fbpx
Markkinointi ja sopimattoman menettelyn rajat (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Markkinointi ja sopimattoman menettelyn rajat (3 h)

390 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

31.08.2023, Etäkoulutus , Etäkoulutus 23 elokuun, 2023 Sampo Korppoo

Lakitieto , Markkinointi

Yritysten välisessä kilpailussa saatetaan toisinaan tehdä kiellettyjä toimenpiteitä. Yritykset saattavat jopa tietoisesti pyrkiä vahingoittamaan kilpailijoitaan, mutta epäasiallisesti voidaan toimia myös täysin tiedostamatta esimerkiksi vertaillessa omia tuotteita kilpailijan tuotteisiin. Kilpailijan epäasiallinen toiminta voi aiheuttaa merkittävääkin vahinkoa, mutta vahingolliseen toimintaan ei aina osata tehokkaasti puuttua.

Laki sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa (1061/1978) antaa suojaa tilanteissa, joissa yritystoiminnassa käytettävät epäasialliset toimenpiteet aiheuttavat vahinkoja kilpailijalle. Laki itsessään on varsin yleisluontoinen, mutta runsas oikeuskäytäntö on muovannut lain käytännön soveltamista.

Mitkä ovat sopimattoman menettelyn lähtökohtaiset rajat markkinoinnissa? Millaisiksi sopimattoman menettelyn rajat markkinoinnissa ovat käytännössä muodostuneet? Milloin ja miten kilpailijan toimintaan voidaan puuttua? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä koulutuksessa, joka tarjoaa kattavan katsauksen markkinointia koskeviin sopimattoman menettelyn rajoihin. Koulutus havainnollistaa rajoja käytännön esimerkein sekä auttaa osallistujaa tunnistamaan sopimattoman markkinoinnin ja mahdollisuuden puuttua siihen.

Kouluttajat
Hanna-Mari Harju
, OTM, lakimies, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy
Hanna-Mari on erikoistunut julkisiin hankintoihin (erityisalojen hankinnat, sote-hankinnat) sekä riita-asioihin. Hänellä on yli kahdeksan vuoden kokemus vaativista julkisen sektorin kilpailutuksista. Toimialat: julkinen sektori, liikenne, kulttuuri, sosiaali- ja terveyspalvelut.

Marita Iskala,OTM, KTM, asianajaja, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy
Marita on erikoistunut julkisiin hankintoihin (erityisalojen hankinnat, sote-hankinnat, putu-hankinnat), työ- ja virkaoikeudellisiin kysymyksiin sekä riita-asioihin. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus vaativista julkisen sektorin hankkeista. Toimialat: julkinen sektori, energia ja lämpö, kulttuuri, rakentaminen/kiinteistöt/infra, teollisuus, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä tietoliikenne ja teknologia

Valtteri Nieminen, OTK, HTM, Specialist Counsel, Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy
Valtteri on erikoistunut julkisiin hankintoihin (erityisalojen hankinnat, ICT-hankinnat, rakennusurakat sekä palvelu- ja tavarahankinnat), sopimusoikeuteen sekä hallinto-oikeudellisiin asioihin. Valtteri hoitaa lisäksi työ- ja virkaoikeudellisia toimeksiantoja ja riita-asioita. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus erityisosaamisalueistaan. Toimialat: julkinen sektori, energia ja lämpö, kulttuuri, rakentaminen/kiinteistöt/infra, teollisuus, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä ICT.


OHJELMA

Koulutuksen aihealueet:
– Markkinoinnin pelisäännöt – lailliset ja laittomat markkinointitoimenpiteet
– Vertaileva markkinointi
– Kilpailijan tai tämän tuotteiden ja palveluiden mustamaalaaminen
– Maineella ratsastaminen eli ”norkkiminen”
– Sekaannuksen vaaraa aiheuttava jäljitteleminen
– Oikeusturvakeinot ja korvattavat vahingot


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
31.8.2023, klo 9.00-12.00

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaali sisältyvät hintaan.
Lisäosallistujat -50 %

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja