Wistec järjestää nyt koulutuksen:

Projektinhallinnan perusteet (2 pv)

Projektinhallinnan perusteet -koulutuksessa käymme läpi projektien hallintaan ja johtamiseen liittyviä keskeisiä kysymyksiä. Koulutuksessa opit ammattimaisessa projektinhallinnassa tarvittavat tiedot ja hyvät käytännöt. Tutustut esimerkkiprojektin kautta suunnittelun, toteutuksen ja ohjauksen haasteisiin ja käytännössä parhaiksi todettuihin toimintatapoihin.

Tavoite
Koulutuksen jälkeen ymmärrät projekteissa vallitsevat lainalaisuudet sekä tunnet erilaisia projektinhallintakehyksiä ja osaat valita projektillesi oikean tasoisen projektinhallintamallin.

Ohjelmaversio
Tämä ei ole ohjelmistokoulutus.


Kenelle?
Koulutus sopii kaikille projektipäälliköille ja muille projekteissa toimiville henkilöille, jotka joutuvat työskentelemään projekteissa ja haluavat vahvistaa projektisosaamistaan.


Kouluttajat:

Pia Bhattarai

Erkki Renvall, ICT-kouluttaja
Erkin ominta aluetta ovat Excelin edistyneet toiminnot.
”Vuosien varrella olen kouluttanut erilaisia ohjelmistoja ja teknologioita hyvinkin laajasti. Tällä hetkellä selvä suosikkini on Excel ja sen perustasoa pidemmälle menevien ominaisuuksien ja apuohjelmien koulutus. Pivot, Power Pivot, Power Query sekä VBA-ohjelmointi ovat ominta aluettani.
– Koulutan myös Microsoftin Power BI, Visio ja Project -ohjelmia, SQL-kyselykieltä sekä projektinhallintaan ja projektijohtamiseen liittyviä kursseja.
– Lisäksi Adoben tuotteet, kuten Photoshop ja InDesign, kuuluvat osaamisalueisiini enkä väheksy Excelin ja Wordin perusasioidenkaan kouluttamista. Koulutusten lisäksi teen mielelläni konsultointeja liittyen vaikkapa Office-ohjelmien VBA-ohjelmointiin.
– Koulutustehtävien lisäksi olen toiminut yrittäjänä sekä ICT-alan yritysten erilaisissa johtotehtävissä.”



OHJELMA

8.30 Ilmoittautuminen ja aamupala
9.00 Koulutus alkaa
Lounas
Iltapäiväkahvi
16.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen sisältö

Mikä on projekti?
– Onko projektilla tunnusmerkkejä?
– Miten tunnistan projektin?

Projektiorganisaatio ja tehtävät
– Millainen on hyvä projektiorganisaatio?
– Millaisia rooleja projektista löytyy? Käydään läpi omistajan, projektipäällikön, tiimin vetäjän ja ohjausryhmän tehtävät.

Projektin vaiheet
– Millaisiin vaiheisiin projekti jakaantuu ja miten vaiheistus on järkevä tehdä?

Keskeiset dokumentit
– Millaisia dokumentteja projektin aikana tuotetaan ja millaisia vaatimuksia niillä on?
– Tunnetko toimitussopimuksen, projektisuunnitelman, projektiraportin ja loppuraportin merkityksen sekä erilaiset logit ja päiväkirjat?

Riskijohtaminen
– Miten projekteihin liittyviä riskejä voidaan hallita? Opetellaan riskienhallinnan avainkysymykset sekä perehdytään riskien tunnistamiseen ja analysointiin.

Projektin aikataulutus
– Miten vaiheistan ja aikataulutan projektin? Perehdytään työn ositukseen ja erilaisiin ositusmalleihin sekä Time Boxing –käsitteeseen.
– Miten käytännössä laadin projektiaikataulun? Lyhyt katsaus aikataulutuksessa käytettäviin ohjelmistoihin.
– Mikä on kriittinen polku?

Projektihallinnan ongelmia
– Miksi projektit saattavat epäonnistua? Perehdytään tavallisimpiin epäonnistumisen syihin, suunnittelun sekä kokousten ongelmiin.

Projektiviestintä
Pitääkö projektista tiedottaa? Viestinnän painopisteet ja sisäinen sekä ulkoinen viestintä.


Koulutuspaikka:
Wistec Training Oy, Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki

Ajankohta:
04.-05.09.2019

Hinta:
1 280 euroa
/hlö + alv 24 %. Hintaan sisältyy koulutusmateriaali, aamupala sekä kahvitarjoilut.
Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikutsun, josta löytyy kaikki oleellinen tieto koulutuksista.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.