fbpx
Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat –seminaari (2 pv)
IITC järjestää nyt koulutuksen:

Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat –seminaari (2 pv)

1295 euroa /hlö + alv 24 %

1295 EUR

05.-06.05.2020, Clarion Hotel Helsinki, Helsinki Tyynenmerenkatu 2, Helsinki 24 huhtikuun, 2020 Sampo Korppoo

Tieto- ja viestintäteknologia

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

  • "Case-esittelyt seminaarin parasta antia, niistä saa ideoita omiin projekteihin."

  • "Todella upeat puhujat ja mielenkiintoiset sisällöt. Viihdyin ja sain evääksi uutta näkökulmaa."

  • "Hyvä tilaisuus - näkemyksiä, käytännön kokemuksia ja vertaistukea oli saatavilla runsaasti."

  • "Kiinnostavia ja ajankohtaisia aiheita sopivan käytännönläheisesti!"

  • "Sai hyviä niksejä, kikkoja ja uusia ideoita ihan arkityöskentelyäkin varten."

  • "Hyviä maanläheisiä caseja!"

    Huom! Tapahtuma toteutetaan vain etänä.


    Microsoft 365 Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaari on Suomen laajin Microsoft 365 -toteutuksista kertova case-pohjainen tapahtuma.


    Puhujat:
    Juha Anttila
    , IITC, CEO

    Juha toimii konsulttina ja IITC:n toimitusjohtajana. Juhalla on rautainen kokemus informaation ja erityisesti dokumenttien hallinnan kehittämisestä sekä järjestelmien käyttöönotosta.Hän on työssään tutustunut yli kolmensadan suomalaisen organisaation tiedonhallintaan.

    Juha on kokenut projektinvetäjä ja tiedonhallintaprojektin sparraaja. Tietotyön kehittäminen ja verkkopalveluprojektien läpivienti ovat lähellä Juhan sydäntä. SharePoint-maailmasta hänellä on kokemusta 2001 versiosta lähtien. Juha on aktiivisesti edistämässä suomalaisen yrityselämän tiedonhallintaa myös Liikearkistoyhdistyksessä, jonka koulutustoimikuntaa Juha vetää.

    Minna Huotilainen, DI, TkT, kognitiotieteen dosentti, kasvatustieteen professori

    Minna on aivotutkija, joka on innostunut soveltamaan neurotieteen uusimpia löydöksiä oppimisen ja suomalaisen työelämän parantamiseen. Hän etsii tapoja muuttaa työtä paremmin aivoille sopivaksi tiedonkäsittelyn ja keskittymiskyvyn näkökulmasta siten, että työtä tuunaamalla siitä saadaan sujuvampaa, laadukkaampaa, tuottavampaa ja vähemmän kuormittavaa. Hän on kiinnostunut kehittämään työssä oppimista ja osaamisen tunnistamista muuttuvassa työelämässä.

    Minna tunnetaan muun muassa aivojen toimintaa ja keskittymistä avaavista teoksista Keskittymiskyvyn elvytysopas (2018), Aivot työssä (2018), ja Tunne aivosi (2017).

    Sallamaari Muhonen, Netprofile, Viestintäkonsultti, partneri

    Sallamaari toimii strategiatiimin vetäjänä ja osakkaana teknologia-alaan keskittyneessä Netprofile Finland -viestintätoimistossa. Hän on tottunut vaikuttamaan sekä strategina taustalla että itsekin studioissa ja kameroiden edessä.

    Sallamaarin viestintäasiantuntijuus yhdistettynä hallitusammattilaisuuteen tarjoaa poikkeuksellisen näköalapaikan myös organisaatioviestinnän kehittämiseen, brändin rakennukseen ja mediakriisien selvittelyyn.

    Kriisitilanteisiin ja somekohuihin paras lääke on ennakointi ja valmistautuminen. Aiheesta tietokirjan vuonna 2018 laatinut Sallamaari herättelee HPR-puheenvuorollaan sekä yrityksen brändistä että omasta asiantuntijakuvastaan vastaavat.

    Jukka Penttinen, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Talous- ja hallintojohtaja

    Jukka vastaa Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän tietohallinnosta ja hänellä on pitkä kokemus tietotekniikasta sekä erilaisista julkisorganisaation tietojärjestelmähankkeista.

    Tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena on Office365:sen eri työkalujen hyödyntäminen organisaation toiminnassa sekä erityisesti PowerBI:n hyödyntäminen raportoinnissa.

    Laura Kokkarinen, Sulava Oy, Senior Developer, Microsoft MVP

    Laura työskentelee vanhempana sovelluskehittäjänä ja -arkkitehtina Sulava Oy:lla Kuopiosta käsin. Koodauskokemusta Microsoftin teknologioiden parissa on vyön alle kertynyt 10 vuoden edestä, ja nykyinen pääpaino devauksessa on Microsoft 365 -räätälöinnit Azurea hyödyntäen.

    Päivätöiden lisäksi Laura kirjoittaa M365 & Azure -aiheista blogia muille koodareille (osoitteessa https://laurakokkarinen.com), ja käy säännöllisesti puhumassa ja jakamassa osaamistaan ympäri maailmaa järjestettävissä konferensseissa. Laura sai vuonna 2019 Microsoft Most Valuable Professional -tunnustuksen M365-devaajien kategoriassa.

    Heidi Selkäinaho, Somepoint, Työyhteisöviestinnän konsultti

    Heidin tavoite on, että työpakoista tulisi paitsi tehokkaampia, myös onnellisempia paikkoja avoimen sisäisen tiedonkulun ansiosta. Heidi uskoo, ettei mikään ei ole tehokkaampi sisäisen viestinnän väline kuin hyvin suunniteltu sisäinen somekanava, jossa eri työtehtävissä olevat ymmärtävät, mistä tietoa saa, mistä sitä voi kysyä ja mihin sitä voi jakaa. Ja vieläpä niin, että kaikki ymmärtävät, miksi jakaminen kannattaa!

    Yrityksensä Somepointin kautta Heidi auttaa suunnittelemaan ja jalkauttamaan sisäisiä somekanavia useimmiten O365-alustan työkaluihin Teamsiin ja Yammeriin. Palettiin kuuluu toki myös Teamsin jalkautus ryhmätyövälineeksi projekteihin ja tiimeihin sekä online-kokouksiin. Myös SharePoint-intranetit ovat Heidin ydintekemistä jo 13 vuoden ajalta.

    Ilkka Suvanto, Ilkan vastuualueina Sulavalla ovat Project & Portfolio Management -ratkaisut ja toteutukset Microsoft-ympäristöissä.

    Ilkka on toiminut yli viidentoista vuoden ajan Microsoft-pohjaisten projektinhallintaratkaisujen parissa ja pitkään myös PMO- ja projektipäällikkötehtävissä. Ilkka on myös Microsoftin sertifioitu kouluttaja

    Mika Berglund, Sininen Meteoriitti, Arkkitehti, teknologiakonsultti

    Mika on toiminut ohjelmistokehittäjänä, -suunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkkitehtina 90-luvulta lähtien. Microsoftin tuotteet ja palvelut ovat tulleet yli 20 vuoden aikana hyvinkin tutuiksi. Tätä kokemusta Mika on kartuttanut niin isossa, tuhansia henkilöitä työllistävässä moni-kansallisessa organisaatiossa, kuin hänen itsensä perustamassa pienessä IT-konsultointiyrityksessä.

    Nykyisin hän auttaa asiakkaitaan hyödyntämään Office 365 ja Azure -palveluita ja niiden tarjoamia mahdollisuuksia päivittäin.

    Lassi Puonti, Sipoon kunta, Työllisyyspäällikkö

    Lassi vastaa Sipoon kunnan työllisyyden kehittämisestä. Työhistoriaa haastavien asiakaskohderyhmien osalta tulee karttuneeksi yhteensä 20 vuotta keväällä 2020. Työkokemus ihmisten kohtaamisesta on karttunut lasten-, nuorten-, sekä aikuisten sosiaalityön värikkäästä maailmasta. Lassi ei puhu ”IT:tä” ja suhtautuminen aiempina työvuosina teknologian hyödyntämiseen suorassa asiakastyössä on ollut haasteellista.

    Innostus Office365-maailman tarjoamiin työkaluihin on kivikkoisen alkutaipaleen jälkeen kasvanut pääkouluttajan roolin myötä. Sipoon koko organisaation toiminnassa on säännöllisten sisäisten koulutusten kautta opittu hyödyntämään O365-maailman tarjoamia työkaluja niin asiakas- kuin hallinnollisessakin työssä.

    Puheenvuorossaan Lassi tuo esille oman organisaation haasteita, onnistumisia sekä haaveita O365-työkaluista kuntasektorilla sekä miksi juuri hän valikoitui asiakastyön ammattilaisena pääkouluttajan rooliin.

    Henry Scheinin, Solu Digital, Partner, Solu 365® Product Owner, Microsoft 365 Teamwork Administrator Associate

    Henry toimii johtavana konsulttina Solu Digitalissa ja on toiminut digitaalisen arjen muotoilija vuodesta 1998. Erityisesti ryhmätyö ja sen käyttäjälähtöinen kehittäminen ovat Henryn sydäntä lähellä.

    Arttu Arstila, Sulava Oy, Lead Office 365 Architect

    Arttu on Sulavan perustajaosakas. Arttu keskittyy Microsoftin pilviteknologioiden konsultointiin projektien eri vaiheissa esiselvityksistä ja tiekartoista käyttöönottoihin ja tukeen. Artun erikoisosaaminen on tietoturvassa ja identiteettien hallinnassa.

    Vesa Nopanen, Sulava Oy, Principal Consultant, Microsoft MVP

    Vesku toimii Sulavalla modernin työn konsulttina sekä valmentajana. Hänellä on takanaan yli 20 vuoden kokemus IT-alalta ja viimeisen reilun 10 vuoden aikana hän on erikoistunut Office 365-, Microsoft Teams- ja SharePoint-pohjaisiin modernin työn ratkaisuihin useilla eri toimialoilla. Vesku on esillä sosiaalisessa mediassa mm. blogin, LinkedInin ja Twitterin kautta jakaen parhaita käytäntöjä, uusia ominaisuuksia, tietoa sekä vinkkejä erityisesti Microsoft Teamsiin liittyen.

    Kantavana ajatuksena hänellä on, että uusia työskentelytapoja ja välineitä hyödyntämällä sekä organisaation kulttuuria kehittämällä saadaan myös work-life-tasapaino kohdalleen niin, että se palvelee kaikkia osapuolia parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi Vesku on organisoijana Suomen Teams-yhteisössä.

    Hilla Mäntyomena, Nortal, Captain Microsoft & Power Apps -kehittäjä

    Hilla toimii Nortalin Office 365 -konsulttina. Hillan missiona on tukea Nortalin noin 900 asiantuntijaa yhdeksässä eri maassa ja neljässä maanosassa tekemään työnsä paremmin ja tehokkaammin modernien pilvityökalujen avulla.

    Hilla on uppoutunut Power Platformin ihmeelliseen maailmaan modernisoimalla yrityksen sisäisiä prosesseja Power Automatea hyödyntäen sekä kehittämällä Power Appsilla työtä helpottavia ja nopeuttavia sovelluksia. Hänen tavoitteenaan on myös saada myös muut löytämään piilevät kykynsä kansalaiskehittäjänä. Hilla on myös mukana organisoimassa Suomen Teams-yhteisöä.

    Pirkka Paronen, Systems Garden Oy, Toimitusjohtaja, tiedonhallinnan konsultti

    Pirkka on ollut mukana toteuttamassa erilaisia tiedonhallinnan hankkeita Microsoft-alustalla jo 20 vuotta. Asiakkaita ja ympäristöjä on pienistä urakointifirmoista julkishallintoon ja kansainvälisiin konserneihin, teknologioita muinaisista SharePointin esiversioista tuoreimpiin M365- ja Azure -ratkaisuihin saakka. Haasteet ovat edelleen yllättävän samanlaisia.

    Vaikka insinöörille uudet kiiltävät työkalut aina herättävätkin kiillon silmiin, Pirkka pyrkii pitämään fokuksen työkalujen sijaan itse tiedossa ja fiksuissa toimintatavoissa – ne kun ovat lopulta kiinni enemmän ihmisistä kuin järjestelmistä. Myös Teams tarvitsee hallintamallin ja pilvimaailma tiedonohjausta – välineet vain vaihtuvat.

    Mari Hienonen, Suomen Pankki, Verkkoviestintäpäällikkö

    Mari toimii verkkoviestintäryhmän päällikkönä Suomen Pankissa. Hän on myös Euroopan keskuspankin digitaalisen viestinnän työryhmän jäsen. Mari on rautainen viestinnän ammattilainen, joka omaa pitkän kokemuksen myös tietojärjestelmien käyttöönottoprojekteista sekä viestinnän ja tietotyön kehittämisestä. Urallaan Mari on ollut mukana lukuisien kehityshankkeiden suunnittelussa, konsultoinnissa ja käytännön toteutuksessa.

    ”Mielestäni tärkeintä projekteissa on muistaa se, kenelle tuotetta tai palvelua tehdään. Käyttäjän on oltava mukana koko projektin ajan, jotta lopputuloksesta tulee käyttäjän tarpeita palveleva kokonaisuus. Kuitenkin loppujen lopuksi oleellista eivät ole itse työkalut, vaan käyttäjän kokemus siitä, että tieto kulkee, saavuttaa ja löytyy vielä myöhemminkin sujuvasti edelleen hyödynnettäväksi”, Mari summaa kokemuksiaan projektien vetämisestä.

    Silja Häikiö, HiQ Finland Oy, Projektipäällikkö ja muutosjohtamisen konsultti

    Silja toimii HiQ:lla projektipäällikkönä ja työtapojen muutoksen tukena Microsoft 365 -projekteissa. Tällä hetkellä modernit intranetit, Teams-käyttöönotot ja kokonaisvaltainen työtapojen muutoksen suunnittelu työllistävät erityisesti.

    Siljalla on vahva tausta organisaatioviestinnästä, ja uransa alusta asti häntä on kiinnostanut se, miten työskentelystä ja viestinnästä tehdään mahdollisimman sujuvaa.

    Karoliina Kettukari, Sulava Oy, Senior Consultant, Microsoft MVP

    Karoliina suunnittelee ja toteuttaa modernin tietotyön konsepteja ja auttaa asiakkaita kehittämään sisäistä viestintää, ryhmätyöskentelyä ja liiketoimintaprosesseja Offce 365:n ja Teamsin avulla. Hän on asiakkaiden tukena muutoksen johtamisessa ja läpiviennissä luomassa tiekarttoja ja varmistamassa, että tavoitteet sekä asetetaan että niihin päästään.

    Karoliina työskentelee paljon johtoryhmien kanssa ja haluaa varmistaa, että organisaatiolla itsellään on avaimet viedä muutosta eteenpäin pitkälle tulevaisuuteen. Karoliina käy aktiivisesti puhumassa alan konferensseissa sekä jakaa tietoa ja osaamistaan mielellään LinkedInissä ja Twitterissä.

    Jari Kotola, Elisa Oyj, Pilvikonsultti

    Jari on työskennellyt Microsoftin sovellusten, järjestelmien ja palveluiden kanssa vuodesta 1995 alkaen. Suurimman osan työurastaan hän on kouluttanut erilaisia käyttäjiä hyödyntämään Microsoftin tietotyöläisille suunnattuja välineitä kuten Officea ja SharePointia. Office 365:n kanssa hän on ollut tekemisissä niin kauan kuin palvelu on ollut olemassa.

    Tällä hetkellä Jari työskentelee pilvikonsulttina Elisan yritysasiakkaat liiketoimintayksikössä. Pilvikonsulttina hän auttaa yrityksiä jotka pohtivat Office 365:n käyttöönottoa sekä niitä jotka jo ovat Office 365:n käyttäjiä, mutta haluavat kehittää ja monipuolistaa palveluiden käyttöä. Viime aikoina häntä on työllistänyt eniten Teamsin käyttöönottohin liittyvät hankkeet sekä Power Appin ja Power Automaten avulla luotavat ratkaisut.

    Vesa Tikkanen, Qumio Ltd, M.Sc. Tech

    Vesa toimii konsulttina Microsoft Data Platformin parissa. Työelämän kokemus on pitkälti erilaisista soveltavista toteutuksista. Vapaa-aika kuluu perheen parissa ja opiskellen uutta sekä relationaalisen että isomman datan parissa.

    Tapahtumassa Vesa puhuu Microsoftin analytiikka-alustan tulevaisuudesta ja roolituksesta organisaatioissa ja siitä miten työkalut arkipäiväistyvät kaikkialle organisaatiossa.

    Jussi Roine, Microsoft

    Elise Passiniemi, OP

    Mika Javanainen, M-Files

    Timo Pertilä, Digital Illustrated

    Matti Paukkonen, Innofactor



    OHJELMA

    8:30 VIRTUAALISET AAMUKAHVIT
    Pääsalin striimi avautuu – tervetuloa mukaan! Voit testata yhteyksien toimivuuden ja tutustua päivän ohjelmaan sekä käytännön ohjeistukseen. Samalla voit halutessasi nauttia myös aamukahvit.

    9:00 AVAUS: MICROSOFT 365 – HYVÄT, PAHAT JA RUMAT
    Missä Microsoft 365 menee juuri nyt? Mitä uusia asioita on julkaistu viime aikoina ja mikä on niiden merkitys? Mitä hyviä, pahoja ja rumia piirteitä on tullut vastaan eri projekteissa.
    Juha Anttila, IITC

    9:40 CASE OP – INTRANET OFFICE 365:EEN KETTERÄSTI
    Yli 10 miljoonaa etusivun latausta, 12 000 käyttäjää, 250 000 sisältösivua ja tuhat sisällöntuottajaa. Voiko mammutti-intrasta tehdä ketterästi modernin? Esityksessä kuulet, mitkä ovat ketterän intraprojektin parhaat puolet ja suurimmat haasteet tilanteessa, kun organisaatio on vasta matkalla kohti uudenlaista tapaa tehdä työtä.
    Mirja Mäkikangas, OP ja Heli Böhm-Kotamäki, Sulava

    10:20 TAUKO

    10:40 CASE: CASE KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ: INTRANET SHAREPOINTILLA VAI TEAMSILLA?
    • Miten valita parhaat palat Office 365:stä?
    • Mihin asti vakio-ominaisuudet taipuvat ja mihin eivät?
    • Kuinka PowerBI:tä voidaan hyödyntää johdon raportoinnissa?
    Jukka Penttinen, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä

    11:20 MICROSOFT TEAMS – PARHAITA KÄYTÄNTÖJÄ JA VINKKEJÄ
    Viimeisin puolen vuoden aikana Microsoft Teamsiin on tullut melkoinen joukko uusia ominaisuuksia ja moni vanha toiminto on muuttunut. Mitä vaikutuksia muutoksilla on ollut? Mitkä ovat parhaat käytännöt juuri nyt? Miten hyödynnät ominaisuuksia parhaalla tavalla? Miten Teams auttaa meitä muuttamaan työtapojamme moderneiksi?
    Vesa Nopanen, Sulava

    12:00 TAUKO
    Pidempi tauko, jonka aikana ehdit esimerkiksi syödä lounasta

    13:00 DIGILÄHETTILÄIDEN HYÖDYNTÄMINEN TEAMSIN JALKAUTUKSESSA: CASE HELSINGIN KAUPUNKI, KULTTUURI JA VAPAA-AIKA
    Muutosagentit, digilähettiläät, oppaat, championit… Miten työpaikan sisäistä tukiverkostoa voidaan hyödyntää Teamsin ja Office 365:n jalkautuksessa? Esityksessä kuulet konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä digilähettiläsverkoston kokoamiseen, aktivointiin ja hyödyntämiseen.
    Päivi Lassila, Helsingin kaupunki ja Karoliina Kettukari, Sulava

    13:40 TAUKO

    13:45 SALI 1 – PÄÄSALI

    ”CODING FOR DUMMIES”
    Koodaustaito on ”supervoima”, jonka jokainen voi omaksua, ja sen avulla automatisoida muutoin aikaavieviä tehtäviä. Kaikkien kannattaa vähintään ymmärtää, mitä koodi on, ja miten sovellukset rakentuvat. Jos olet miettinyt mitä koodarit puuhaavat kun tilaat heiltä räätälöityä softaa tai haluaisit itse kokeilla koodaamista on tämä puheenvuoro sinua varten!
    Laura Kokkarinen, Sulava

    SALI 2

    KEVYISTÄ PROJEKTEISTA SUURIIN KOKONAISUUKSIIN
    O365-ympäristöä kannattaa ajatella työn keskitettynä käyttöliittymänä. Käytännössä tämä on toimintamallien automatisointia, tiedon ylläpitämisen helppoutta, tiedon keräämistä yhteen ja sen visualisoimista ja tämän kaiken tarjoamista käyttäjille yhdestä sovelluksesta. Lisäksi O365 tarjoaa moderneja sovelluksia kuten Project for The Web aikataulun hallintaan tai RoadMap kokonaisuuksien suunnitteluun ja seurantaan.

    Esityksessä käydään esimerkkien ja demojen avulla läpi mitä O365-ympäristön valjastaminen työn ja projektinhallintaan vaatii organisaatiolta ja mitä kaikkea se mahdollistaa.
    Ilkka Suvanto, Sulava

    14:25 TAUKO

    14:45 LUO TEHOKAS JA ONNELLINEN TYÖYHTEISÖ ORGANISAATION SISÄISEN SOMEN AVULLA
    Mihin tarvitaan yrityksen sisäinen some? Miten sisäinen some helpottaa korona-ajan viestintää organisaatiossa? Miten Micorosoft Teamsin voi valjastaa sisäiseksi someksi? Mikä on sisäisen somen ja intranetin välinen suhde?
    Heidi Selkäinaho, Somepoint

    PILVIAUTENTIKAATION HYÖDYT – AZURE AD
    Kaikkien Microsoft 365 -palveluiden yhteinen alusta eli Azure AD ei ole vain käyttäjien ja laitteiden hakemisto, vaan yhä enemmän myös paikka liiketoimintasovellusten integroimiseen. Sovelluksille saadaan näin kertakirjautuminen, mutta tärkeämpää on, että ne saadaan yhtenäisen pääsynhallinnan piiriin.
    Arttu Arstila, Sulava

    15:25 TAUKO

    15:30 MITÄ OFFICE 365 -PALVELUITA KÄYTTÄVÄN JA NIITÄ SUUNNITTELEVAN ON SYYTÄ TIETÄÄ AZURESTA?
    Tässä puheenvuorossa käydään läpi ensin tärkeimmät Azuren käsitteet kuten tilaukset, tenantit, resource groupit ja muut perusrakenteet. Azuressa on jopa parisataa palvelua, joista nostetaan esiin tärkein kymmenys.

    Lisäksi osa palveluista, esimerkiksi Azure Active Directory, on vahvasti sidoksissa myös Microsoft 365-pilvipalveluihin, joten kokonaisuuden hahmottaminen on yksi esityksen päätavoitteista.
    Jussi Roine, Microsoft

    16:15 PÄIVÄN YHTEENVETO
    Juha Anttila, CEO, IITC

    16:30 VIRTUAALIKOKKARIT
    Seminaarin ensimmäinen päivä päättyy virtuaalikokkareihin! Vaihda ajatuksia muiden osallistujien kanssa ja kysy polttavimmat kysymykset.

    17:00 SEMINAARIN ENSIMMÄINEN PÄIVÄ PÄÄTTYY


    PÄIVÄ 2

    8:30 SALI 1 – PÄÄSALI

    VIRTUAALISET AAMUKAHVIT
    Pääsalin striimi avautuu – tervetuloa mukaan! Voit testata yhteyksien toimivuuden ja tutustua päivän ohjelmaan sekä käytännön ohjeistukseen. Samalla voit halutessasi nauttia myös aamukahvit.

    8:50 PÄIVÄN AVAUS: KUN HUTTU ISKEE TUULETTIMEEN – KEINOT MAINEKRIISEIHIN VALMISTAUTUMISEEN
    Kriisisuunnitelmat ja -viestintä tarvitaan riskien kuten tietoturva- ja henkilötietojen suojauskysymysten varalta. Kohuihin paras lääke on valmistautuminen. Puheenvuoro herättelee sekä yrityksen brändistä että omasta asiantuntijakuvastaan vastaavat.
    Sallamaari Muhonen, Netprofile

    9:30 TAUKO

    9:35 SALI 1 – PÄÄSALI

    CASE SUOMEN PANKKI JA FINANSSIVALVONTA: YHTEINEN, MODERNI INTRANET
    HiQ Finland toteutti Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan uuden intranetin moderneilla SharePoint-sivustoilla. Suomen Pankin projektipäällikkö Mari Hienonen ja HiQ:n projektipäällikkö Silja Häikiö kertovat, miten rakentui kahden organisaation yhteinen intranet ja miten pankki päätyi pilveen.
    Silja Häikiö, HiQ ja Mari Hienonen, Suomen Pankki

    SALI 2 – KEHITTÄMINEN
    KANSALAISKEHITTÄJÄN TYÖKALUT LENNOSSA – POWER APPS JA POWER AUTOMATE

    Milloin ja kenen käyttäminä nämä työkalut ovat parhaimmillaan? Mitä viimeisimmät uudistukset tarkoittavat käytännössä? Miten sisäisiä prosesseja voidaan modernisoida? Kuinka saadaan luotua uusia sovelluksia helposti?
    Hilla Mäntyomena, Nortal

    SALI 3 – DOKUMENTTIEN HALLINTA
    TEAMS JA VAKAVAMPI DOKUMENTTIEN HALLINTA

    Onnistuuko vakavampi dokumenttien hallinta Teamsilla? Kuinka yhdistää vapaata Teams-projektityötä ja toisaalta TOS/TOJ -tyyppistä tiedon julkaisua ja arkistoimista suoraan Teamsin sisältä.
    Pirkka Paronen, Systems Garden

    10:15 TAUKO
    Tarjolla kahvia, teetä ja verkostoitumista.

    10:35 10 VIRHETTÄ DOKUMENTTIEN HALLINNASSA OFFICE 365:SSÄ
    Dokumenttien hallinnan toteuttaminen ei aina tunnu kovin helpolta. Etenkin Office 365:ssä ominaisuudet tuntuvat olevan piilossa ja on aika helppoa tehdä vääriä valintoja. Oppimalla muiden virheistä voit itse onnistua.
    Juha Anttila, IITC

    CASE ELISA – KANSALAISKEHITTÄJÄN OFFICE 365 RATKAISUJA HENKILÖSTÖN TARPEISIIN
    Elisan henkilöstön tarpeisiin on luotu kansalaiskehittäjähengessä Office 365:n palveluihin perustuvia ratkaisuja. Tule oivaltamaan miten SharePointilla, Teamsilla, Power Appsilla ja Power Automatella sekä niiden lisäksi tutulla Excelillä ja perinteisellä Accessillä voi rakentaa luoda sovelluksia.
    Jari Kotola, Elisa Oyj

    11:15 TAUKO

    11:20 CASE A-LEHDET: TEAMS A-LEHTIEN KULTTUURIMATKAN AJURINA
    A-lehtien kulttuurimatkan keskeisenä tavoitteena on toimintakulttuurin muuttaminen ja tehostaminen. Teams-käyttöönotto ja sen hallittu jalkauttaminen oli olennainen osa tätä matkaa.
    Terhi Hauskamaa, A-Lehdet

    M-FILES JA OFFICE 365
    Miten M-Files voi tukea dokumenttien hallintaa, jos käytössä on jo Office 365? Miten Teams, Outlook, SharePoint, Azure AD toimivat yhteen M-Filesin kanssa? Mitä mutkia yhteiskäytössä voi tulla eteen ja kuinka niistä on päästy läpi?
    Mika Kemppi, M-Files

    13:00 TAUKO
    Pidempi tauko, jonka aikana ehdit esimerkiksi syödä lounasta.

    13:00 CASE KESKO – KURKISTUS PILVITAIPALEEN MENNEESEEN JA TULEVAAN
    Keskolainen tietotyö -konseptointityöhön liittyvä matka alkoi K-ryhmässä vuonna 2016. Matkaan on sisältynyt mm. O365-työkalujen koulutusta, tietotyön muutosjohtamista sekä uuden modernin intran rakentaminen ja koko K-ryhmän tasoinen modernin SharePointin konsepti. Esityksessä kurkistetaan myös tulevaisuuteen – Roadmapilla on näkyvissä mm. Teams Governance -projekti.
    Teija Alin, Kesko

    OFFICE 365 JA AZURE -PALVELUIDEN YHDISTÄMINEN
    Miten yhdistää Office 365- ja Azure -palvelut toimivaksi kokonaisuudeksi? Missä suurimmat hyödyt piilevät ja missä makaa sudenkuopat? Puheenvuorossa käytetään esimerkkeinä esim. Forms, Power Automate, Power Apps, Azure Functions ja Azure AD -palveluita, joita yhdistetään eri tavoilla.
    Mika Berglund, Sininen Meteoriitti

    13:40 TAUKO

    13:45 CASE SIPOO – KONKRETIAA KÄYTTÖÖNOTTOON ARJEN TYÖSSÄ
    Sipoon kunnan 1300 ammattilaisen ketterässä ja digimyönteisessä organisaatiossa Office 365 -maailmaan siirtymiseen on kuulunut runsaasti koulutusta, tapahtumia, tilauudistuksia, kädestä pitäen ohjaamista – ja myös vastarintaa. Puheenvuorossa kerrotaan tositarina siitä, kuinka aktiivisella sisäisellä kouluttamisella ja tuella on saatu muutos aikaan. Tässä esityksessä ei puhuta lainkaan IT:tä!
    Lassi Puonti, Sipoon kunta

    POWER PLATFORM HALLINTA -MITEN JA MIKSI?
    Power Platform mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan sovelluskehityksen. Alkuinnostuksen jälkeen usein havaitaan, että kokonaisuutta tulisi myös jotenkin hallita. Esityksessä käydään läpi millä toimenpiteillä ja työkaluilla organisaatioon syntyneet Power Appsit ja Power Automatet otetaan haltuun. Ja miten työtä kannattaa jatkaa, jotta ne myös pysyvät hallinnassa. Kansalaiskehittäjiä liikaa rajoittamatta.
    Timo Pertilä, Forward Forever

    TEAMS JA SHAREPOINT – MEINAAKO HALLINTA LIVETÄ KÄSISTÄ?
    Tässä puheenvuorossa luodaan katsaus työkaluihin ja käytäntöihin joiden avulla laaditaan toimiva hallintamalli ryhmätyölle näkökulmina tiedon arvo, roolit ja vastuut, ryhmädynamiikka, tietotyön ergonomia sekä tiedon elinkaari ja luokittelu. Lisäksi pohditaan sitä kuinka kuinka tietoturvan- ja suojan, tietotyön ergonomian ja organisaation strategisten tavoitteiden tukeminen onnistuvat käytännössä.
    Henry Scheinin, Solu Digital

    14:25 TAUKO

    14:45 CASE SUOMEN PUNAINEN RISTI – TIEDONHALLINNAN HAASTEET
    Miten Suomen Punaisessa Ristissä tartuttiin haasteeseen, jossa eri tahot oli saatava toimimaan yhtenäisesti ja yhteisillä työvälineillä? Lisäksi virallisiakin dokumentteja on pystyttävä tallentamaan sähköisessä muodossa jälkipolville. Kuinka haastetta lähdettiin ratkomaan tiedonhallinnan näkökulmasta Teamsin avulla.
    Jaana Hynninen, SPR ja Pirkka Paronen, Systems Garden

    MICROSOFT BI ROADMAP
    Analytiikka työkalut kehittyvät ja toisaalta arkipäiväistyvät. Miten positioida tämän päivän tuotteet ja välttää uudelleentekminen? Sessiossa rakennetaan Microsoft Data arkkitehtuurin tilannekuva ja käydään ydinkomponenttien tulevaisuuden visio läpi. Jos vastaat organisaatiossasi arkkitehtuurista tai toimit kehittävässä roolissa Data- ja analytiikkatoiminnoissa, on tämä puheenvuoro sinulle.
    Vesa Tikkanen, Qumio

    15:25 TAUKO

    15:30 SALI 1 – PÄÄSALI

    AIVOT TYÖSSÄ – KESKITTYMISKYKYÄ, TEHOKKUUTTA JA HYVINVOINTIA
    Pätkiikö muisti ja takkuaako tarkkaavaisuus? Aivot ovat kovilla tietotyössä varsinkin silloin, jos työtä ei ole suunniteltu aivojen näkökulmasta järkevällä tavalla. Jos emme pidä varaamme, työ heikentää keskittymiskykyä ja muistia, kuormittaa työntekijöitä ja uhkaa heidän hyvinvointiaan. Aivojen kannalta tärkeiden työn toimintatapojen on oltava kunnossa, jotta työ on kestävällä pohjalla. Esityksessä kuulet käytännöllisiä vinkkejä ja lähtökohtia suunnitteluun, jonka avulla työtä voi kehittää sujuvampaan, laadukkaampaan, tuottavampaan ja vähemmän kuormittavaan suuntaan aivotutkimuksen tulosten pohjalta.
    Minna Huotilainen, professori, Helsingin yliopisto

    16:15 SEMINAARIN YHTEENVETO JA LOPPUKESKUSTELU
    Vedetään lopuksi yhteen koko seminaarin anti. Mahdollisuus kysyä kysymyksiä ja vaihtaa ajatuksia muiden osallistujien kanssa.
    Juha Anttila, IITC

    17:00 TAPAHTUMA PÄÄTTYY


    Koulutuspaikka:
    Online-tapahtuma verkossa

    Ajankohta:
    05.-06.05.2020

    Hinta (kaikkien salien ohjelma):
    895 euroa
    /hlö + alv 24 % (2 pv).

    Hinta (pääsalin ohjelma):
    695 euroa
    /hlö + alv 24 % (2 pv).

    – kyseessä on livestriimaus, jonka tallenteita ei jaella osallistujille. Striimiosallistuminen on henkilökohtainen.
    – osallistumismaksuun sisältyy seminaarin livestriimin lisäksi kaikki esitysmateriaalit pdf-muodossa.

    Ryhmäalennukset:
    3 hlö -> 10 %
    4 hlö -> 15 %
    5 hlö -> 20 %
    (lasketaan kulloinkin voimassa olevasta etuhinnasta)

    Ilmoittautumisen peruutusehdot:
    Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta vielä 30 vrk ennen tilaisuutta. Tämän jälkeen emme palauta osallistumismaksua, mutta voit vaihtaa tilaisuuden osallistujan tai siirtää osallistumisen seuraavaan tapahtumaan.

    Kouluttajan muut kurssit

    Samankaltaisia kursseja