Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma. Aiempiin HPR-seminaareihin on osallistunut jo yli 2500 SharePointista, Teamsista, Azuresta, Power Platformista ja muista Microsoft 365 -aiheista kiinnostunutta henkilöä. Monelle osallistumisesta on tullut jokavuotinen perinne. Mietitpä sitten palvelun käyttöön siirtymistä, palveluiden toteuttamista tai käyttöä työssäsi, tarjoaa HPR-seminaari takuuvarmasti arvokasta ja hyödyllistä tietoa!
Syksyn tapahtuman sisällä järjestetään kaksi tapahtumaa: yksi sali teemoittuu M365:n ytimeen ja toinen sali Power Platformiin. Power Platform HPR järjestää yhdessä Microsoftin kanssa Power Platform –toteutusten SM 2022 –kilpailun. Kilpailuun osallistuvat kaikki suomalaiset organisaatiot, jotka käyttävät joko itse tai yhdessä konsultoivan tahon kanssa toteuttamaansa Power BI-, Power Apps- tai Power Automate –pohjaista ratkaisua.
Puhujat:
Juha Anttila, IITC
Juha on HPR-tapahtuman perustajia. Hän toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta. Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.
Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä,
Juha toimii myös Power Platform SM-kisan tuomaristossa.
Katja Jokisalo, SULAVA
Katjalla yli kymmenen vuoden kokemus organisaatioiden auttamisesta kohti parempaa työelämää. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja teknologioista Katjalle tutuimpia ovat Microsoftin sisäisen viestinnän ja tietotyön tuen palvelut, erityisesti SharePoint ja Office 365.
Vesa Nopanen, SULAVA
Vesa ”Vesku” Nopanen on Principal Consultant, Metaverse and Future Work Sulavalla. Hän on toiminut yli 25 vuoden ajan erilaisissa asiantuntija-, konsultointi- ja valmennustehtävissä monipuolisesti useilla toimialoilla moninaisia teknologioita käyttäen.
Vesku on Microsoft MVP (Most Valuable Professional) ja on erityisesti erikoistunut Microsoft Metaversen, Microsoftin pilven ja Microsoft Teamsin tarjoamiin monipuolisiin tulevaisuuden ja modernin työn ratkaisuihin. Hän on myös tunnettu supersuosituista Spotlight-webinaareistaan, aktiivisena puhujana sekä erilaisten teknologiayhteisöjen ja tapahtumien organisaattorina.
Anne-Mari Heiniölä, HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO
Anne-Marilla on yli kymmenen vuoden kokemus työskentelystä kirjastoalalla. Hän on osa kaupungin laajuista digilähettiläiden verkostoa ja on toiminut työyhteisönsä työtapojen uudistajana. Power Platformin työvälineet ovat tuoneet lisää mahdollisuuksia työtapojen uudistamiseen ja manuaalisten toistuvien työvaiheiden automatisointiin.
Ossi Lukkarinen, HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO
Ossi työskentelee kirjastoverkon yhteisissä palveluissa Osto-, käsittely- ja logistiikkayksikössä ja on osaltaan mukana kehittämässä aineisto-, tilaus- ja muita prosesseja. Koska Ossilla on kirjastoalan koulutus ja ei suoranaista taustaa ohjelmoinnista, Power Platformin low-code -ratkaisu on tuonut vaihtoehdon työnkulkujen automatisointiin.
Timo Pertilä, FORWARD FOREVER
Timo on viihtynyt erilaisissa IT-alan tehtävissä jo 20 vuotta. Hän on Microsoft MVP (Most Valuable Professional). Osaamisalueena laveasti Microsoftin pilvipalvelut, sekä niiden hyödyntäminen täysmittaisesti asiakasorganisaatiossa. Timon erityisosaamisena on ratkaisujen ketterä rakentaminen hyödyntäen Office 365 / Azuren olemassa olevia työkaluja (PowerApps, Power Automate, Logic App, SharePoint, Power BI, Azure SQL, Cognitive Services, Dataverse).
Vapaa-aikanaan Timo pitää blogia, jossa hän esimerkkien avulla käy läpi tapoja, joilla organisaatiot voisivat tehokkaammin hyödyntää Office 365:n ja Azuren ominaisuuksia ja palveluja.
Timo toimii myös Power Platform SM -kisan tuomaristossa.
Ismo Romppainen, LÄHITAPIOLA
Ismo on erinäisten sattumien ja oman mielenkiinnon kautta ajautunut Microsoftin työkalujen liiketoiminnan asiantuntijaksi ja osaamisen kehittäjäksi ja hänet tunnetaankin LähiTapiola -ryhmässä myös lisänimellä ”Digi-Ismo”. Tätä tehtävää Ismo hoitaa tiiviissä yhteistyössä ICT-palveluiden , toimittajan asiantuntijoiden, HR:n akatemian ja vetämänsä Teams aktiivikäyttäjäverkoston kanssa.
Ismo on työskennellyt erilaisissa vakuutusalan tehtävissä reilut 20 vuotta. Nykyiseen rooliin kuuluvat erilaiset muutosjohtamiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvät tehtävät.
Christina Forsgård, NETPROFILE
Christina on kyberkriiseihin erikoistunut viestinnän asiantuntija, vaikuttaja, enkelisijoittaja, startup-valmentaja, kouluttaja, tietokirjailija sekä Netprofile Finlandin perustaja, partneri. Christina on kouluttanut tunnistamaan informaatiovaikuttamista mm. Naisten Valmiusliiton ja MPK:n kursseilla sekä useissa organisaatioissa.
Hänet valittiin viestintäalan kansainvälisen kattojärjestö ICCO:n Ethics Chairiksi elokuussa 2019 ja kansainvälisen kyberkriiseihin erikoistuneen PrivacyRules-yhteistyöverkoston Cyber Crisis Communications -ohjelman puheenjohtajaksi.
Katri Valtari, Sulava
Katri Valtari johtaa Sulavan koulutusliiketoimintaa. Ennen tätä tehtäväänsä hän toimi Sulavan asiakasvastuullisena myyjänä neljä vuotta ja sitä ennen viisi vuotta finanssi- ja kauppa -toimialojen toimiala- ja asiakasvastuussa Microsoftilla.
Katri toimii Power Platform SM -kisan tuomaristossa.
Timo Ruohonen, UPM Raflatac
Timolla on 20 vuoden kokemus UPM Raflatacin Tampereen tehtaan eri prosesseista ja järjestelmistä. Vuonna 2018 Timo osui vahingossa vohvelimenuun ja on siitä lähtien yrittänyt parantaa työympäristöään sieltä ja muualta löytyvillä mahdollisuuksilla. Timo on innokas kansalaiskehittäjä ja datan visualisoija, jonka intohimona on ollut viedä uusia työkaluja tehdaslattialle ja helpottaa näin operaattoreiden jokapäiväistä työtä ja kommunikaatiota eri sidosryhmien välillä.
Timo toimii Power Platform SM -kisan tuomaristossa.
Axu Paimio, Microsoft
Power Platform SM -kisan tuomariston jäsen.
Riikka Gassen, Tietokirjailija ja konsultti
Riikalla on pitkä kokemus yhteistyöteknologioiden, sisäisen viestinnän ja sisällönhallinnan ratkaisujen käyttöönotoista. Riikan esikoiskirja digitaalisen työympäristön johtamisesta ilmestyi tänä syksynä.
Terhi Hirvikorpi, Sweco
Terhi on tekniikan tohtori, jonka suurin kiinnostuksen kohde ovat ihmiset ja ihmisyyden ymmärtäminen. Tutkijan uran jälkeen Terhi on tehnyt pitkän uran myynnin johtamisen sekä uusasiakkuuksien parissa. Swecolla Terhi työskentelee ”latukoneena” tehden tietä ihmiskeskeisen innovaatiokulttuurin syntymiselle. Terhillä on maine henkilönä, jolla pysyy ennätysmäärä palloja yhtä aikaa ilmassa. Hän on käytännönläheinen innovaattori, jonka läheiset tuntevat myös ”30 erilaisen naurun naisena”.
Elise Passiniemi, Sweco
Elise on ratkaisukeskeinen modernien työtapojen ja -välineiden sanansaattaja sekä muutosjohtamisen ammattilainen. Häntä innostaa työntekijöiden arjen; yhteistyön, työmenetelmien ja prosessien kehittäminen mm. Microsoft 365 -työkalujen avulla. Hänen tavoitteenaan on sujuvoittaa työpäiviä ja tehdä niistä tuottavampia, työn iloa ja merkityksellisyyttä unohtamatta. Elisellä on ennen IT-uraa kokemusta viestinnän ja verkkopalveluiden kehittämisestä yli 10 vuoden ajalta. Elise tunnetaan sillanrakentajana IT:n, viestinnän, HR:n ja busineksen välillä.
Miia Kosonen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk)
Liiketalouden ja johtamisen tohtoriohjelmasta tohtoriksi väitellyt Miia on vienyt suomalaista tietojohtamisen osaamista eteenpäin jo vuodesta 2003. Miia on toteuttanut lukuisia tietojohtamisen tutkimus- ja kehittämisprojekteja yhteistyössä yritysten ja julkisen sektorin kanssa. Hän toimii tietojohtamisen tutkimuspäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa (Xamk) tutkimuskeskus Digitaliassa, joka erikoistuu digitaaliseen tiedonhallintaan. Hän on myös pidetty verkkoyhteisöjen ja sosiaalisen median kouluttaja.
Markus Rautio, Advania
Markus Rautio toimii Advania Finlandin Power Platform liiketoiminnan tuotantopäällikkönä ja tuoteomistajana. Markuksen vetämä tiimi rakentaa moderneja Power Platform toteutuksia hyödyntäen myös kattavasti M365- ja Azure kyvykkyyksiä. Markuksen oma erikoisosaaminen keskittyy Power Platform -palveluiden ja Azuren kognitiivisten kyvykkyyksien hyödyntämiseen osana moderneja data-arkkitehtuuri ratkaisuja. Markuksen ja hänen tiiminsä tavoitteena on luoda Advanian asiakkaille innovatiivisia, ketteriä ja kustannustehokkaita ratkaisuja Microsoftin tarjoamilla low-code työkaluilla unohtamatta pro-code mahdollisuuksia!
Pauli Sarkia, Skanska
Kati Rintakorpi, Laurea University of Applied Sciences
Kati on tehnyt ensimmäisen työuransa päiväkotiyrittäjänä ja lastentarhanopettajana mm. kehittäen työssään erilaisia digitaalisia pedagogisen dokumentoinnin ratkaisuja varhaiskasvatuksen arvioinnin ja kehittämisen tueksi. Toinen ura urkeni kun pedagoginen dokumentointi sai teoreettista syvyyttä väitöskirjan muodossa ja väylä varhaiskasvatuksen henkilöstön täydennyskouluttajana vahvistui. Nykyään Kati työskentelee Laurea-ammattikorkeakoulussa Kiinan koulutusviennin parissa kouluttaen korkeakoulu- ja collegeopettajia ja kotimaan kamaralla suomalaisen varhaiskasvatuksen kehittäjänä ja kouluttajana.
Johanna Klemetti, Veho
Johanna on energinen ja innovatiivinen viestinnän ja markkinoinnin moniosaaja. Kokemusta on kertynyt niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta, sekä B2B- että B2C-toimialoilta.
Syksyn 2022 HPR -seminaarin ohjelmaa viimeistellään parhaillaan. Syksyn tapahtuman sisällä järjestetään kaksi tapahtumaa: toinen sali teemoittuu M365:n ytimeen ja toinen sali Power Platformiin.
8.15 Rekisteröityminen ja aamukahvit
Rekisteröitymispiste aukeaa. Aamukahvit tarjolla tapahtumapaikan aulatilassa.
8.50 Streamaus alkaa
Voit testata yhteyksien toimivuuden ennen ohjelman alkamista. Liity mukaan Sali 1 tai Sali 2 -linkillä
9.00 Sali 1: Avaus: Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat
Mitkä ovat viime aikojen tärkeimmät uudet ominaisuudet ja muutokset Microsoft 365 -palvelussa?
Mitä Microsoft Ignite -tapahtuman julkistusten perusteella voi päätellä tulevasta?
Mitä hyvää, pahaa ja rumaa projekteissa on tullut vastaan erityisesti tiedonhallinnan osalta?
Juha Anttila, IITC
Sali 2: Avaus: Power Platform HPR
Miksi tiedolla johtaminen ei onnistu nappia painamalla?
Vastauksen löytäminen on helpompaa, jos tiedämme mikä olikaan kysymys. Tässä keynote-puheenvuorossa kuulet, mitä on kokonaisvaltainen tiedolla johtaminen, joka huomioi inhimillisen, sosiaalisen ja teknisen näkökulman rinnakkain – tiedon tuottamisesta tiedon hyödyntämiseen. Mukaasi saat muun muassa selkeän prosessimallin.
Miia Kosonen, XAMK
9.40 Sali 1: Keynote: Informaatio-vaikuttaminen
Christina Forsgård, Netprofile
Sali 2: Case Sweco: Forms, Power Automate, Teams ja Sharepoint työn tukena
Ideatori innovoinnin välineenä
Ideatori – yksi kaikkien ja kaikki yhden Swecon puolesta! Jatkuvan parantamisen kulttuuri mahdollistaa omaan työhön vaikuttamisen sekä ketterät kokeilut. Uskomme, että pienten muutosten kautta saamme isoja asioita aikaan. Sweco lanseerasi syyskuussa 2022 Ideatorin maaorganisaation ideoiden julkaisu- sekä niiden työstämisalustaksi. Ideatorilla kuka tahansa työntekijä voi jättää idean tai antaa oman panoksensa olemassa olevien ideoiden kehittämiseen tai työstämiseen.
Terhi Hirvikorpi ja Elise Passiniemi, Sweco
10.20 Kahvitauko
Kahvia tarjolla tapahtumapaikan aulatilassa.
10.40 Sali 1: Boostaa intrasi!
Moderni SharePoint kehittyy jatkuvasti sisäisen viestinnän alustana – uusia ja paranneltuja toimintoja julkaistaan viikottain. Tule kuulemaan, mitkä tuoreet ja tutummatkin ominaisuudet kannattaa ainakin napata käyttöön! Tästä setistä saat mukaan kasan konkreettisia parannusehdotuksia, jotka on helppo toteuttaa.
Katja Jokisalo, Sulava
Sali 2: Power Platform – Vuoden 2022 kiinnostavimmat uudistukset
Power Platform kehittyy vauhdilla ja kehityksen perässä saattaa olla joskus vaikeaa pysyä. Ei huolta. Tässä esityksessä vedetään yhteen kuluneen vuoden kiinnostavimmat uudistukset. Isot ja pienet. Mistä niissä on kyse ja voisiko niistä olla hyötyä juuri meidän organisaatiollemme?
Timo Pertilä, Forward Forever
11.20 Tauko
11.30 Sali 1: Case LähiTapiola: M365 – 5 pientä tarinaa
Mitä M365:en uudistukset tarkoittivat käyttäjien ja organisaation näkökulmasta.
Ismo Romppainen, LähiTapiola
Sali 2: Case Helsingin kaupunginkirjasto: Tilausprosessin automatisointi Power Platform -työkalujen avulla
Aineistoprosessi alkaa aineistovalinnoilla sopimustoimittajan verkkokaupassa ja päättyy siihen, kun aineisto lähtee asiakkaille lainattavaksi. Prosessin läpi kulkee vuosittain noin 22000 tilausta ja 150000 nidettä
Miten Microsoft Power Platform -tuoteperheen työkalut soveltuvat aineistoprosessin kaltaisen prosessin automatisointiin?
Anne-Mari Heiniölä ja Ossi Lukkarinen, Helsingin kaupunginkirjasto
12.10 Lounas
Lounasta tarjolla tapahtumapaikan ravintolassa.
13.00 Sali 1: Microsoft Teams ja Metaverse – tärkeimmät uudistukset
Mitkä uusimmat asiat ja ominaisuudet ovat pinnalla Microsoft Teamsissa juuri nyt? Mikä on Teams Premium ja mitä se muuttaa tekemisessä? Mitä mahdollisuuksia tämä ja muut ominaisuudet tuovat yksilöille ja organisaatioille? Mitä uutta ja mielenkiintoista löytyy Metaversestä Mesh for Teamsin Avatarien lisäksi?
Vesa Nopanen, Sulava
Sali 2: Case Skanska: Power Platform Skanskan liiketoimintasovellusten ratkaisualustana
Yhdessä Advanian kanssa Skanska on adaptoinut Power Platform teknologian monipuolisesti käyttöön hyödyntäen sitä modernina ratkaisualustana eri liiketoiminnoista nouseviin tarpeisiin. Case esitelmässä tutustutaan Skanskan Power Platform tarinaan ja käydään läpi Power Platform sudenkuoppia, sekä parhaimpia toimintatapoja ja -malleja, jotka jokaisen liiketoiminnan tulisi ottaa huomioon Power Platform teknologian parissa.
Pauli Sarkia, Skanska ja Markus Rautio, Advania
13.40 Tauko
13.50 Sali 1: Case: M365 globaalissa yrityksessä
Sali 2: Case Laurea: Automaattikäännökset Kiinan koulutusviennin ja saavutettavuuden siivittäjinä
Laurea hyödyntää Microsoftin saavutettavuuspalveluita Kiinan koulutusviennissä. Viime aikoina nopeasti kehittyneet automaattikäännökset mahdollistavat verkkokoulutusten simultaanitekstitykset helpottaen huomattavasti koulutusten toteuttamista. Lisäksi koulutusvideoiden automaattiset tekstitysratkaisut tuovat opiskelijoille mutkattoman oppimiskokemuksen ja helpottavat kouluttajan työtä. Vaikka Kiina on länsimaisesta näkökulmasta katsottuna digitaalisesti, kielellisesti ja kulttuurisesti haasteellinen toimintaympäristö, nykyteknologia mahdollistaa yhteisen ymmärryksen syntymisen yhä paremmin. Nämä kokemukset rohkaisevat automaattisten tekstitysten ja käännösten hyödyntämiseen myös Suomessa: asiakastyössä ja koulutuksessa monikielisten ryhmien kanssa sekä verkkoympäristöissä tapahtuvan tiedottamisen ja opetuksen tukena.
Kati Rintakorpi, Laurea
14.30 Kahvitauko
Kahvia tarjolla tapahtumapaikan aulatilassa.
14.50 Sali 1: Mitä digitaalinen työympäristö opettaa yritysten pilvimatkasta?
Yhä digitaalisemmaksi muuttuva työympäristö luo työn tekemiseen täysin uudenlaisia haasteita. Työpäivän ärsyketulva on valtava, itselle tärkeän tiedon löytäminen on vaikeaa, eikä digitaalinen yhteistyö edistä riittävästi ihmisten välistä yhteisymmärrystä.
Miten digitaalinen työympäristö saadaan muutettua häiriköstä uudenlaisen työelämän perustaksi?
Riikka Gassen, tietokirjailija
Sali 2: Esittely: Suomen parhaat Power Platform-toteutukset
Lue lisää Power Platform -kilpailusta täältä. Kisaan voi ilmoittautua mukaan 15.11. saakka.
15.30 Tauko
15.40 Sali 1: Imua sisäiseen viestintään – Case Veho Group
Miten luoda vaikuttavaa ja osallistavaa viestintää kansainvälisessä konsernissa
Uusi intra viidelle maayhtiölle
Johanna Klemetti, Veho
Sali 2: Esittely: Suomen parhaat Power Platform-toteutukset
16.20 Sali 1: Power Platform SM 2022 palkintojenjako
Sali 2: Power Platform SM 2022 palkintojenjako
16.30 Get together -verkostoitumistilaisuus
Verkostoitumistilaisuus Sokos Hotel Triplassa.
18.00 Tilaisuus päättyy
—————————-
Koulutuspaikka:
Sokos Hotel Tripla, Fredikanterassi 1 B, 00520 Helsinki tai Online
Ajankohta:
13.12.2022
Hinta:
995 euroa /hlö + alv 24 %.
Voit valita osallistutko tapahtumaan paikan päällä vai seuraatko striimiä etänä. Live- ja striimiosallistuminen on samanhintaista. Valitun osallistumistavan voi vaihtaa toiseksi ilmoittamalla siitä HPR-tiimille viimeistään 30 vrk ennen tapahtumaa.
Ryhmäalennukset:
2 hlö -> 10 %
3 hlö -> 20 %
4 hlö tai enemmän -> 30 %
(Ryhmäalennukset lasketaan ilmoittautumishetkellä voimassa olevasta hinnasta)
Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautuminen sisältää osallistumisoikeuden paikan päällä tai etänä M365 HPR ja Power Platform HPR -tapahtumiin, kaikki livesisällöt tallenteineen kuukauden ajan sekä esitysmateriaalit PDF-muodossa. Osallistumisoikeus on henkilökohtainen.
Ryhmäalennukset lasketaan ilmoittautumishetkellä voimassa olevasta hinnasta. Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta vielä 30 vrk ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen emme palauta osallistumismaksua, mutta voit vaihtaa tilaisuuden osallistujan tai siirtää osallistumisen seuraavaan tapahtumaan.