fbpx
Lean Six Sigma Black Belt -koulutus (24 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Lean Six Sigma Black Belt -koulutus (24 pv)

9950 euroa /hlö + alv 24 %

9950 EUR

19.10.2020-14.04.2021, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 3 helmikuun, 2021 Sampo Korppoo

Lean ja ketterät menetelmät

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Kouluttajaan osallistujat ovat erittäin tyytyväisiä. Kiitosta saavat mm. Piiraisen rautainen kokemus, rentous, innostavuus ja kärsivällisyys selittää vaikeita asioita tarvittaessa yhä uudelleen." -Kurssilainen-

 • "Antti on superhuippuesiintyjä, loistava draaman ja satiirin käyttäjä, aivan fantastinen tyyppi!" -Kurssilainen-

 • "Hyvä, kiinnostava kouluttaja! Pidin kovasti Antin sopivasti provosoivasta tavasta herätellä ajatuksia." -Kurssilainen-

 • "Lean Six Sigma -koulutus oli erittäin hyödyllinen. Koulutuksen kautta sai uusia näkökulmia asioiden käsittelyyn sekä tilastollista lähestymiskulmaa asioihin. Haluan esittää suuret kiitokset kouluttajalle ammattitaitoisesta avusta." -Kurssilainen-

 • ”Hyvin mielenkiintoinen ja motivoiva koulutus Six Sigma -menettelyyn. Tämän osaaminen olisi pitänyt ottaa hallintaan jo 20 vuotta sitten! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.” -Laatujohtaja-

 • ”Tulokset osoittavat, että Six Sigma ja tilastollinen malli toimii meidän yrityksemme prosessien kehittämisessä, jota tullaan käyttämään myös jatkossa. Persoonallinen, mielenkiintoinen esiintymistapa ja kova kokemus toi syvyyttä koulutukseen paljon!” -Toimitusjohtaja-

 • ”Aion soveltaa jatkossakin aktiivisesti Lean Six Sigmaa myynnin kehittämiseen ja johtamiseen.” -Myyntijohtaja-

 • "Koulutus kokonaisuudessaan oli hyvin antoisa ja hyödyllinen. Eeron asiantuntemus näkyy!” -Tuotannon kehitysinsinööri-

 • ”Six Sigma -menetelmien käyttö tarjoaa tehokkaasti uskottavaa dataa. Faktatiedon pohjalta muutosvastarinnan määrä on huomattavasti vähäisempää.” -Kehityspäällikkö-

 • ”Suosittelen, että menetelmää käytetään hyväksi seuraavissa Six Sigma -projekteissa.” -Quality System Manager-

 • ”Hyvä kurssi. Jatkossa koulutetaan lisää Green Belttejä ja ainakin kaksi Black Belttiä joka yksikköön.” -Kehitysjohtaja-

 • "Itselleni paras oppi oli Six Sigman tuomat työkalut ja Minitabiin perehtyminen. Sillä voi helposti selvittää onko eri tekijöiden välillä oikeasti syy-seuraussuhdetta." -S.N.-

 • "Koulutukseen liittyvä projekti toimi itselleni loistavana käytännön harjoituksena Six Sigma -filosofiaan ja siihen liittyviin työkaluihin tutustumiseen." -Toimitusjohtaja-

  Haluatko sertifioitua Lean Six Sigma Black Beltiksi?
  Tarvitsetko oppia tilastollisten menetelmien hyödyntämisestä reaalimaailmassa?
  Haluatko saavuttaa huippupalvelukyvyn virheettömillä ja luotettavilla tuotteilla?
  Haluatko oppia taitoja, joilla kehittää ratkaisu ongelmaasi tai parannustarpeeseesi?

  Lean Six Sigma -koulutusohjelmalla saat konkreettisia parannuksia ja hyötyjä. Leanin avulla työt ja prosessit nopeutuvat ja Six Sigman avulla työt ja prosessit paranevat.

  Lean Six Sigma Black Belt -koulutus kehittää yksilön osaamista ja kykyä vastata kompetenssikilpailun haasteisiin. Lean Six Sigmalla voi lyhentää jakso- ja läpimenoaikoja, lisätä myyntiä, vähentää ja eliminoida tuotteissa, palveluissa ja tuotantoketjussa olevia virheitä ja vikoja sekä vähentää kustannuksia. Ja mikä parasta, sillä voi dramaattisesti lisätä asiakkaiden tyytyväisyyttä ja yrityksen tulosta.


  Tehokkaalla menetelmällä tuloksiin
  Lean Six Sigma tarjoaa yrityksille ja yhteisöille tehokkaan tavan parantaa tuotteiden ja palveluiden laatua, kustannuksia ja aikaa Lean ja Six Sigma -prosessimenetelmin. Sadat opiskelijat ovat jo osoittaneet projektitöillään, että Lean Six Sigma toimii ja että sitä voi soveltaa myös suomalaisiin organisaatioihin.

  Projektitöiden tuotot nousevat tyypillisesti useisiin satoihin tuhansiin euroihin. Koulutusohjelmamme projektit ylittävät iSixSigma Magazinen tekemän tutkimuksen keskiarvotuoton.

  Lean Six Sigma on nykyaikaisin laatutekniikan menetelmä prosessien kehittämiseen. Siinä yhdistyy tietotaito, ammattitaito ja tietotekniikka muodostaen äärimmäisen tehokkaan liiketoiminnan parannusmenetelmän. Lean Six Sigma -menetelmä sopii yhtä hyvin tuotantoprosesseihin ja palveluprosesseihin. Sitä voidaan soveltaa markkinoinnista tuotantoon, elektroniikan komponenttien valmistuksesta aina paperi- ja kemiantehtaisiin, terveydenhoidosta ja hoivakodeista valtion ja kuntien hallintoprosesseihin. Kaikkia prosesseja (ihmisen työtä) voidaan parantaa – mallintaa, ennustaa, optimoida ja parantaa. Lean Six Sigma on universaali prosessitekniikka palveluiden ja tuotteiden parantamiseen!


  Pitkäaikaisella kokemuksella, kansainvälisen mallin mukaan
  Quality Knowhow omaa Suomen pitkäaikaisimman (alkaen 1986) ja laajimman kokemuksen laatujohtamisen, laatutekniikan ja Six Sigma -menetelmien kouluttamisesta (Six Sigma vuodesta 1999-), valmentamisesta ja soveltamisesta suomalaiseen yrityskulttuuriin. Tämä on taannut korkean onnistumisprosentin ja merkittävät tulokset yrityksissä.

  Koulutusohjelma noudattaa Amerikan laatuyhdistyksen (ASQ) Body of Knowledge tietosisältöä (BOK). Tietopohjaa on täydennetty ja sovellettu suomalaiseen koulutuspohjaan sopivaksi ylittäen näin ASQ:n vaatimukset.

  Koulutus noudattaa oikeaoppista Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksissa hyväksi havaittua tietosisältöä ja interaktiivista metodiikkaa. Tässä pedagogisesti oppimista tukevassa menettelytavassa luennot, käytännönharjoitukset ja todellinen projektityö vuorottelevat lomittain toistensa kanssa. Näin opetettavien konseptien, menetelmien ja työkalujen yhteys käytäntöön on mahdollisimman saumaton.


  Koulutuksen tavoitteet
  – Merkittävät parannukset yrityksen tuloksissa ja suoritusarvoissa – myynnin paraneminen ja kustannus-, aika-, hukka- ja laatusäästöt
  – Merkittävien parannusten saavuttaminen palvelu- ja tuotantoprosessien suoritusarvoissa – parempi saanto ja hyötysuhde, materiaalikäyttö, toimitusvarmuus ja lyhyempi läpimenoaika.
  – Merkittävät parannukset palveluissa (läpimenoaika, asiakastyytyväisyys)
  – Tehostaa investointien ja prosessien käyttöä, tehokkuutta – KNL paranee (KNL, OEE = Käyttö% x Nopeus% x Laatu%)
  – Asiakastarpeiden tunnistaminen ja asiakastyytyväisyyden lisääminen
  – Markkinoinnin paraneminen (lisää asiakkaita) ja myynnin kasvu
  – Oman ammattitaidon, arvostuksen ja kilpailukyvyn kasvattaminen (Projektityö sekä Black Belt -arvo ja sertifikaatti)
  – Koulutus noudattaa ASQ:n Body of Knowledge-vaatimuksia ja tietosisältöä.

  Konkreettista hyötyä projektityöllä
  Koulutuksen teoriajaksojen välissä opiskelijat tekevät projektityötä omaan organisaatioonsa. Oma projekti on tärkeä. Sen avulla opiskelija oppii paremmin, muistaa paremmin ja voi osoittaa koulutuksen hyödyn yritykselle.

  Osallistujat soveltavat jatkuvasti oppimaansa todelliseen parannusprojektiin hankkien näin erinomaisen tietotaidon prosessien tehokkaasta parantamisesta ja työkalujen käytöstä. Kokenut kouluttaja tukee projektityötä koulutuksen aikana ja antaa etätukea jaksojen välissä sekä vielä koulutuksen jälkeen. Projektityön suositellaan olevan valittu tai ainakin hahmoteltu ennen koulutusta tai määrittelyjakson ja/tai Champion -koulutuksen aikana.


  Aikaisempaa osaamista Lean Six Sigmasta ei vaadita
  Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa tuntemusta Lean Six Sigmasta ja sen soveltamisesta. Kaiken tarvittavan opit ja sisäistät kurssilla.

  MINITAB -ohjelmisto
  Kurssilla tarvitaan kannettava tietokone, jossa on asennettuna Minitab -ohjelmisto. Kysy lisää eri lisenssivaihtoehdoista!

  Suomenkielinen toteutus
  Koulutuskielenä on suomi. Koulutus pitää sisällään erittäin laajan suomenkielisen Lean Six Sigma -koulutusmateriaalin, tarvittavien ohjelmien käyttökoulutuksen, harjoitusdatatiedostot muistitikulla, esimerkit ja lomakepohjat.

  Sertifiointi
  Lean Six Sigma Black Belt -projektityön hyväksytysti suorittaneelle myönnetään Black Belt -arvo sekä arvostettu Quality Knowhow Karjalainen Oy:n Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.


  Kouluttaja:
  DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
  – johtava kouluttaja
  – Lean Six Sigma Black Belt
  – diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
  – Insinööri AMK (ympäristöteknologia)

  Antista sanottua
  – ”Hyvä, kiinnostava kouluttaja! Pidin kovasti Antin sopivasti provosoivasta tavasta herätellä ajatuksia.”
  – ”Antti on aivan loistava! Osaava, älykäs ja osallistujat huomioiva.”
  – ”Antin asiantuntemus on erinomaisella tasolla.”
  – ”Ihana kuunnella ammattilaista, joka on asiastansa innostunut.”
  – ”Antti on superhuippuesiintyjä, loistava draaman ja satiirin käyttäjä, aivan fantastinen tyyppi!”
  – ”Antin vetämiä koulutuksia voin suositella kaikille!”
  – ”Kouluttajaan osallistujat ovat erittäin tyytyväisiä. Kiitosta saavat mm. Piiraisen rautainen kokemus, rentous, innostavuus ja kärsivällisyys selittää vaikeita asioita tarvittaessa yhä uudelleen.”
  – ”Lean Six Sigma -koulutus oli erittäin hyödyllinen. Koulutuksen kautta sai uusia näkökulmia asioiden käsittelyyn sekä tilastollista lähestymiskulmaa asioihin. Haluan esittää suuret kiitokset kouluttajalle ammattitaitoisesta avusta.”
  – ”Antin tapa kouluttaa ihmisiä on mielestäni loistava. Antilla on paljon tosielämän esimerkkejä annettavaksi, jolloin uudet asiat konkretisoituvat ja ne on helpompi sisäistää. Antti on kouluttajana myös todella innostava!”
  – ”Antti on kouluttajana loistava! Hienoa nähdä ihmisiä työssä, josta he selvästi nauttivat. Antin mielenkiinto laatuun ja aiheisiin, joita on hän opettaa, on jatkuvasti läsnä. Inspiroivaa!”
  – ”Onneksi ei ollut ns kalvosulkeisia vaan tehtäviä ja opettajan vahva performanssi ja kiinnostus asiaan.”
  – ”Tosi hyvä kouluttaja!”
  – ”Antin opetus oli timanttia niinkuin aina. En voi muuta kuin suositella lämpimästi kurssia kaikille yhtiössäni.”


  OHJELMA

  JAKSO 1 (3 päivää)

  Laadun ja tuottavuuden kehittämisen perusteet
  Lean & Six Sigma
  Laatu ja laadun parantaminen
  Mitä muutos ja parannus ovat?
  Six Sigma ja mihin se perustuu
  Kehityksen historiasta
  Laadun perusteet, Gurut
  Poikkeama – eli laatuteoria

  Lean Six Sigma -projektin valinta
  Liiketoimintatapauksen valinta
  Projektin määrittäminen
  Projekti ”Charter”

  Johdatus Minitab -ohjelmaan
  Minitabin tausta
  Minitabissa liikkuminen
  Data-analyysien luominen, datan tuominen ohjelmaan, graafien muokkaaminen, datan muokkaaminen

  JAKSO 2 (5 päivää)

  1. Johdatus Lean Six Sigmaan
  2. Six Sigman onnistumisstrategia Y= f(x)
  3. Käytännön toteutus ja aikuisen oppiminen
  4. Lean -toimintaperiaate ja Toyota Kata, parannus
  5. Parannuskohteen ja asiakasvaatimuksen yhteys: SIPOC ja CTQ
  6. Prosessin kuvaus ja VSM (Value Stream Mapping)
  7. XY-matriisi (C&E -matriisi)
  8. FMEA (Failure Mode and Effect Analysis)
  9. Datan keräys ja näytteenotto
  10. Tuotteen mittaussysteemin analysointi
  – Variaabelidata
  – Attribuuttidata
  11. Prosessin suorituskyvyn määritys
  12. Prosessin analyysi ja RTY (Rolled Throughput Yield)
  13. Prosessin mittaus – mittausvirheen vaikutuksen arviointi
  14. Black Belt -projektityö ja vaatimukset sertifikaatille
  15. Projektityön suorittaminen ja raportointi


  JAKSO 3 (5 päivää)

  1. Kertaus viikon 1 aiheista
  2. Black Belt -projektien esittely ja analyysi
  3. Analyysivaihe ja sen merkitys
  4. Tilastomatematiikan keskeinen raja-arvolause
  5. Hajonnan analysointi luokkiin ja syihin
  6. Hajontojen analyysi – visualisointi ja diagnostisointi
  7. Hajontojen analyysi – epänormaalisuuden korjaus
  8. Graafinen datan analyysi
  9. Multivari -tutkimukset
  10. Johdatus tilastolliseen päätöksentekoon
  11. Teho ja näytekoko
  12. Keskiarvon tilastotestit
  13. Varianssin tilastollinen testaus
  14. Osuuksien tilastolliset testit
  15. Varianssianalyysi – ANOVA
  16. Korrelaatio ja regressio
  17. Projektityö/kotitehtävä


  JAKSO 4 (5 päivää)

  1. Kertaus 3 viikon aiheista
  2. Black Belt -projektien esittely ja analyysi
  3. Parannusvaihe ja sen merkitys
  4. Johdatus koesuunnitteluun (DoE)
  5. Katapulttikoeharjoitus: muuttujien valinta, johdatus tilastolliseen analyysiin ja mallin luomiseen
  6. 2K -täyskokeet
  – Full-factorial experiments
  – Full Factorial DoE Analyysi
  7. 2K-p -osittaistekijäkokeet (fractional factorial experiments)
  – Osittaistekijäkokeet
  – Plackett-Burman -kokeet
  – Split-plot -kokeet
  8. Näytekoon määrittäminen
  9. Satunnaistaminen, lohkominen (blocking) ja keskipisteet (epälineaarisuuden testaus)
  10. Usean ulostulon optimointi
  11. Hajontakokeet
  12. Robust Engineering
  – Taguchi -kokeet (Taguchi Array)
  13. DoE -suunnittelu
  14. Ratkaisu juuriongelmaan, sen valinta, arviointi ja toteutus
  15. Projektityö / kotitehtävät / ratkaisut viikon 3 tehtäviin


  JAKSO 5 (5 päivää)

  1. Kertaus 4 viikon aiheista
  2. Johdatus ohjausvaiheeseen
  3. Advance regressioanalyysi – Kuinka varmistamme kokeen tuloksen pätevyyden?
  4. Epälineaariset 3k-suunnitelmat
  5. Vastepintamenetelmät
  – RSM Responce Surfase Method
  – Sekoitekokeet (Mixture)
  6. Ei-ortogonaaliset koesuunnitelmat ja niiden analysointi – A- ja D- optimoidut suunnitelmat
  7. Jyrkin nousu ja EVOP-koe
  8. Ei-parametrinen tilastotekniikka
  9. Toleranssisuunnittelu ja robusti prosessi
  10. Ohjaussuunnitelma ja toimintastandardi (Control Plan ja Standard Operating Prosedure)
  11. Prosessin ohjaus ja valvonta – Statistical Process Control, SPC
  12. SPC
  – Laatutaulu, Esivalvontakortti ja Virheen estin menetelmät (Poka-Yoke)
  – SPC – Ohjauskortit (Control Charts)
  13. Laatujärjestelmät – ISO 9000
  14. Design for Six Sigma (DFSS)
  15. Six Sigma -projektin ja tulosten arviointi
  16. Six Sigma -projektin lopetus, avainopit ja tulevat suunnitelmat
  17. Black Belt -sertifikaatin vaatimus ja loppuraportti
  18. DoE -tehtävien ratkaisut, 4. jakso
  19. DoE -harjoituksia 5. jaksoa varten


  Final-päivä

  Koulutuspaikka:
  Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

  Ajankohta:
  1. jakso: 19.-21.10.2020
  2. jakso: 26.-30.10.2020
  3. jakso: 23.-27.11.2020
  4. jakso: 11.-15.1.2021
  5. jakso: 15.-19.2.2021
  Final -päivä: 14.4.2021

  Lisäksi: Minitab -perusteet 21.10.2020

  Koulutuksen laajuus on 24 päivää. Koulutuksen kokonaiskesto on 6 – 7 kk. Koulutus vastaa n. 35 – 45 op ja projektityö n. 15 – 30 op.

  Hinta:
  9 950 euroa
  /hlö + alv 24 %.

  Kysy useamman hengen ryhmätarjous erikseen.

  Koulutusohjelman hintaan sisältyvät:
  – Kahvit ja lounaat Sibeliustalossa
  – Suomenkielinen koulutusaineisto (n. 3900 sivua)
  – Harjoitustiedostot ja lomakkeet sähköisesti muistitikulla
  – Suomenkieliset luennot 24 päivää
  – Kirja: Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia (Eero E. ja Tanja Karjalainen)
  – QKK Lean Six Sigma ja Lean Roadmapit
  – Projektin etätuki – QKK:n toimistolla, e-mail & puhelin
  – Todistus koulutuksen suorittamisesta
  – Black Belt -projektin suorittaneelle myönnetään arvostettu Quality Knowhow Karjalaisen Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja