fbpx
Minitab -perusteet (1 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Minitab -perusteet (1 pv)

680 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

13.05.2024, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 8 helmikuun, 2024 Sampo Korppoo

Lean ja ketterät menetelmät

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Erinomaisesti toteutettu. Kurssi ja esimerkit seurasi koko ajan materiaalia, joten oli hyvin helppoa seurata mukana." - Pekka

 • "Hyvä kurssi kattavine harjoituksineen" - NN

 • "Sain paljon uusia ajatuksia" - NN

  Tämän päivän laadunparannusprojektit ovat paljon monimutkaisempia kuin ennen. Johtavat menetelmät kuten Lean Six Sigma vaativat, että tehdään yhä syvällisempiä datan analyyseja sekä tuotetaan mitattavia tuloksia.

  Kurssilla opit käyttämään Minitab -ohjelmaa mahdollisimman kätevästi. Opit navigoimaan Minitabin ikkunoissa nopeasti ja järjestämään dataa kunnolla. Opit analysoimaan dataa ja tekemään näyttäviä graafeja ja raportteja. Lisäksi opit, miten mukautat Minitabin valikoita ja pikanappuloita luomalla esim. suosikit-valikon, josta löytyy kaikki tarvitsemasi työkalut nopeasti.

  Koulutus on erinomainen peruskoulutus ja sopii kaikille ohjelman käytön aloittaville. Toimii myös hyvänä Minitab -perusteiden kertauspäivänä jo ohjelmaa käyttäville.

  Kurssilla opitaan käyttämään MINITAB:ia mahdollisimman kätevästi. Opit navigoimaan MINITAB:in ikkunoissa nopeasti ja järjestämään dataa kunnolla. Lisäksi opit, miten mukautat MINITAB:in valikoita ja pikanappuloita luomalla esim. suosikit-valikon, josta löytyy kaikki tarvitsemasi työkalut nopeasti. Näet, kuinka sujuvasti MINITAB toimii yhteen muiden ohjelmien kanssa mm. Office-paketti.

  Kurssilla opit, kuinka luodaan, käytetään ja tulkitaan MINITAB:in graafeja. Opit arvioimaan datan normaalisuutta käyttäen avuksesi graafeja ja perustilastoja. Opit muokkaamaan graafeja ja lisäämään niihin erilaisia tietoja. Lisäksi opit, miten luot näyttävän näköisiä raportteja ja esityksiä MINITAB:in avulla.


  Kenelle?
  Koulutus on erinomainen peruskoulutus ja sopii kaikille ohjelman käytön aloittaville. Toimii myös hyvänä Minitab -perusteiden kertauspäivänä jo ohjelmaa käyttäville.


  Kouluttaja
  Kimmo Liuksiala
  , diplomi-insinööri (tehoelektroniikka)

  Kimmo Liuksiala on valmistunut tehoelektroniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Kimmolla on monipuolinen kokemus teollisuudesta, logistiikasta sekä huolto-/palvelusektorilta.

  Merkittävät työtehtävät
  – Quality Knowhow Karjalainen Oy 2021-, kouluttaja ja konsultti
  – Posti Oy 2018-2021, Operational Excellence Manager
  – SEW-Eurodrive Oy 2007-2018, Projektipäällikkö (jatkuva parantaminen ja laatu)

  Kokemus
  – Lean / TPS
  – Tilastolliset menetelmät / Minitab / Six Sigma
  – SPC
  – Theory of Constraints
  – Systeemiajattelu / kompleksisuus


  Lisätietoa
  – Kurssilla tutustutaan ohjelmaan ja sen antamiin kattaviin mahdollisuuksiin datan analysoinnissa ja kuvaamisessa.

  – Koulutuksessa käytetään Minitab-ohjelmistoa. Minitabista voi käyttää ilmaista 14 päivän täysiversiota, joten ohjelmistoa ei tarvitse koulutusta varten ostaa.

  – Sinulla ei tarvitse olla aiempaa käyttökokemusta Minitab-ohjelmistosta. Saat kuvan ohjelman perusperiaatteista sekä sen mahdollisuuksista datan analysoinnissa ja prosessien kehittämisessä.

  – Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

  – Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

  – Food & Events huolehtii nautinnollisista lähikoulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

  OHJELMA

  08:45 Ilmoittautuminen ja kahvi

  09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

  09:15 MINITAB -ohjelmiston historia ja kehittyminen
  – MINITAB:n tiedostotyypit
  – Datan ja graafien siirtäminen toiseen sovellukseen
  – Raportin luonti ReportPadissa
  – Datan tuominen, graafien luonti, datan tulkitseminen
  – Laatutyökalut
  – Pareto Chart, Pylväsdiagrammi, Syy- ja seurauskaavio

  12:00 Lounas

  13:00 Graafiset analyysit
  – Kuvien ja ulostulojen tulkitseminen

  14:00 Kahvi

  14:30 Graafien räätälöinti
  – EXEC-makrojen luominen ja käyttö

  16:00 Keskustelu ja tilaisuuden päätös


  Koulutuspaikka:
  Sibeliustalo, ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen

  Ajankohta:
  13.05.2024

  Hinta:
  680 euroa
  /hlö + alv 24 %.
  – etäkoulutuksen hintaan sisältyy koulutusaineisto ja harjoitustiedostot.
  – lähikoulutuksen hintaan sisältyy lounas- ja kahvitarjoilut, koulutusaineisto sekä harjoitustiedostot muistitikulla. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja