn luomalla lisää liikevaihtoa ja laskemalla kustannuksia.

Hyödyt kurssista:
– Opit ymmärtämään laatutyökalujen ja laatujohtamisen roolia laadunkehittämisen työssä. – Opit laatutekniikan perustavaa laatua olevan pohjan, laatu- eli poikkeamateorian ja sen vaikutuksen laadun suunnitteluun, laadun ohjaukseen ja laadun parannukseen. – Lisäksi koulutuksessa tutustut laatuterminologiaan ja voit keskustella alan ammattilaisen kanssa, mitä nämä tarkoittavat omassa organisaatiossasi.

Miten?
– Koulutus antaa yleiskuvan laadusta sekä kolmesta johdettavasta prosessista laadun luomiseen.
– Koulutus jäsentää laadun määritelmän, menetelmät tehdä laatua ja työkalut selkeäksi kokonaisuudeksi.
– Koulutuksessa tutustutaan laadun suunnittelun, laadun ohjauksen ja laadun parannuksen prosesseihin sekä esitellään näihin liittyvät työkaluesimerkit.
– Koulutus on yhden päivän mittainen ja tapahtuu luentojen sekä demonstraatioiden avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.


Kenelle?
Koulutus sopii kaikille tehtävästä, taustasta tai organisaatiosta riippumatta. Koulutus on erinomainen ja lyhyt läpileikkaus kaikille laadusta kiinnostuneille. Laatutekniikan perusteita käsittelevä koulutus soveltuu hyvin laadun peruskurssiksi. Koulutus antaa kuvan siitä, mitä laadulla ja laatutekniikalla tarkoitetaan tänä päivänä kansainvälisesti.


Sisällön kuvaus

Oletko vasta tullut laatutehtäviin tai haluatko virkistää tietosi laadusta?
Mitä eroa on laadun suunnittelulla, ohjauksella ja parannuksella? Mitä laatu tarkoittaa?

Koulutus käsittelee laatua ja laatutekniikkaa sekä selventää, mikä on laadun merkitys yrityksen menestymiseen ja kuinka laatua tehdään. ”Laatu maksaa, laatu ei maksa”, on usein kuultu väittämä. Koulutuksessa tarkastellaan tätä asiaa sekä kuinka laatu modernisti määritellään ja laatutaso tunnistetaan.

Organisaatioissa kouluttaminen ja osaaminen ovat entistä voimakkaammin avain kilpailukyvyn säilyttämiseksi, laatu ei ole koskaan sattumaa vaan osaamisen perustuva tuotos. Laadun jatkuvan parantamisen työssä tämä näkyy voimakkaasti kasvavana laatutekniikan opin tarpeena ja konseptien asemoimisena ongelmakentässä.

Harva mieltää tai tietää, että laatutekniikka on oma tieteenala, joka auttaa meitä oppimaan nopeammin. Laadun toteuttamisstrategia jakautuu kolmeen universaaliin luokkaan: Laadun suunnittelu, laadun ohjaus ja laadun parantaminen.

Laatutekniikan työkalut on kehitetty ongelmien ratkaisemiseen ja uuden oppimiseen. Laatutekniikkaa käytetään mm. julkishallinnossa, tuotanto- ja palveluyrityksissä, terveydenhuollossa sekä kaupan- ja liiketalouden eri alueella.

Kurssilla tutustutaan laatu-, eli poikkeamateoriaan, sen vaikutuksista toimintaamme ja laatuongelmien ratkaisemiseen. Osallistuja saa kuvan laatutekniikasta, sen konsepteista sekä siitä, kuinka laatua tehdään ja miten laatuongelmat ratkaistaan.

Laadun merkitys yrityksen menestymiseen on tänä päivänä elinehto. Koulutus asemoi laatuongelmat ja konseptoi käytännön toteutuksen onnistumiseksi.


Kouluttaja:
DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
– johtava kouluttaja
– Lean Six Sigma Black Belt
– diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
– Insinööri AMK (ympäristöteknologia)

Antista sanottua
– ”Hyvä, kiinnostava kouluttaja! Pidin kovasti Antin sopivasti provosoivasta tavasta herätellä ajatuksia.”
– ”Antti on aivan loistava! Osaava, älykäs ja osallistujat huomioiva.”
– ”Antin asiantuntemus on erinomaisella tasolla.”
– ”Ihana kuunnella ammattilaista, joka on asiastansa innostunut.”
– ”Antti on superhuippuesiintyjä, loistava draaman ja satiirin käyttäjä, aivan fantastinen tyyppi!”
– ”Antin vetämiä koulutuksia voin suositella kaikille!”
– ”Kouluttajaan osallistujat ovat erittäin tyytyväisiä. Kiitosta saavat mm. Piiraisen rautainen kokemus, rentous, innostavuus ja kärsivällisyys selittää vaikeita asioita tarvittaessa yhä uudelleen.”
– ”Lean Six Sigma -koulutus oli erittäin hyödyllinen. Koulutuksen kautta sai uusia näkökulmia asioiden käsittelyyn sekä tilastollista lähestymiskulmaa asioihin. Haluan esittää suuret kiitokset kouluttajalle ammattitaitoisesta avusta.”
– ”Antin tapa kouluttaa ihmisiä on mielestäni loistava. Antilla on paljon tosielämän esimerkkejä annettavaksi, jolloin uudet asiat konkretisoituvat ja ne on helpompi sisäistää. Antti on kouluttajana myös todella innostava!”
– ”Antti on kouluttajana loistava! Hienoa nähdä ihmisiä työssä, josta he selvästi nauttivat. Antin mielenkiinto laatuun ja aiheisiin, joita on hän opettaa, on jatkuvasti läsnä. Inspiroivaa!”
– ”Onneksi ei ollut ns kalvosulkeisia vaan tehtäviä ja opettajan vahva performanssi ja kiinnostus asiaan.”

OHJELMA

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

9:00 Avaus ja esittelyt

9:15 Laatu tänä päivänä
Laatu ja tuottavuus
monimutkaisuus ja laatutaso
Demonstraatio laadun merkityksestä toimintaan
Peli: toiminta, jossa laatuvikoja vs. toiminta, jossa ei ole laatuvikoja
Laatu ja laatujohtaminen – Juranin Trilogia
Suunnittelu, ohjaus ja parantaminen
Laadun tekemisen tasot
5 lähestymistapaa laadun parantamiseen

11:30 Lounas

12:30 Laatu- ja poikkeamateoria
Erityis- ja satunnaissyy
Tilastollisen prosessinohjauksen rooli
Tilastollinen ajattelu ja ohjauskortin käyttäminen
Ongelmaluokat – nelikenttä

14:15 Kahvi

14:45 Lean Six Sigma
DMAIC -esittely
Keskustelu ja loppuyhteenveto

16:00 Tilaisuus päättyy

Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Ajankohta:
maanantai 19.08.2019

Hinta:
680 euroa
/hlö + alv 24 %.
Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.
Kouluta suurempi ryhmä kerralla. Kysy ryhmätarjousta!

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.