fbpx
Lean 5S -koulutus (1 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Lean 5S -koulutus (1 pv)

680 euroa /hlö + alv 24 %

680 EUR

18.10.2021, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 14 kesäkuun, 2021 Sampo Korppoo

Lean ja ketterät menetelmät , Toiminnan kehittäminen

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • Koulutus tarjosi uuden lähestymistavan 5S -menetelmään." -Projektityöntekijä-

 • "Kouluttaja oli todella hyvä, erinomainen puhuja. Kaikin puolin todella mielenkiintoinen ja onnistunut koulutus. Kiitos!" -AJ-

 • "Erinomainen ja ytimekäs koulutus. Koulutuksen tarkoitushan ei ole saada jotain valmiiksi, vaan herättää ajatus, että jotain pitää tehdä. Saimme eväät henkilökunnan herättämiseen näihin asioihin ja tulemme käyttämään niitä jo viikon sisällä koulutuksesta." -Toimitusjohtaja-

 • "Hyvä koulutus, rento ja miellyttävä kokonaisuus ja legoautopelit on hauska tapa demonstroida ja opettaa parannusta."

 • "Tykkäsin koulutuksesta ja kouluttajasta. Kouluttaja oikein mukava, asiantunteva ja hauska. Erityisen mieleenpainuvia ja hyviä havainnoillistavia keinoja 5S:n toimivuudesta olivat numeropeli ja LEGO-auton rakennus."

  Myös etäosallistumismahdollisuus!

  5S on viisivaiheinen lähestymistapa muutoksen aloitukseen. Malli tukee ja ohjaa sekä auttaa luomaan rutiinit järjestyksen ylläpitämiseksi. 5S tavoittelee parempaa käytettävyyttä, toimintaan käytettävän ajan ennustettavuutta ja tuo muutoksen lähelle jokaista osallistujaa. 5S tukee organisaatiota ottamaan ensimmäisen askeleen kohti uutta ja käytettävämpää toimintaympäristöä sekä samalla saada aikaan nopeasti konkreettista näkyvää organisaatiossa.

  Tavoite:
  Koulutus antaa yleiskuvan 5S -menetelmästä. Koulutuksessa keskitytään 5S -taustaan. Tavoitteena on antaa ymmärrys 5S -menetelmästä ja sen yhteydestä Lean -toimintaan. 5S soveltuu sekä toimisto- että tehdasympäristöön.

  Hyödyt kurssista:
  Koulutuksessa käsitellään 5S -konseptia, joka tukee muutosprosessia. 5S -filosofia perustuu seuraaviin perusperiaatteisiin: muutos lähtee luopumisesta, luodaan uusi selkeämpi ja toimivampi olosuhde sekä opitaan käytettävämmän työympäristön edut ja havaitaan ettei 5S ole pelkkä siivousohjelma.

  Miten?
  Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutus tapahtuu luentojen sekä demonstraatioiden avulla. Koulutuksessa käytetään 5S -numeropeliä sekä 5S -poliisiautopeliä teorian konkretisoimiseksi. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.


  Kenelle?
  Koulutus sopii kaikille tehtävästä, taustasta tai organisaatiosta riippumatta. Koulutus on hyvä läpileikkaus 5S -menetelmästä ja sen yhteydestä Lean -toimintaan.


  Sisällön kuvaus
  Tuntuuko, että kaikki on aina kadoksissa? Kaipaatko yhdenmukaisuutta toimintaympäristöösi? Joka paikka on täynnä asioita tai tavaroita, mutta kuinka aloittaa muutos?

  5S on menetelmä, jolla tehdään toimintaympäristö käytettävämmäksi. 5S on peruspohja, joka on osa prosessin stabiloimista ja Lean -ajattelun vakiinnuttamista. Konseptin avulla organisaatioon ajetaan käytettävyyttä ja ennustettavuutta. Tämä mahdollistaa muiden työkalujen ja tekniikoiden käyttöönoton vaihe vaiheelta. Joissain tilanteissa 5S on yksi ensimmäisistä Lean -konsepteista, jota käytetään Lean -toimintaan siirryttäessä.

  Koulutuksessa käsitellään 5S -konseptia, joka tukee muutosprosessia. 5S -filosofia perustuu seuraaviin perusperiaatteisiin: muutos lähtee luopumisesta, luodaan uusi selkeämpi ja toimivampi olosuhde sekä opitaan käytettävämmän työympäristön edut ja havaitaan ettei 5S ole pelkkä siivousohjelma.

  5S yhdistetään usein virheellisesti siivoamiseen. Sen taustalla on paljon muuta. Se on kulttuurimuutosta, käytettävyyden nostamista ja ennustettavuuden parantamista. Niin 5S -menetelmässä kuin useissa muissakin Leanin konsepteissa/työkaluissa päämäärä ja keino menevät sekaisin. 5S on oikein ymmärrettynä ja toteutettuna tehokas ja osallistava keino parantaa toimintaa.


  Kouluttaja:
  Matti Pesonen
  , Lean Six Sigma Black Belt, KTM (Strateginen johtaminen), KTK (Johtaminen ja organisaatiot)
  Matti Pesonen on valmistunut ekonomiksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulun Strategisen johtamisen maisteriohjelmasta. Kauppatieteen kandidaatin tutkinnon Matti on suorittanut johtamisen ja organisaatiotieteiden pääaineesta. Matin mielenkiintona on organisaatioiden toiminnan parantaminen ja yritysten johtamisen tason nostaminen.

  KTM Matti Pesosella on kokemusta mm. seuraavista laadun johtamisen menetelmistä ja työkaluista ja niiden soveltamisesta asiakasyrityksissä ja koulutustilaisuuksissa:
  – Laatutekniikat ja laatutyökalut: FMEA, SPC, MSA, 8D, DoE, Juurisyyanalyysi, 5xMiksi ja muut yleiset tiimityökalut ja ongelmanratkaisumenetelmät
  – Lean Six Sigma -menetelmä: Lean Six Sigma Black Belt, Lean Six Sigma Green Belt-kouluttaja, Lean Six Sigma Yellow Belt-kouluttaja
  – Tilastolliset menetelmät: Minitab-ohjelmiston ja tilastollisten menetelmien ja datan analyysin kouluttaja
  – Laatujärjestelmät: ISO 9001:2015, IATF 16949:2016

  Matista sanottua:
  ”Kouluttajan esiintyminen on motivoivaa ja selkeää. Hyvä!”
  ”Matti on loistava kouluttaja!”
  ”Opettaja oli asiantunteva ja osasi kertoa asiat niin, että ”maallikkokin” ymmärää asian.”  OHJELMA

  08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

  09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

  09:15 Parantaminen ja muutos
  LEAN -tuotannon perusperiaatteet, mitä Lean on?
  Hukan muodot – Muri, Mura, Muda
  Harjoitus: Numeropeli – 5S simulointi
  Miksi 5S? Mitä 5S ajaa?

  12:00 Lounas

  13:00 Harjoitus: Poliisiautopeli – 5S simulointi

  14:00 Kahvi

  14:30 5S:n pilarit 1-5 käytännössä tuotantoympäristössä
  1. pilari Lajittelu
  2. pilari Järjestäminen
  3. pilari Puhdistaminen
  4. pilari Systematisointi
  5. pilari Sitoutuminen

  Siisteyden mittaamisen kriteeristö

  16:00 Tilaisuuden päätös

  Koulutuspaikka:
  Sibeliustalo, ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen

  Ajankohta:
  maanantai 18.10.2021

  Hinta:
  680 euroa
  /hlö + alv 24 %.
  Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto ja MET: 5S -taskukirja.

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja