fbpx
Lean 5S -koulutus (1 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Lean 5S -koulutus (1 pv)

EUR

19.12.2017, Sokos Hotel Flamingo, Vantaa Tasetie 8, Vantaa 18 syyskuun, 2017 Sampo Korppoo

Tuntuuko, että kaikki on aina kadoksissa?

Kaipaatko yhdenmukaisuutta toimintaympäristöösi?

Joka paikka on täynnä asioita tai tavaroita, mutta kuinka aloittaisin muutoksen?

5S on viisivaiheinen lähestymistapa muutoksen aloitukseen. Malli tukee ja ohjaa sekä auttaa luomaan rutiinit järjestyksen ylläpitämiseksi. 5S tavoittelee parempaa käytettävyyttä, toimintaan käytettävän ajan ennustettavuutta ja tuo muutoksen lähelle jokaista osallistujaa.

5S tukee organisaatiota ottamaan ensimmäisen askeleen kohti uutta ja käytettävämpää toimintaympäristöä sekä samalla saada aikaan nopeasti konkreettista näkyvää organisaatiossa.

5S on menetelmä, jolla tehdään toimintaympäristö käytettävämmäksi. 5S on peruspohja, joka on osa prosessin stabiloimista ja Lean -ajattelun vakiinnuttamista. Konseptin avulla organisaatioon ajetaan käytettävyyttä ja ennustettavuutta. Tämä mahdollistaa muiden työkalujen ja tekniikoiden käyttöönoton vaihe vaiheelta. Joissain tilanteissa 5S on yksi ensimmäisistä Lean -konsepteista, jota käytetään Lean -toimintaan siirryttäessä.

Koulutuksessa käsitellään 5S -konseptia, joka tukee muutosprosessia. 5S -filosofia perustuu seuraaviin perusperiaatteisiin: muutos lähtee luopumisesta, luodaan uusi selkeämpi ja toimivampi olosuhde sekä opitaan käytettävämmän työympäristön edut ja havaitaan ettei 5S ole pelkkä siivousohjelma.

5S yhdistetään usein virheellisesti siivoamiseen. Sen taustalla on paljon muuta. Se on kulttuurimuutosta, käytettävyyden nostamista ja ennustettavuuden parantamista. Niin 5S -menetelmässä kuin useissa muissakin Leanin konsepteissa/työkaluissa päämäärä ja keino menevät sekaisin. 5S on oikein ymmärrettynä ja toteutettuna tehokas ja osallistava keino parantaa toimintaa.

Koulutuksessa keskitytään 5S -taustaan. Tavoitteena on antaa ymmärrys 5S -menetelmästä ja sen yhteydestä Lean -toimintaan. 5S soveltuu sekä toimisto- että tehdasympäristöön. Koulutuksessa käytetään 5S -numeropeliä sekä 5S -poliisiautopeliä teorian konkretisoimiseksi.

5S avaa silmiä sekä auttaa konkretisoimaan ja huomaamaan nykyisen toiminnan ja tilojen epäjärjestyksen.

Kouluttaja
Matti Pesonen


OHJELMA

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

09:15 Parantaminen ja muutos
– LEAN -tuotannon perusperiaatteet, mitä Lean on?
– Hukan muodot – Muri, Mura, Muda
– Harjoitus: Numeropeli – 5S simulointi
– Miksi 5S? Mitä 5S ajaa?
12:00 Lounas

13:00 Harjoitus: Poliisiautopeli – 5S simulointi

14:00 Kahvi

14:30 5S:n pilarit 1-5 käytännössä tuotantoympäristössä
1. pilari Lajittelu
2. pilari Järjestäminen
3. pilari Puhdistaminen
4. pilari Systematisointi
5. pilari Sitoutuminen
Siisteyden mittaamisen kriteeristö

16:00 Tilaisuuden päätös

Koulutuspaikka
Sokos Hotel Flamingo, Vantaa

Aika
19.12.2017. Klo 9:00 – 16:00

Hinta
Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %.

Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto ja MET: 5S vihko.

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse (toimisto@qk-karjalainen.fi) tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja