fbpx
Lean Six Sigma Green Belt -koulutus (11 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Lean Six Sigma Green Belt -koulutus (11 pv)

4 100 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

21.03.-04.09.2024, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 31 tammikuun, 2024 Sampo Korppoo

Lean ja ketterät menetelmät , Lean ja ketterät menetelmät

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Erinomaisesti toteutettu koulutus. Green Belt -kurssista sain mielestäni paljon hyviä työkaluja työhöni. Myös ongelmanratkaisukykyni vahvistui. Kurssilla käytiin paljon teoriaa, kuitenkin käytännönläheisesti, jolloin opittuja asioita voi helposti hyödyntää. Kurssin kouluttaja oli mielestäni erittäin pätevä ja ammattitaitoinen. Haluankin kiittää erinomaisesta kurssista kouluttajaa ja QKK:ta!" Jarmo

 • "Erinomainen sisältö ja hyvin vedetty koulutus. Oppimistavoitteet tuli täytettyä helposti ja sain uuden menetelmän prosessien parantamiseen." Susanna

  Haluatko pätevöityä Lean Six Sigma Green Beltiksi? Haluatko saavuttaa konkreettisia suorituskykyparannuksia, hyötyjä ja säästöjä? Haluatko oppia uudistamaan ja kehittämään prosesseja tai toimintatapoja ja hallita ISO 13053-1 ja 2 standardin mukaisen kehitysmentelmän?

  Koulutuksessa saat yleiskuvan ja perustiedot Lean Six Sigma -parannusmenetelmästä ja sen keskeisistä työkaluista. Green Beltit oppivat DMAIC-suorituskykyongelmanratkaisumenetelmän, osan Lean Six Sigman työkaluista sekä kuinka luodaan taloudellisia tuloksia alaviivalle.

  Koulutus on ASQ:n ja ISO 13053 -vaatimuksia noudattava ja täydennetty suomalaiseen koulutustaustaan sopivaksi.


  Lean Six Sigma on systemaattinen menetelmä prosessien parantamiseen ja kehittämiseen. Se on järkevä lähestymistapa toiminnan ja tulosten parantamiseen. Lean Six Sigma on tapa ajatella ja sen sisältämät tilastolliset työkalut auttavat siinä. Sinun ei tarvitse olla tilastotieteiden ammattilainen hyötyäksesi koulutuksesta. Opit hyödyntämään erilaisia työkaluja ja tilastollisia menetelmiä mutta ennenkaikkea opit hyödyntämään systemaattista lähestymistapaa toiminnan ja prosessien kehittämisessä – opit ymmärtämään mitä ja miksi tehdään mitä tehdään.

  11-päiväisessä Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksessa opit nykyaikaisen menetelmän prosessien parantamiseen. Saat tietotaidon, kuinka muutat vähemmän enemmäksi. Toisin sanoen, kuinka haet prosessi-innovaation, tekijät, joita prosessissa täytyy muuttaa, että saat siitä tehokkaamman.

  Koulutuksen ajankohta
  1. jakso: 21.-22.3.2024
  2. jakso: 18.-19.4.2024
  3. jakso: 15.-17.5.2024
  4. jakso: 12.-14.6.2024
  Final-päivä: 4.9.2024

  Koulutuksen kesto on 11 päivää.


  Haluatko sertifioitua Lean Six Sigma Green Beltiksi?
  Lean Six Sigma Green Belt -koulutus on suunnattu Lean Six Sigma -tiimien jäsenille sekä Black Belt -projektien jäsenille. Green Belt toimii Black Beltin apuna sekä suorittaa hiukan kevyempiä projekteja myös itsenäisesti.

  Lean Six Sigma Green Belt -koulutus on laaja tilastolliseen, kvantitatiiviseen ongelmanratkaisumetodiikkaan perustuva valmennusohjelma, joka hyödyntää uudenlaista lähestymistapaa koulutuksessa. Koulutuksessa yhdistetään perinteinen koulutus ja interaktiivinen ohjelmistokoulutus sekä käytännön projektit. Integraatio vaatii uuden tyyppisen opetusmetodiikan, jossa jokaisella osallistujalla tulee olla tietokone ja ohjelmistot (Excel, MINITAB) jatkuvasti käytössä. Minitab-ohjelmisto on tärkeä, se tekee puolestasi matemaattiset analyysit, joita opit tulkitsemaan.

  Koulutusjaksojen välissä sovelletaan opittuja työkaluja omaan projektiin. Kun työkaluja on käytetty omassa projektissa ja niiden käyttö on raportoitu vaaditulla tavalla, osallistuja saa osallistumistodistuksen lisäksi Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin.

  Tehokkaat työkalut prosessien parantamiseen!
  Green Beltit oppivat strukturoidun ongelmanratkaisumenetelmän liiketoiminnan parannusprojekteihin, tietyn tason laatutyökaluista, jotka liittyvät Six Sigma -menetelmään sekä kuinka luodaan taloudellisia tuloksia alaviivalle.

  Koulutus keskittyy prosessien parantamiseen DMAIC -mallin avulla sekä opettaa keskeisimpiä Six Sigman työkaluja. Green Belt -koulutus tarjoaa osallistujille yleiskuvan Six Sigmasta kuin myös keskeisistä tehokkaaseen projektitiimiin liittyvistä menettelyistä ja käsitteistä. Green Beltit oppivat osan kokonaisvaltaisesta Black Belt -koulutuksen sisällöstä. Koulutus noudattaa ASQ:n Body of Knowledge-vaatimuksia.

  Koulutuksen tavoitteet
  – Merkittävät parannukset prosessien suoritusarvoissa
  – Lean Six Sigma -projektien tiimi- ja työkalutaitojen oppiminen
  – Yksittäisten Green Belt-projektien toteutus
  – Oman ammattitaidon ja kilpailukyvyn parantaminen
  – Hankkia tietotaito, kuinka muutetaan prosessia tehokkaammaksi
  – Oppia laatutekniikan merkitys parannustoiminnassa
  – Oppia tilastollista data-analyysiä


  Tehokkaat työkalut prosessien parantamiseen
  Green Beltit oppivat strukturoidun ongelmanratkaisumenetelmän (DMAIC) liiketoiminnan parannusprojekteihin, tietyn tason laatutyökaluista, jotka liittyvät Lean Six Sigma -menetelmään sekä kuinka luodaan taloudellisia tuloksia alaviivalle.

  Pitkäaikaiselle kokemuksella, kansainvälisen mallin mukaan
  Omaamme Suomen pitkäaikaisimman ja laajimman kokemuksen laatujohtamisen, laatutekniikan ja Six Sigma -menetelmien kouluttamisesta, valmentamisesta ja soveltamisesta suomalaiseen yrityskulttuuriin. Koulutusohjelma noudattaa Amerikan laatuyhdistyksen (ASQ) tietosisältöä (BOK), jota on täydennetty ja sovellettu suomalaiseen koulutuspohjaan sopivaksi ylittäen näin ASQ:n vaatimukset.

  Oppimista tukeva opetustapa
  Koulutus noudattaa oikeaoppista Lean Six Sigma Green Belt -koulutuksissa hyväksi havaittua tietosisältöä ja interaktiivista metodiikkaa. Tässä pedagogisesti oppimista tukevassa menettelytavassa luennot, käytännönharjoitukset ja todellinen projektityö vuorottelevat lomittain toistensa kanssa. Näin opetettavien konseptien, menetelmien ja työkalujen yhteys käytäntöön on mahdollisimman saumaton.

  Konkreettista hyötyä projektityöllä
  Koulutuksen teoriajaksojen välissä opiskelijat soveltavat jatkuvasti oppimaansa todelliseen parannusprojektiin hankkien näin erinomaisen tietotaidon prosessien tehokkaasta parantamisesta ja työkalujen käytöstä. Kokenut kouluttaja tukee projektityötä koulutuksen aikana ja antaa etätukea jaksojen välissä sekä vielä koulutuksen jälkeen. Projektityön suositellaan olevan valittu tai ainakin hahmoteltu ennen koulutusta tai määrittelyjakson aikana.

  Aikaisempaa osaamista ei vaadita
  Osallistujilla ei tarvitse olla aikaisempaa tuntemusta Lean Six Sigmasta ja sen soveltamisesta. Kaiken tarvittavan opit ja sisäistät kurssilla. Koulutus on suunnattu yritysten henkilöstölle. Koulutus toimii myös erittäin hyvänä laatutekniikan peruskoulutuksena, jossa tutustutaan laajaan määrään laatutekniikan työkaluja, analyysejä ja tekniikoita.

  Sertifiointi
  Green Belt -projektityön hyväksytysti suorittaneelle myönnetään Green Belt -arvo sekä arvostettu Quality Knowhow Karjalainen Oy:n Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti. Green Belt voi halutessaan laajentamalla osaamistaan kouluttautumalla Black Beltiksi. Kouluttamamme Green Belt saa tällöin merkittävän alennuksen Black Belt -kurssin hinnasta.

  Valitse itsellesi sopivin toteutustapa
  Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä valiten itselle sopivat päivät lähi- ja etätoteutusta. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät osallistujille, jotka osallistuvat etänä.

  Elämyksellinen koulutuspaikka
  Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

  Laadukkaat tarjoilut
  Food & Events huolehtii nautinnollisista lähikoulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jokaisen makuun jotakin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.


  Kouluttaja:
  DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
  – johtava kouluttaja
  – Lean Six Sigma Black Belt
  – diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
  – Insinööri AMK (ympäristöteknologia)

  Antista sanottua
  – ”Hyvä, kiinnostava kouluttaja! Pidin kovasti Antin sopivasti provosoivasta tavasta herätellä ajatuksia.”
  – ”Antti on aivan loistava! Osaava, älykäs ja osallistujat huomioiva.”
  – ”Antin asiantuntemus on erinomaisella tasolla.”
  – ”Ihana kuunnella ammattilaista, joka on asiastansa innostunut.”
  – ”Antti on superhuippuesiintyjä, loistava draaman ja satiirin käyttäjä, aivan fantastinen tyyppi!”
  – ”Antin vetämiä koulutuksia voin suositella kaikille!”
  – ”Kouluttajaan osallistujat ovat erittäin tyytyväisiä. Kiitosta saavat mm. Piiraisen rautainen kokemus, rentous, innostavuus ja kärsivällisyys selittää vaikeita asioita tarvittaessa yhä uudelleen.”
  – ”Lean Six Sigma -koulutus oli erittäin hyödyllinen. Koulutuksen kautta sai uusia näkökulmia asioiden käsittelyyn sekä tilastollista lähestymiskulmaa asioihin. Haluan esittää suuret kiitokset kouluttajalle ammattitaitoisesta avusta.”
  – ”Antin tapa kouluttaa ihmisiä on mielestäni loistava. Antilla on paljon tosielämän esimerkkejä annettavaksi, jolloin uudet asiat konkretisoituvat ja ne on helpompi sisäistää. Antti on kouluttajana myös todella innostava!”
  – ”Antti on kouluttajana loistava! Hienoa nähdä ihmisiä työssä, josta he selvästi nauttivat. Antin mielenkiinto laatuun ja aiheisiin, joita on hän opettaa, on jatkuvasti läsnä. Inspiroivaa!”
  – ”Onneksi ei ollut ns kalvosulkeisia vaan tehtäviä ja opettajan vahva performanssi ja kiinnostus asiaan.”
  – ”Tosi hyvä kouluttaja!”
  – ”Antin opetus oli timanttia niinkuin aina. En voi muuta kuin suositella lämpimästi kurssia kaikille yhtiössäni.”


  OHJELMA

  I-jakso: 1. päivä

  8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

  9:00 Lean ja Six Sigma, mitä ne ovat?
  Laadun perusteet, laadun määritelmät ja gurut
  Johdatus Lean Six Sigmaan ja DMAIC -prosessi
  Tilastollinen ajattelu – pohja parannukselle

  12:00 Lounas

  13:00 Arvo ja 7 hukkaa

  Parannusprojektin määrittelyvaihe (Define)

  14:00 Kahvi

  Projektin valinta, määrittely, tiimi ja aikataulu
  Projektin asettaminen, tavoite ja projektianalyysi
  Lean Six Sigman rooli, Green Belt -askeleet

  16:00 Päivä päättyy


  I-jakso: 2. päivä

  8:15 Päivän aloitus

  MINITAB -ohjelmiston historia ja kehittyminen
  MINITAB:n tiedostotyypit
  Datan ja graafien siirtäminen toiseen sovellukseen
  Datan tuominen, graafien luonti, datan tulkitseminen

  11:30 Lounas

  12:30 Laatutyökalut: Pareto, Kalanruoto, Run Chart
  Graafiset analyysit

  14:00 Kahvi

  Graafien ja ulostulojen tulkitseminen
  Graafien räätälöinti ja raportointi
  EXEC-makrojen luominen ja käyttö

  16:00 Päivä päättyy

  Projektin valinta – Todellinen Green Belt -projekti organisaatioon


  II-jakso: 3. päivä

  8:15 Avaus ja kertaus

  Parannusprojektin mittausvaihe (Measure)
  Mitä mittausvaihe sisältää? Projektivaiheet

  11:30 Lounas

  12:30 Aivoriihi, Ishikawa, 5 x miksi

  14:00 Kahvi

  Prosessi ja sen kuvaus, SIPOC
  XY-matriisi / PFMEA
  Datan keräys ja näytteenotto

  16:00 Päivä päättyy


  II-jakso: 4. päivä

  8:15 Datan keräys ja näytteenotto jatkuu

  Mittaussysteemin analysointi, MSA: Gage Type I -testi
  Gage R&R variaabelidatalle, attribuuttidatan MSA

  11:30 Lounas

  12:30 Gage R&R variaabelidatalle, attribuuttidatan MSA

  14:00 Kahvi

  Tahtiaika (Takt Time), Laitteiden kokonaistehokkuus (OEE)
  Suorituskyky ja sen määrittäminen, suorituskykyindeksit
  Projektityö ja Green Belt sertifikaatin vaatimukset

  16:00 Päivä päättyy

  Projektityö – Todellinen Green Belt -projekti organisaatioon


  III-jakso: 5. päivä

  8:15 Projektitöiden katselmointi ja kertausta

  Parannusprojektin analyysivaihe (Analysis)

  11:30 Lounas

  12:30 Prosessiovi-lähestyminen
  Value Stream Map

  14:00 Kahvi

  Spagettidiagrammi
  Analyyttinen prosessikortti

  16:00 Päivä päättyy


  III-jakso: 6. päivä

  8:15 VA/NVA, PCE
  Arvovirran yksityiskohtainen kartoitus
  5S-menetelmä

  11:30 Lounas
  12:30
  Dataovi-lähestyminen
  Tutkiva- ja vahvistava-analyysi (EDA ja CDA)

  14:00 Kahvi

  Graafiset analyysityökalut – Minitab
  Monimuuttuja-analyysi

  16:00 Päivä päättyy


  III-jakso: 7. päivä

  8:15 Tilastomatematiikan keskeinen raja-arvolause (CLT)
  Tilastollinen päätöksenteko ja luottamusvälit
  Teho- ja näytekokoanalyysit

  11:30 Lounas
  12:30
  Tilastollisia analyysityökaluja
  Keskiarvon tilastotestit – 1 sample t-testi, 2 sample t-testi

  14:00 Kahvi

  Korrelaatio- ja regressioanalyysit
  Projekti ja välityöohjeet

  16:00 Päivä päättyy

  Projektityö – Todellinen Green Belt -projekti organisaatioon


  IV-jakso: 8. päivä

  8:15 Avaus ja kertaus
  Projektitöiden katselmointi ja kertausta
  Balansointi
  Solut

  11:30 Lounas

  12:30 Imuohjaus ja Kanban

  14:00 Kahvi

  Nopeat vaihdot (SMED)
  Poka-Yoke

  16:00 Päivä päättyy


  IV-jakso: 9. päivä

  8:15 Valmistautuminen parannusideoiden testaamiseen
  Johdatus koesuunnitteluun (DoE)
  Täystekijäkokeen tekeminen
  Dublo-autokoe

  11:30 Lounas

  12:30 Kokeen analysointi Minitabilla
  Monimuuttujakokeen edut kehitystoiminnassa

  14:00 Kahvi

  DOE:n roadmap eli kuinka koe suunnitellaan
  Valmistautuminen parannusideoiden testaamiseen

  16:00 Päivä päättyy


  IV-jakso: 10. päivä

  8:15 Katapulttikoe – DMAIC-prosessi katapultilla
  Tekijöiden tunnistaminen osittaistekijäkokeella
  Prosessin mallin luominen täystekijäkokeella
  Mallin verifiointi

  11:30 Lounas

  12:30 Parannusprojektin ohjausvaihe (Control)

  14:00 Kahvi

  Ohjaussuunnitelma (Control Plan)
  Loppuraportti ja projektin päättäminen
  Projektin lopetus ja palkitseminen

  16:00 Päivä päättyy

  Projektityö – Todellinen Green Belt -projekti organisaatioon


  Final: 11. päivä

  8:15 Ilmoittautuminen ja kahvi
  – Luento
  – Projektitöiden esittely

  11:30 Lounas
  – Projektitöiden esittelyt jatkuvat

  14:00 Kahvi
  – Projektitöiden esittelyt jatkuvat
  – Sertifikaattien ja todistusten jako

  16:00 Koulutus päättyy

  Koulutuspaikka:
  Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti tai etäosallistuminen

  Ajankohta:
  Koulutuksen laajuus on 11 päivää.

  1. jakso: 21.-22.3.2024
  2. jakso: 18.-19.4.2024
  3. jakso: 15.-17.5.2024
  4. jakso: 12.-14.6.2024
  Final-päivä: 4.9.2024

  Koulutuksen kesto on 11 päivää.

  Hinta:
  4 100 euroa
  /hlö + alv 24 %.

  Kysy useamman hengen ryhmätarjous erikseen.

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja