Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Lean pähkinänkuoressa (1 pv)

Ota Leanin perusteet ja parhaat käytännöt haltuun!

Lean on menestyvien organisaatioiden soveltama johtamis- ja toimintafilosofia. Lean on tehokas tapa kehittää toimintaa kohti parempaa asiakas- ja työtyytyväisyyttä sekä kustannustehokkuutta koko organisaation osaamista hyödyntäen.

Lean pähkinänkuoressa -koulutuksessa avataan Lean-toiminnan keskeiset periaatteet, toimintatavat ja työkalut. Koulutuksen aikana saat kokonaiskäsityksen siitä, mitä Lean on. Koulutuksessa käydään esimerkkien ja harjoitusten avulla läpi Leanin soveltamista jokapäiväisessä työssä.

Saat selkeän tietopaketin ja käytännön ratkaisumalleja kätevästi sovellettavaksi!


Kenelle

Koulutuksesta hyötyvät kaikki Leanista kiinnostuneet. Leania sovelletaan nykypäivänä laajasti teollisuudessa, palveluissa ja julkisella sektorilla. Koulutus antaa perustietämyksen Leanista.

Koulutus soveltuu ensimmäistä kertaa Leaniin perehtyville ja jo kokeneemmillekin, jotka haluavat vahvistaa osaamistaan.


Osallistuttuasi koulutukseen:

  • Tiedät, mitä on Lean
  • Osaat määritellä toiminnan tuottaman arvon
  • Tunnistat ja osaat poistaa hukkaa tekemisessä
  • Osaat kehittää toimintaa niin, että töille saadaan hyvä virtaus
  • Tiedät, kuinka toimintaa parannetaan jatkuvasti, päivä päivältä paremmaksi
  • Tunnistat ongelmat ja tiedät, kuinka löydät niiden juurisyyt
  • Tiedät, miten lähteä liikkeelle Leanin soveltamisessa

Saat hyviä käytännön vinkkejä ja malleja!


Pekka HirvonenKouluttaja

Kouluttajana toimii Jalostin Oy:stä Pekka Hirvonen, DI. Pekalla on lähes 20 vuoden työkokemus sisältäen teollisuuden tuote-, toiminnan- ja laadunkehitystehtäviä sekä yrittäjyyttä viidettä vuotta. Pekan erityisosaamisalueita ovat Lean, Six Sigma, tuotteiden valmistettavuus ja tuotantomenetelmät.

Pekan koulutuksissa asioita katsotaan aina käytännön näkökulmasta. Pekka puhuu asioista, joita itse on tekemässä teollisuuden, terveydenhuollon ja palvelualojen asiakkaidemme kanssa.

Pekka on pidetty kouluttaja ja asiantuntija:

Rauhallinen ideanikkari ja pohdiskelija, joka uskoo, että aina voi oppia ja jatkuvasti parantaa.


Ohjelma

8.30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9.00 Koulutus alkaa

Lean – Mistä se tulee ja mitä se on nykyään

  • Lean historia
  • Leanin keskeiset periaatteet
  • Keskeiset käsitteet
  • Leanin työkaluja

Asiakasarvo ja hukat

  • Asiakasarvon määrittely
  • 8 hukkaa ja niiden tunnistaminen ja poistaminen

10.30 Tauko

Virtaus ja sen rakentaminen toimintaan

  • Virtaus- vs. resurssitehokkuus
  • Arvovirran kuvaus
  • Virtauksen rakentaminen

Vakioitu työ – perusta kehittämiselle

  • Vakioinnin merkitys
  • Prosessien vakiointi
  • Työohjeet ja perehdytys

12.00 – 12.45 Lounas

Tavoitteet ja mittarit

  • Visio ja pitkän tähtäimen tavoitteet
  • Välitavoitteet
  • Mittareiden määrittely

Päivittäisjohtaminen

  • Päivittäisjohtaminen – Lean -toiminnan moottori
  • Päivittäisjohtamisen edut ja tavoitteet

Jatkuva parantaminen

  • Jatkuva parantaminen – Lean -ajattelun peruspilari
  • Jatkuvan parantamisen kulttuuri ja johtaminen

14.15 Iltapäiväkahvi

Ongelmanratkaisu

  • Ongelmanratkaisu – Lean -organisaation tärkein kyvykkyys
  • Juurisyiden tunnistaminen
  • A3 ongelmanratkaisumalli

5S

  • Siisteydellä ja järjestyksellä turvallisuutta, viihtyvyyttä ja toiminnan tehokkuutta

Vinkkejä Lean polulle

  • Askelmerkit eteenpäin Lean polulla – mistä lähteä liikkeelle
  • Loppuyhteenveto ja keskustelua

16.00 Koulutus päättyy


Koulutuspaikka: Radisson Blu Plaza Hotel, Mikonkatu 23, Helsinki.

Ajankohta: 5.3.2019

Osallistumismaksu: 697 euroa (+ alv 24%). Sisältää materiaalin ja tarjoilun. Koulutukseen osallistuneet saavat myös todistuksen.

Ryhmäetuhinnat: samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 657 euroa / hlö (+ alv 24%), kolme tai useampi osallistujaa: 597 euroa / hlö (+ alv 24%)


Peruutusehdot:

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.