Eventium järjestää nyt koulutuksen:

Projektiriskit ja niiden hallinta (1 pv)

Varmista projektiesi onnistuminen – hallitse projektiriskit

Projekteihin liittyy paljon erilaisia uhkia/riskejä. Niiden tunnistaminen, analysointi ja hallinta heti projektin alusta alkaen, koko projektin ajan, on tärkeää. Ikävä kyllä, usein riskien tarkastelu ja niiden hallinnan suunnittelu jätetään suorittamatta tai ohitetaan aika pikaisesti.

Projektiriskien, eli negatiivisten poikkeamien projektin tavoitteista, tunnistaminen ei ole vaikeaa. Projektiriskien hallinta on myös helppoa, kun tuntee tyypillisimmät uhat, keskeisimmät periaatteet sekä riskienhallintamenetelmät ja -keinot. Organisaatioiden kokonaisvaltaisia riskianalyysejä laadittaessa, kymmenen merkittävimmän riskin listalla usein nousee puutteellinen tai huono projektiriskien hallinta.


Kenelle
Projektien ohjausryhmien jäsenet, projektipäälliköt, hankintapäälliköt ja muut hankintoja tekevät henkilöt, turvallisuus- ja työsuojelupäälliköt sekä kaikki vaativiin projekteihin projektiryhmän jäsenenä osallistuvat henkilöt.


Hyödyt
Koulutuksen jälkeen osallistujat tuntevat keskeisimmät projekteihin liittyvät uhat, miten niitä analysoidaan ja miten hallitaan riskejä, jotka kohdistuvat projektin tavoitteisiin, budjetin ja aikataulun realistisuuteen sekä turvallisuuteen.


Kouluttaja Kari Helislahti
Kari Helislahti on toiminut vaativissa riskienhallinta- ja turvallisuusjohtamistehtävissä yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hänellä on kertynyt laaja ja monipuolinen kokemus erilaisten haasteellisten projektien johtamisesta sekä projektien riskienhallinnasta, erityisesti yritysmaailmassa, mutta myös valtionhallinnossa ja yrittäjätoiminnassa. Hän on myös toiminut useiden vuosien ajan projektiriskienhallinnan kehittäjänä ja kouluttajana eri kokoisissa organisaatioissa.

Palautetta aiemmista koulutuksista:
– Paljon asiaa (työ)turvallisuudesta. Hyviä muistutuksia mitä asioita tulisi ottaa huomioon, tarkentaa ja täsmentää omassa toiminnassa.
– Sain paljon tietoa tehtävän hoitamiseen.
– Tärkeitä asioita ja näkökohtia.
– Voin hyödyntää opittua kentällä.
– Koulutus oli erittäin kattava ja hyödyllinen, kouluttajan omat kokemukset antoivat mukavan lisämausteen.
– Sivusi muitakin turvallisuuteen liittyviä aiheita.
– Koulutus oli kattava.
– Kouluttaja oli erittäin asiantunteva.
– Hyvä kouluttaja
– Tiivis paketti.


Ennakkotehtävä 
Palauta mieleesi projekteja joissa olet ollut mukana. Pohdi, mikä projekti tai mitkä projektit ovat onnistuneet hyvin ja kirjaa ylös miksi. Pohdi myös missä projekteissa ei ole saavutettu projektille asetettuja tavoitteita ja kirjaa ylös miksei. Selvitä, onko edustamassasi organisaatiossa tehty linjauksia projektien riskienhallinnasta ja onko käytössä työkaluja projektiriskien hallintaan. Pohdi lisäksi, mitkä ovat keskeisimmät haasteesi ja edustamasi organisaation haasteet projektien ja projektien riskienhallinnassa.

Ennakkotehtävä toimitetaan sinulle ennen koulutusta sähköpostiisi Osallistumisinfon yhteydessä.


Ohjelma

8.45 Yhteyksien tarkistus
9.00 Koulutus alkaa

Projektijohtaminen ja projektiriskit
– Hyvä projektijohtaminen
– Hyvä projektiriskien hallinta

Projekteihin liittyvät uhat (riskit), riskilista ja esimerkkejä toteutuneista riskeistä

Projektiriskien hallinta 
– Projektiriskien hallintamenetelmät, keinot ja työkalut

Yhteenveto
– Päivän yhteenveto ja palautekeskustelu

16.00 Koulutus päättyy


Aikataulu

08.45 Yhteyksien tarkistus
09.00 Koulutus alkaa
11.30 – 12.15 Lounastauko
– Pidämme lyhyitä taukoja sopivissa kohdissa
16.00 Koulutus päättyy


Tämä etäkoulutus toteutetaan Zoomilla, joka toimii etävalmennuksena mukavasti. Pidämme taukoja riittävästi. Voit kysyä ja kommentoida päivän aikana. Saat lisätietoa Osallistumisohjeessa, joka lähetetään sinulle sähköpostitse ennen koulutusta.


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
23.5.2022 09.00 – 16.00

Osallistumismaksu:
597 euroa / hlö (+ alv 24%). Hintaan sisältyy sähköinen koulutusmateriaali.

Ryhmäetuhinnat:
samasta organisaatiosta kaksi osallistujaa: 557 euroa / hlö (+ alv 24%),
kolme tai useampi osallistujaa: 497 euroa / hlö (+ alv 24%).

HUOM. Paikkoja rajoitetusti – varaa omasi heti!


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.