Edilex Pro järjestää nyt koulutuksen:

Maankäyttösopimukset (1/2 pv)

Kaavoitus, mahdolliset suunnitteluvaraukset ja maankäyttösopimukset: Millaisia ovat hyvät ja huonot käytännöt? Miltä kiivastakin keskustelua nostattavat menettelyt näyttävät toisaalta kunnan ja toisaalta yksityisen toimijan silmin? Miten kehittää menettelyitä?
Kiitetyn koulutuksen uusinta keväältä 2019! Vuorovaikutteisessa koulutuksessa puidaan maankäytön kehittämisprosessia sekä laaja-alaisesti että käytännönläheisesti.

Päivän puheenjohtajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta. Hän käsittelee omassa puheenvuorossaan kuntien maapolitiikkaa ja lunastuslain uudistumista. Lisäksi aamupäivän aikana käsitellään asemakaavoitukseen liittyviin sopimuksiin kytkeytyviä varoittavia ja onnistuneita esimerkkejä sekä maankäytön kehittämisprosessia vaiheineen käytännössä. Aihetta tarkastellaan sekä kuntien että yksityisten toimijoiden kannalta.

Koulutuksen aiheita
– kuntien maapolitiikka ja uudistuva lunastuslaki
– kaavoituksen käynnistäminen, suunnitteluvaraus ja maankäyttösopimus – kunnan ja yksityisen silmin
– asemakaavoitukseen liittyvien sopimusten hyvät ja huonot käytännöt sekä varoittavat esimerkit
– maankäyttösopimuksiin liittyvien menettelyiden kehittäminen.


Kenelle?
– kuntien maankäytöstä vastaaville asiantuntijoille ja lakimiehille
– rakennusliikkeiden maankäyttöpäälliköille ja lakimiehille
– muille maankäyttöasioiden parissa työskenteleville juristeille, virkamiehille ja asiantuntijoille sekä alan konsulteille.


Kouluttajat:
Ari Ekroos
, talousoikeuden professori, Insinööritieteiden korkeakoulu, talousoikeuden professori, Talousoikeus, Maankäyttötieteiden laitos
OT, talousoikeuden professori Ari Ekroos on osallistunut mm. maankäyttö- ja rakennuslain valmisteluun. Hänen tutkimusintressinsä ovat laajasti ympäristöoikeudellisia pitäen sisällään ainakin ympäristön pilaantumisen ehkäisemistä koskevan lainsäädännön, luonnonsuojelulainsäädännön, maankäyttö- ja rakentamisen sääntelyn, vesioikeuden ja ilmastosääntelyn. Hänen erityisenä kiinnostuksen kohteenaan ovat nykyisin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen liittyvä ympäristö- ja energiaoikeudellinen sääntely laajasti ymmärrettynä, jolloin siihen kuuluu ylikansallisen sääntelyn (ilmastonmuutossopimus/Kioto ja EU:n ilmastosääntely päästökauppoineen ja muine toimineen) ja ohjauksen lisäksi kansallinen lainsäädäntö mukaan lukien perinteinen ympäristöoikeudellinen normisto.

Tiina Hartman, va kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti, Keravan kaupunki
Va. kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti Tiina Hartman on toiminut maapolitiikasta vastaavana virkamiehenä Vihdin kunnassa ja Keravan kaupungilla yhteensä 13 vuoden ajan, josta ajasta hän on muutaman vuoden ajan toiminut molemmissa kunnissa myös kaavoituksen esimiehenä. Hän on myös laatinut Uudenmaan liiton rahoittamana käsikirjan kuntien käyttöön maapoliittisen ohjelman laatimiseksi.

Katariina Haigh, portfolio- ja maanhankintapäällikkö, Bonava Suomi Oy
Katariina Haigh vastaa Bonavan Suomen maanhankinnasta ja tonttiportfoliosta. Hän on työskennellyt kiinteistökehityksen ja projektijohdon tehtävissä Bonavalla ja sitä edeltävässä NCC:n asuntoliiketoiminnassa vuodesta 2010, aiempana vastuualueenaan hankkeiden kaavakehitys. Tätä ennen hän on toiminut kaupunginarkkitehtina vastaten mm. keskustakehityksestä ja keskeisistä asema- ja osayleiskaavoista, sekä rakennus- ja kaupunkisuunnittelun tehtävissä Suomessa ja Ranskassa. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat kumppanuushankkeet ja hyvän lähiympäristön luominen asukkaille.

Helena Kinnunen, Senior Legal Counsel, FondiaOHJELMA

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tervetuloa koulutukseen!

9:10 Kuntien maapolitiikka ja uudistuva lunastuslaki

– Maapolitiikan keinovalikoimasta
– Lunastuslain uudistaminen
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto

10:00 Maankäyttösopimuksiin liittyvien menettelyjen haasteet
Helena Kinnunen, Senior Legal Counsel, Fondia

10:30 Tauko

10:45 Kaavoituksen käynnistäminen, suunnitteluvaraus ja maankäyttösopimus – prosessi käytännössä kunnan ja yksityisen silmin
Katariina Haigh, portfolio- ja maanhankintapäällikkö, Bonava Suomi ja Tiina Hartman, va kaupunkikehitysjohtaja, kaupungingeodeetti, Keravan kaupunki

12:15 Koonti: miten lähteä kehittämään menettelyitä?
Ari Ekroos, talousoikeuden professori, rakennetun ympäristön laitos, Aalto-yliopisto

12:30 Lounas

13:15 Tilaisuus päättyy

—————————-

Koulutuspaikka:
Crowne Plaza Helsinki-Hesperia, Mannerheimintie 50, Helsinki

Ajankohta:
torstai 05.09.2019

Hinta:
450 euroa
/hlö + alv 24 %.
Webinaari:
400 euroa
/hlö + alv 24 %.

Lisäosallistujat webinaariin edulliseen hintaan:
200 euroa + alv / osallistuja

Julkisen sektorin etuhinta -20 %
Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %
Credita-käyttäjän etuhinta -20 %
Lakimiesliiton jäsenetu -20 %

(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.