fbpx
Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen – löydä sisäinen voimasi (4 x 1/2 pv)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Psyykkinen voima ja itsensä johtaminen – löydä sisäinen voimasi (4 x 1/2 pv)

1 290 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

21.03.-29.11.2023, Etäkoulutus , Etäkoulutus 5 maaliskuun, 2023 Sampo Korppoo

Itsensä kehittäminen , Johtaminen

Sisältö ja toimintatavat:

– Koulutus toteutetaan neljänä (4) kolmen (3) tunnin webinaarina. Kaksi kevään 2023 aikana ja kaksi syksyllä 2023. Jaksoihin sisältyy myös aiheeseen liittyviä harjoituksia ja ohjeita omaehtoiseen harjoitteluun.

Oman itsensä johtaminen on ja tulee olemaa lähitulevaisuuden tärkein työelämän henkilökohtainen taito. Word Economic Forumin raportti (2020) työelämän tilasta nyt ja vuonna 2025 korostaa itsensä johtamisen tärkeyttä. Raportin mukaan itsensä johtamisen taidot ovat: resilienssi, aktiivinen oppiminen, rentoutuminen ja stressinsietokyky. WEF:in raportti alleviivaa hyvinvointitaitoja ensimmäistä kertaa osana tulevaisuuden työtä.

Tämä on toisaalta lohdullista, koska kaikkia näitä asioita voidaan harjoitella. Mieltä voi treenata siinä missä kehoakin – mielen kuntosali on aina mukana. Monet tutkimukset osoittavat, että psyykkisten taitojen hallitseminen selittää menestystä niin opinnoissa, urheilussa kuin työelämässäkin.

Itsensä johtaminen on sitä, että osaa suunnitella ja tehdä elämästään omannäköistä ja omasta näkökulmasta tuloksellista. Ehkä tärkeintä kuitenkin itsensä johtamisen näkökulmasta on se, että osaa elää omaa elämänsä niin, että se tuntuu hyvältä. Ilmoittautumalla kurssille avaamme sinulle ovia, joista astumalla sisään, voit ottaa ”niskalenkin” itsesi johtamiseen. Tarjoilemme sinulle ajatuksia, ideoita ja harjoituksia oman hyvinvointisi tukemiseen.

Mielen voima on käsittämättömän suuri. Siksi se voi lamaannuttaa ja polttaa henkistä energiaa ja saada ihmisen tuntemaan itsensä kyvyttömäksi. Itsensä ”ruoskiminen” tai omien voimavarojen mitätöinti heikentää onnistumisen mahdollisuutta. Toisaalta taas ne, jotka osaavat hyödyntää ja ovat löytäneet sisäisäisen piilossa olevan hyvän ja osaavat hyödyntää sen omien unelmiensa saavuttamiseen, onnistuvat erilaisissa tilanteissa. Tule kurssille niin opit hyödyntämään sisäistä voimaasi.

Koulutuksen tavoitteet:
– Antaa kokonaisnäkemys hyvinvoinnin kokonaisuudesta
– Avata stressin syntyyn vaikuttavia tekijöitä ja ohjata löytämään itselle sopivia keinoja stressinhallintaan. Lisäksi kerromme, miten voit saada stressistä hyvän voimavaran
– Annamme keinoja keskittymiskyvyn ja tarkkaavaisuuden lisäämiseen
– Avaamme keinoja kiireen kesyttämiseen
– Annamme rentoutumiseen ja mielikuvatyöskentelyyn avaimet – perustyökalut
– Kerromme, miten rakennetaan huippusuorituksen psyykkinen pohja

Kenelle?
Koulutus sopii erinomaisesti ”Uusi esimies” – tai ”Haastavat tilanteet esimiestyössä” -koulutuksen käynneille itsensä johtamisen syventämiseen. Koulutus on hyödyllinen ihmisille, jotka hakevat omien psyykkisten taitojen parempaa hyödyntämistä. Myös stressinhallintaa tai ajankäytön tehostamiseen kaipaaville koulutus on oiva valinta. Sopii myös koko työyhteisön henkisen jaksamisen lisäämiseen ja työhyvinvoinnin kohentamisen apuvälineeksi. Koulutuksen kaikkien jaksojen aikana sinulla on tilaisuus pysähtyä miettimään itseäsi ja omaa toimintaasi ja poimia itsellesi toimivia keinoja omien voimavarojen vahvistamiseen.

Kouluttajat
Jukka Kataja
, valmennuskonsultti, ryhmätyönohjaaja, tietokirjailija , Easy Living Oy
Jukka on lähes 30 vuotta toiminut johtajien, johtoryhmien ja esimiesten valmentajana, kouluttajana ja fasilitaattorina. Jukka toimii useiden maajoukkueiden ja MM-tason urheilijoiden psyykkisenä valmentajana. Näitä kokemuksia voidaan soveltaen käyttää työyhteisöissä tavoitteiden saavuttamiseen ja ihmisten piilossa olevan hyvän löytämiseen.

Merja Vuorinen, VTM, psykoterapeutti, Easy Living Oy
Sosiologian ja viestinnän opintojen, sekä yritysten ja yhteisöjen tiimivalmennuksesta hankkimansa kokemuksen ansiosta Merja on kehittynyt taitavaksi työyhteisövalmentajaksi sekä innostavaksi luennoitsijaksi. Entisenä huippu-urheilijana Merja tuntee eri valmennusmenetelmät ja on kaikissa projekteissa mukana sydämellään.


OHJELMA

Sisällöt ja jaksot:

1. Jakso Psyykkinen vahvuus, 21.03.2023 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

Tässä jaksossa esitellään keskeiset hyvinvoinnin tekijät. Luomme katsauksen siihen, miksi ihminen voi huonosti. Lisäksi kerromme, miten voit irtaantua haitallisista negatiivisuuden ajattelumalleista ja opastamme itsensä johtamiseen. Ensimmäisellä kerralla kuvaamme myös sisäisen motivaation lähtökohdat.
– Hyvinvoinnin tekijät
– Miksi ihminen voi huonosti?
– Miten irtaudutaan haitallisista negatiivisuuden ajatusmalleista
– Itsensä johtamisen merelle
– Sisäisen motivaation lähtökohdat

2. Jakso Stressi voimavaraksi ja kiireen alas-alasajoa, 14.06.2023 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

Tässä jaksossa käydään läpi stressin olemusta ja stressin syntyä. Opit vaikuttamiskeinoja, joilla stressi saadaan leikattua alas. Käsittelemme kiireen ja paineensiedon mekanismeja. Miten kiirettä saadaan kesytettyä ja miten ylimääräistä kuormittavaa painetta saadaan alas? Pääset miettimään, mikä sinun tavassasi toimia aiheuttaa sinulle kiirettä. Tekemällä oikeita kysymyksiä, löydät myös oikeita, sinulle tarpeellisia vastauksia.
– Stressin olemuksesta
– Mistä stressi tulee?
– Miten stressi saadaan vähenemään – paineensieto
– Kiireen mekanismit
– Kiireen alas-ajo

3. Jakso Palautuminen ja tunteiden suunta, 20.09.2023 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

Tällä jaksolla käsitellään työstä ja ajatuksista irtaantumista. Miten saada päässä pyörivät ajatukset nollattua? Miten opin palautumaan paremmin päivittäisitä rasituksista? Käymme läpi myös sitä, miten omat rutiinit saadaan palvelemaan hyvinvointia. Opit myös tunnetaitojen kehittämistä. Lisäksi käsittelemme hyvän unen saannin elementtejä. Opastamme hyvään ja tasapainoiseen uneen.
– Ajatuksista irtaantuminen
– Palautuminen
– Rutiinien tarkastelua
– Tunnetaitojen kehittäminen
– Hyvä uni

4. Jakso Mentaalitaidot ja käytännön harjoitteita tasapainoon, 29.11.2023 klo 9.00 – 12.00 +/- 15 min.

Tässä jaksossa käymme läpi mentaalisia taitoja sekä avaamme ovia niiden hallintaan. Saat kuvan siitä, miten löytää arkeen lisää energisyyttä ja miten flow-tila saadaan päivittäin aikaiseksi. Opit myös rentoutumisen ja keskittymisen taidot ja olemaan itsellesi inhimillinen. Tutustumme itsemyötätuntoon.
– Mentaalisten taitojen harjaantuminen
– Energisyyden säilyttäminen
– Rentoutumisen, keskittymisen ja rauhoittumisen taito
– Itsemyötätunto


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
21.03.2023, klo 9.00 – 12.00
14.06.2023, klo 9.00 – 12.00
20.09.2023, klo 9.00 – 12.00
29.11.2023, klo 9.00 – 12.00

Hinta:
1 290 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja