fbpx
Muutoksenhallinta -onnistu muutoksen johtamisessa (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Muutoksenhallinta -onnistu muutoksen johtamisessa (3 h)

450 euroa /hlö + alv 24 %

450 EUR

28.08.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 17 toukokuun, 2024 Sampo Korppoo

Esihenkilötyö , Johtaminen , Johtaminen ja esihenkilotaidot

Mikä tahansa muutos on suurempi kuin aluksi kuviteltiin. Muutokset ovat arkipäivää, koska elämme maailmassa, joka on koko ajan muutoksen kohteena. Muutosta vastaan on melko mahdotonta kamppailla. Lähtökohtaisesti muutoksen tulisi tarkoittaa parannusta nykytilaan. Usein kompastutaan siihen, ettei muutosta osata johtaa oikein tai muutosjohtamista ei ole lainkaan. Ajatellaan, että muutos hoituu viestinnällä ja ilmoituksella, jonka jälkeen muutos alkaa.

Muutoksen johtaminen on hyvä sitoa kunkin työntekijän arkeen ja perustehtävän uudelleen määrittelyyn. Organisaatiotasolla muutos tulee nivellyttää strategiseen arkkitehtuuriin mielellään konkreettisella tavalla. Muutoksessa on nähtävä ja tunnistettava ihmisten tunteet ja käyttäytymisen muutokset. Muutos vaikuttaa aina ihmisen käyttäytymiseen, vaikka se koettaisiin positiivisena. Käyttäytymiseen liittyvät aidot muutokset perustuvat tunteeseen. Ihmiset tekevät sitä, mikä tuntuu hyvältä̈ ja mistä on heille hyötyä. Usein muutos jo sanana vie harhaan. Todellisuudessa tarvitaan vain pientä sopeutumista tai työn tuunaamista.

Koulutuksessa avaamme muutosjohtamisen kriittiset kohdat ja kerromme, mitä esihenkilön, johtajan tai kehittäjän on hyvä tehdä ja osata, jotta eriasteiset muutokset toteutuvat ja henkilöstö motivoituu niihin.

Muutos on onnistunut vasta, kun toiminta tai käyttäytyminen on muuttunut. Tule oppimaan, miten muutos viedään onnistuneesti läpi.

Kouluttajat
VTM, psykoterapeutti Merja Vuorinen, Easy Living Oy
Sosiologian ja viestinnän opintojen, sekä yritysten ja yhteisöjen tiimivalmennuksesta hankkimansa kokemuksen ansiosta Merja on kehittynyt taitavaksi työyhteisövalmentajaksi sekä innostavaksi luennoitsijaksi. Entisenä huippu-urheilijana Merja tuntee eri valmennusmenetelmät ja on kaikissa projekteissa mukana sydämellään.

Valmennuskonsultti, ryhmätyönohjaaja, tietokirjailija Jukka Kataja, Easy Living Oy
Jukka on lähes 30 vuotta toiminut johtajien, johtoryhmien ja esimiesten valmentajana, kouluttajana ja fasilitaattorina. Jukka toimii useiden maajoukkueiden ja MM-tason urheilijoiden psyykkisenä valmentajana. Näitä kokemuksia voidaan soveltaen käyttää työyhteisöissä tavoitteiden saavuttamiseen ja ihmisten piilossa olevan hyvän löytämiseen.


OHJELMA

Koulutuksen sisältö:

Muutos ilmiönä
– Muutoksen luonteet ja eriasteiset muutokset
– Mistä muutoksissa on kyse ja muutoksen ”kehittymisen solmukohdat”
– Miten muutos ilmenee (puhe, käyttäytyminen, tunteet, ajattelu)?

Miten muutoksiin suhtaudutaan?
– Muutoksen merkitys ihmiselle
– Muutoksen merkitys ryhmille ja organisaatioille

Tunteet ja muutos

Muutosvastarinta
– Muutosvastarinnan selitykset
– Miten muutosvastarinnasta selvitään?

Johtaminen ja esihenkilön rooli muutostilanteissa
– Miten johdetaan muutoksissa? Ennen muutosta -> muutoksen aikana -> muutoksen jälkeen
– Motivointi muutostilanteissa


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
28.08.2024, klo 9:00-12:00

Hinta:
450 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja