fbpx
LEAN-pelipäivä (1 pv)
LeanThinking järjestää nyt koulutuksen:

LEAN-pelipäivä (1 pv)

790 euroa /hlö + alv 24 %

790 EUR

25.10.2023, Hotelli Gustavelund, Tuusula Kirkkotie 36, Tuusula 24 elokuun, 2023 Sampo Korppoo

Lean ja ketterät menetelmät , Lean ja ketterät menetelmät , Liiketoiminnan kehittäminen , Tuotanto , Tuotanto ja logistiikka

Opi LEAN-ajattelu tekemisen kautta

Opi keskeiset asiat Leanista ja kehittämisestä LEAN-simulaatiopelin avulla

LEAN-pelipäivä, mikä se on?
LEAN Lego Game on yhden päivän pituinen koulutustilaisuus, jonka aikana opit käytännön tekemisen kautta ymmärtämään mitä on LEAN.
Pelipäivän aikana simuloimme tehdasympäristöä Lego-pelillä. Tutustumme pelaamisen kautta tehtaan talouslukuihin sekä kannattavuuteen. Pelin avulla opimme LEAN-ajattelua käytännön kautta.

LEAN Lego Game on yhden päivän pituinen koulutustilaisuus, jonka aikana opit käytännön tekemisen kautta ymmärtämään mitä on LEAN.

LEAN-pelipäivä tarjoaa osallistujille oivalluksia Leanin perusperiaatteista pelin avulla. Lean-toiminnalla voidaan vaikuttaa tuottavuuteen, kilpailukykyyn ja asiakastyytyväisyyteen. Pelipäivän jälkeen osallistuja tietää mitä Lean on ja kuinka sitä voi soveltaa omassa työympäristössään ja mistä lähteä liikkeelle.

Simuloi, opi, paranna: Löydä LEAN-ajattelun voima pelipäivämme avulla. Tule mukaan ja tehosta työskentelyä!


Kenelle?
LEAN tapa toimia sopii tuotantoympäristön lisäksi asiantuntijatyöhön sekä palvelualoille. LEAN Lego Game sopii kaikille henkilöstöryhmille toimitusjohtajasta operaattoriin.


Tavoitteet ja hyödyt
On tutkittu, että hyvin suunniteltu opetuspeli saa osallistujan sellaiseen mielentilaan, jossa vähemmänkin kiinnostavat asiat tulevat omaksutuksi tehokkaammin. Samassa tutkimuksessa kokeiltiin myös peliseuran vaikutusta oppimiseen. Osallistujat pelasivat samaa peliä yksin, toisiaan vastaan ja yhteistyössä. Tulokset osoittivat, että oppi upposi paremmin yhdessä toisten kanssa. Positiivinen ja sosiaalinen ympäristö ja hauskat oppimisen työkalut ovat siis tutkitusti asioita, joihin kannattaa panostaa.

Pelaajat kehittävät pelin kuluessa itse toimintaympäristöä paremmaksi. Oppiminen tapahtuu käytännön tekemisen kautta. Päivän aikana tutuiksi tulevat työn resurssitehokkuus, virtaustehokkuus, vaihtelun merkitys prosesseissa sekä tietysti jatkuva parantaminen PDCA-syklin mukaisesti.


Kouluttaja
Kai Mäenpää Lean ABC kouluttaja
Kai Mäenpää, yrittäjä ja Lean-valmentaja, LeanThinking Oy.
25 vuoden kokemus operatiivisesta kehittämisestä ja johtamisesta keskisuurissa yrityksissä. Vahvuutena on Leanin soveltaminen tuotanto- ja asiantuntijaorganisaatioissa etenkin teollisuuden alalla, sekä valmentava johtaminen. Kokemusta johtamisesta ja toimintamallien uudistamisesta.
Vankkaa käytännön kokemusta kehittämisestä ja strategiaprosessien johtamisesta, erityisesti suomalaisessa valmistavassa teollisuudessa.
Kai Mäenpää on kouluttanut Leania yli 1000 ihmiselle ja vetänyt yli 50 workshoppia erilaisissa toimintaympäristöissä. Näyttöä ja käytännön kokemusta tekemisestä lattiatasolta yritysjohtoon, johtoryhmän valmennusta, esimiestehtäviä ja valmennusta 150 henkilön organisaatioissa.
Kokemusta kokoonpanosta, koneistamisesta, maalaamoista, hankintatoiminnasta, IT-hankkeista jne. Automatisointi- ja investointihankkeiden suunnittelua sekä toteutusta.

Palautetta aikaisemmista koulutuksista:
– ”Kouluttaja oli selvästi ammattitaitoinen ja hänellä oli aiheesta laajasti kokemusta. Kotitehtävä oli mainio.”
– ”Näin laajan aiheen puristaminen 8 tuntiin onnistui todella hyvin. Ja tuotiin selkeästi esille ettei tämän kurssin jälkeen ole leanguru, mutta ymmärtää asiasta enemmän. Hyvällä kurssinvetäjällä oma mielenkiinto pysyi alusta loppuun aiheessa.”
– ”Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja uusia näkökulmia antava koulutus. Kaitsu osaa hienosti puhua ja antaa esimerkkejä, joiden avulla saa hyvän käsityksen läpikäytävästä aiheesta.”
– ”Hyvää oli se, että esimerkkejä ja puheenvuoroja oli molemmin puolin ja sai keskeyttää jos oli aiheeseen sanottavaa.”
– ”Asiat eteni selkeästi.”

Katso myös tämä: Lean ABC (2 x 1/2 pv) 28.09.-05.10.2023 – Etäkoulutus


Sisältö 

Pelipäivän aikana käsiteltävät teemat:

Mitä Lean on?
Arvo ja hukat
Virtaus ja imuohjaus
Jatkuva parantaminen
Ongelmanratkaisu
Lean johtaminen
Visuaalinen johtaminen

Aikataulu

Klo 9:00 Aloitus ja esittäytyminen harjoitus 1
Miksi tarvitsemme leania
Harjoitus 2
1 pelikierros + keskustelu mitä opimme
2 pelikierros + keskustelu mitä opimme
3 pelikierroksen PDCA mitä opimme
Klo 16:00 Loppusanat ja reflektointi


Koulutuspaikka:
Gustavelund, Tuusula
Koulutuspakettiin kuuluu aamiainen, lounas ja iltapäiväkahvi. Katso https://www.gustavelund.fi/fi

Ajankohta:
25.10.2023
Yksi päivä klo 9:00-16:00

Nopean ilmoittautujan etu:
– 100 euroa hinnasta pois, kun ilmoittaudut viimeistään 25.9.2023

Hinta:
890 € /hlö + alv 24 %

Ryhmäetuhinta:
– mikäli työpaikaltasi osallistuu kaksi tai useampia henkilöitä, saatte 10% alennuksen osallistujaa kohden

Ilmoittautumisen peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja