fbpx
Määräaikaisen työsopimuksen must know (webinaari)
Edilex Pro järjestää nyt koulutuksen:

Määräaikaisen työsopimuksen must know (webinaari)

250 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

09.02.2018, Webinaari , Webinaari 26 marraskuun, 2017 Sampo Korppoo

KKO on tehnyt viime vuosina useita määräaikaisten työntekijöiden asemaa parantavia ennakkoratkaisuja. Käytännönläheisessä webinaarikoulutuksessa saat tietopaketin määräaikaisista työsopimuksista sekä huippuasiantuntijoiden vastaukset itseäsi askarruttaviin kysymyksiin. Milloin työnantajalla on lailliset edellytykset ottaa työntekijä määräaikaiseen työsuhteeseen? Milloin työnantajan työvoiman tarpeen arvioidaan olevan pysyvä? Onko työnantajalla velvollisuus tarjota määräaikaiselle muuta työtä tai kouluttaa toiseen tehtävään työsuhteen päättyessä?

Määräaikaisten työntekijöiden asemaan on otettu kantaa viime vuosina useilla korkeimman oikeuden määräaikaista työsuhdetta koskevilla ennakkoratkaisuilla. Ennakkoratkaisut ovat parantaneet määräaikaisten työntekijöiden asemaa. Ratkaisuissa on otettu kantaa esimerkiksi siihen, milloin työnantaja voi perustella työsopimuksen määräaikaisuutta työn määrää koskevalla epävarmuudella. Kysymys on siitä, olisiko työntekijä otettava kuitenkin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen ja työn määrän vähentyessä irtisanottava irtisanomisaikaa noudattaen.

Lain mukaan määräaikaisuudelle on aina oltava peruste, jota arvioitaessa käytetään kokonaisharkintaa. Työnantajien on suositeltavaa huomioida korkeimman oikeuden ratkaisukäytännössä muodostuva tulkintalinja arvioidessaan omien käytäntöjensä lainmukaisuutta ja mahdollista tarvetta muuttaa rekrytointikäytäntöjään.

Tämän koulutuksen tavoitteena on tarjota konkreettisia välineitä erityisesti määräaikaisten työsopimusten tekemiseen liittyvissä käytännön kysymyksissä. Koulutuksessa käydään läpi esimerkiksi määräaikaisten työsopimusten perusteita, työntekijöiden tasapuolista kohtelua ja näyttökysymyksiä mahdollisissa erimielisyystilanteissa.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chattitoiminnolla voit esittää asiantuntijoille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon tai milloin tahansa koulutuksen aikana. Kouluttajina toimivat tiukkoihin työoikeuskysymyksiin tottuneet Nikolas Elomaa ja Salla Pyymäki. Elomaa toimii johtajana Työeläkevakuuttajat TELA:ssa ja Pyymäki asianajajana Asianajotoimisto Roihussa.

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esimiehille. Erityisesti koulutus on suunnattu seuraaville:
– Henkilöstöpäällikkö
– Henkilöstöjohtaja
– Esimies
– HR-asiantuntija
– Henkilöstölakimies
– Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntija ja lakimies

Kouluttajat
Asianajaja Salla Pyymäki on erikoistunut työ- ja virkasuhdeoikeuteen. Hän toimii neuvonantajana monipuolisissa työ- ja virkasuhdeoikeudellisissa kysymyksissä muun muassa työ- ja virkasuhteen päättämistilanteissa, yhteistoimintaneuvotteluissa ja erilaisissa yritysjärjestelyissä. Hän konsultoi myös julkisten organisaatioiden muutosprosesseissa, ja hänellä on kokemusta kunnallisesta hallintomenettelystä. Salla Pyymäki avustaa työnantajia erilaisissa työyhteisöjen ongelmatilanteissa esimerkiksi kiusaamisväitteiden selvittämisprosesseissa. Hän toimii asiamiehenä erilaisissa riitaprosesseissa yleisessä tuomioistuimessa, hallintotuomioistuimessa ja välimiesmenettelyssä. Salla Pyymäki kouluttaa paljon eri alojen esimiehiä työ- ja virkasuhdeoikeudellisista aiheista. Hänellä on myös pedagoginen koulutus.

OTK Nikolas Elomaa on Työeläkevakuuttajat TELA:n johtaja. Nikolas Elomaa on toiminut myös pitkään työoikeuden kouluttajana, työlainsäädännön valmistelijana ja työehtosopimusten neuvottelijana.


OHJELMA

9:00 Tervetuloa ja johdanto päivään

9:05 Ajankohtaista oikeuskäytäntöä
– korkeimman oikeuden ratkaisukäytännössä muodostuneet linjaukset ja niiden merkitys

Työsopimuslain mukaiset perusteet määräaikaiselle työsopimukselle
– mitkä ovat lain mukaiset edellytykset määräaikaiselle työsopimukselle
– lainsäätäjän tarkoitus

Käytännön kysymyksiä
– määräaikaisten työsopimusten määrä ja kesto
– määräaikaisen työsopimuksen perusteen muotoileminen
– työntekijöiden tasapuolinen kohtelu ja syrjintäkielto
– näyttökysymykset mahdollisessa erimielisyystilanteessa

10:45 Yhteenveto

11:00 Koulutus päättyy

Koulutuspaikka:
Toteutetaan vain webinaarina.

Ajankohta:
09.02.2018 Klo 09.00 – 11.00

Hinta:
250
euroa /hlö + alv 24 %.

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 euroa + alv 24 % / hlö

Julkisen sektorin etuhinta -20 %
Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %
Credita-käyttäjän etuhinta -20 %
Lakimiesliiton jäsenetu -20 %
(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja