fbpx
Muutosjohtamisen Prosci® -sertifiointiohjelma (3 pv)
Muutostoimisto Flow järjestää nyt koulutuksen:

Muutosjohtamisen Prosci® -sertifiointiohjelma (3 pv)

3510 euroa /hlö + alv 24 %

3510 EUR

14.-16.04.2021, Etäkoulutus , Etäkoulutus 25 helmikuun, 2021 Sampo Korppoo

HR ja henkilöstöhallinto , Liiketoiminnan kehittäminen , Toiminnan kehittäminen

Prosci® Change Management Certification Program

Muutos tapahtuu ihminen kerrallaan
Menestyvät yritykset ja organisaatiot muuttavat toimintaansa. Jatkuvasti. Mutta niin suuri kuin pienikin muutos tapahtuu yksilö kerrallaan. Organisaatiot eivät muutu, vaan ihmiset.

Muutosjohtaminen tarkoittaa muutoksen inhimillisen puolen hallintaa. Oli muutoshankkeessa sitten kyse ongelmien korjaamisesta, markkinamuutoksiin reagoimisesta tai uusien mahdollisuuksiin tarttumisesta, on kyse ihmisten käyttäytymisen muutoksesta. Ei riitä, että projekti vedetään kunnialla läpi. Ratkaisevaa on se, muuttavatko ihmiset ajatteluaan ja toimintaansa.

Muutosjohtamisella varmistat, että kaikki, joita muutos koskee, saadaan siihen mukaan. Ilman tukea ja valmiuksia henkilökohtaiseen muutokseen henkilöstö ei sitoudu muutokseen ja tavoitellut hyödyt jäävät saavuttamatta. Muutosjohtaminen ei ole pelkkää viestintää. Muutosjohtaminen sisältää osaamisen, prosessit, työkalut ja metodit, joiden avulla kokonaisvaltaisesti hallitaan muutoksen inhimillinen puoli tavoiteltujen tulosten aikaan saamiseksi.


Muutosjohtamisen sertifioiduksi ammattilaiseksi
Kolmipäiväisen Muutosjohtamisen Prosci-sertifiointiohjelman aikana saat muutoshankkeiden tulokselliseen läpivientiin tarvittavat tiedot, taidot ja työkalut. Ohjelman aikana osallistujat työstävät omaa muutoshankettaan ja soveltavat näin muutosjohtamisen metodologioita suoraan käytäntöön. Valmennuksen päätteeksi osallistujilla on mukanaan valmis muutosjohtamisen strategia ja suunnitelmat, joka auttavat muutoksen tehokkaassa johtamisessa ja muutosprojektin tulosten saavuttamisessa.

Proscin muutosjohtamisen sertifiointi on alan tunnetuin ammattiosaamisen vakuus. Maailmanlaajuisesti Proscin sertifioimia muutosjohtamisen ammattilaisia on jo yli 75.000. Liittymällä tähän joukkoon saat hyötykäyttöösi maailman laajimman muutosjohtamisen tutkimustiedon ja pysyt ajan tasalla muutosjohtamisen trendeistä.

Taustalla maailman tunnetuin muutosjohtamisen malli
Ohjelma perustuu maailman johtavaan muutosjohtamisen metodiikkaan ja tutkimusdataan. Prosci on maailman johtava muutosjohtamisen asiantuntijaorganisaatio. Sen taustalla on yli 20 vuotta muutosjohtamiseen keskittynyttä tutkimustyötä, tuloksena alan tunnetuin ja tunnustetuin Best Practice. Proscin käytännönläheiset ja helppokäyttöiset metodit ja työkalut tekevät muutosjohtamisesta systemaattista ja bisnestuloksiin tähtäävää. Kaiken keskiössä on Proscin tunnetuin osa: ADKAR, henkilökohtaisen muutoksen malli.

Muutostoimisto Flow on Proscin virallinen kumppani Suomessa. Hyödynnämme Proscin tutkimusdataa ja metodiikkaa asiakastyössämme sekä järjestämme sekä avoimia että yrityskohtaisia muutosjohtamisen Prosci-valmennuksia. Lisäksi autamme yrityksiä kehittämään muutosjohtamisesta koko organisaation kattavan kompetenssin, jolla yrityksestä tulee muutosketterä ja kukoistava organisaatio.


Hyödyt
– Ymmärrät muutosprosessin ja muutosjohtamisen taustalla olevat käsitteet
– Osaat perustella muutosjohtamisen arvon organisaatiolle ja projektille
– Opit soveltamaan henkilökohtaisen muutoksen ADKAR-mallia
– Opit ja sovellat hankkeeseesi Proscin 3-vaiheista muutosjohtamisen prosessia
– Saat valmiudet aktivoida muut muutosjohtamisen kannalta tärkeät roolit organisaatiossasi
– Laadit muutosjohtamisen strategian ja luonnostelet muutosjohtamisen suunnitelmat muutoshankkeellesi
– Opit ja saat käyttöösi Proscin mallit ja työkalut työsi tueksi
– Saat alan tunnetuimman sertifioinnin ammattiosaamisesi vakuudeksi


Kenelle?
Muutosjohtamisen Prosci-sertifiointivalmennus on suunnattu johtajille, esimiehille ja asiantuntijoille, jotka ovat vastuussa muutoshankkeiden läpiviennistä tai organisaation muutoskyvykkyyden kehittämisestä.
Rooleja voivat olla esimerkiksi:
– Muutoksesta vastuulliset johtajat ja asiantuntijat
– Projektipäälliköt ja -johtajat
– IT-päälliköt ja -johtajat
– Projektiryhmäläiset
– Kehityspäälliköt ja -johtajat
– HR-johtajat, -päälliköt ja -asiantuntijat


Kouluttaja
KTM Teppo Kolehmainen toimii muutoskonsulttina, kouluttajana ja valmentajana Muutostoimisto Flowssa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus muutosten johtamisesta esimiehenä, johtajana ja konsulttina. Työskennellessään kansainvälisissä organisaatioissa Teppo on nähnyt, että Suomessa ollaan verrokkimaita jäljessä siinä, miten muutoksen inhimillinen puoli hoidetaan. Hänen mielestään insinöörikansa osaa vetää suuretkin projektit läpi hyvällä systematiikalla, mutta meillä on vaikeuksia saada ihmiset mukaan ja muutoksen hyödyt toteutumaan. Siksi Teppo on tuonut Suomeen Proscin, muutosjohtamisen kansainvälisen ykkösen. Proscin ADKAR-malli, maailmanlaajuinen tutkimusdata ja siihen perustuva Best Practice auttavat yhdistämään yksilö- ja organisaatiotason muutokset sekä purkamaan suuretkin muutoshankkeet selkeiksi askeliksi. Teppo on Proscin sertifioima Advanced Change Management Instructor.


OHJELMA

Koulutus pidetään suomen kielellä, mutta kaikki materiaali on englanninkielistä. Ohjelmaan kuuluu online-ennakkotehtäviä, joiden tekemiseen on varattava aikaa n. 2 tuntia.

Ensimmäinen valmennuspäivä alkaa klo 8.15, jolloin osallistujat tulevat linjoille ja varmistetaan etäyhteyksien toimivuus. Varsinainen ohjelma alkaa joka päivä klo 8.30. Päivän aikana pidetään riittävästi taukoja vireystilan säilyttämiseksi. Puolen päivän aikaan pidetään 30 minuutin lounastauko. Valmennuspäivät päättyvät klo 17.30 mennessä.

Päivä 1:
– Aloitus ja tutustuminen
– Muutosjohtamisen 5 oppia
– Muutoksen inhimillinen puoli
– Henkilökohtaisen muutoksen ADKAR® -malli
– Vaihe 1 – Prepare Approach
– Muutosjohtamisen arvo

Päivä 2:
– Hankkeen riskiarvion laatiminen
– Muutosjohtamisen roolit, resurssit ja hallintomalli
– Muutosjohtamisen strategia
– Vaihe 2 – Manage Change
– ADKAR-suunnitelma
– Muutosjohtamisen neljä suunnitelmaa
– Sponsorien ja esihenkilöiden roolit ja aktivointi
– Projekti- ja muutosjohtamissuunnitelmien integrointi

Päivä 3:
– Toimenpiteiden seuranta, mukautus ja hienosäätö
– 10 keinoa muutosvastarinnan käsittelyyn
– Vaihe 3 – Sustain Outcomes
– Tulosten seuranta ja arviointi
– Muutoksen ylläpito ja vahvistaminen
– Omistajuuden siirto
– Next steps
– Valmistujaiset


Koulutuspaikka
Koulutus järjestetään online-toteutuksena. Teknisinä edellytyksinä ovat ajantasainen selainohjelmisto (esim. Chrome) ja ohjelmisto pdf-tiedostojen käyttöön (esim. Acrobat Reader).

Koulutusmateriaalit (englanninkielisiä)
– Workbook
– Prosci Best Practices in Change Management – 11th Edition: Excerpt
– ADKAR: A Model for Change book
– Prosci Portal access for 1 year

Ajankohta
14.–16.4.2021

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.4.2021.

Hinta
3510 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Mikäli Asiakas peruuttaa osallistumisensa valmennusohjelmaan 15-21 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 20 % Palvelun hinnasta. Peruutuksen tapahtuessa 8-14 vrk ennen valmennusohjelman alkua, veloitetaan Asiakkaalta 50 % Palvelun hinnasta. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai peruutusilmoitus jää kokonaan tekemättä, veloitetaan Asiakkaalta koko osallistumismaksu.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja