fbpx
Pullonkaulan hyödyntäminen- TOC -teoria (3 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Pullonkaulan hyödyntäminen- TOC -teoria (3 pv)

1 750 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

06.-08.11.2024, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 23 helmikuun, 2024 Sampo Korppoo

Itsensä kehittäminen

Saadaanko yrityksen toiminta optimoitua siten, että kaikkia prosesseja yritetään parantaa samaan aikaan? Ei saada, ei onnistu vaikka resurssit tähän riittäisivätkin.

Systeemin optimi ei ole sen osien optimien summa, täytyy tietää mihin keskittyä. Kapeikkoteorian mukaisesti systeemillä on kullakin ajanhetkellä vain yksi rajoittava tekijä (=pullonkaula, kapeikko, heikoin lenkki jne.), mistä tämän tunnistaa ja mitä pitää tehdä kun tieto on olemassa? Parannus ei voi tuottaa haluttua tulosta viivan alle, jos sitä ei ole kohdistettu oikein ja tähän TOC tarjoaa toimivaksi todetun menetelmän.


TOC:n teorian eli kapeikko -tai esteiden teoria (Theory of Constraints) on ajatus, jonka mukaan jokaisen tavoitteen saavuttamisen esteenä on vain YKSI ESTE, heikoin lenkki. Jos ja kun tämä heikoin lenkki pystytään tunnistamaan ja löytämään ratkaisu joko poistamalla heikoin lenkki tai käyttämällä heikointa lenkkiä hyväksi, saavutetaan minimi resursseilla maksimaalinen tulos.

TOC-teoria perustuu Eliyahu Goldrattin kehittämiin ajatuksiin, jotka hän julkaisi kirjassaan The Goal (1984). Kirjasta on sittemmin otettu yli 3 miljoonaa kopiota. Se on yksi kaikkien aikojen eniten myytyjä business-kirjoja.

Eliyahu Goldratt on laajentanut TOC-teorian sovellutusta mm. tuotekehitysprojektien nopeaan läpimenoon (Critical Chain) ja myyntiin (It’s Not Luck). TOC-teoria kuuluu niin sanottuihin systeemiteorioiden joukkoon. TOC-teoriaa voi verrata hyvinkin Lean-tekniikoihin, joskin lähestymistapa on aivan erilainen. Molemmissa tekniikoissa virtausnopeutta ja tehokkuutta maksimoidaan.

TOC -teoriaa on sovellettu lukuisiin yrityksiin. Muun muassa Salpausselän Kirjapaino toteutti TOC -teoriaa ja voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna 2000. Salpausselän Kirjapainon tiestä on tehty kirja ”Laatujohtamisoppien (TQM) soveltaminen PK-yritykseen – SPC, systeemiteoria, TOC-teoria” 2000.

Koulutuksen tavoitteet
– Tutustua TOC-teoriaan ja sen käytännön totetukseen
– Oppia paikallistamaan esteet ja hyödyntämään esteitä tuotantoa tai projektia ohjattaessa
– Oppia ratkomaan ongelmia uudella ja tehokkaalla tavalla
– Oppia lyhentämään läpimenoaikaa


Hyödyt kurssista
Koulutuksessa tutustut TOC-teoriaan ja sen käytännön toteutukseen. Opit paikallistamaan esteet ja hyödyntämään niitä tuotantoa tai projektia ohjatessasi. Opit lyhentämään läpimenoaikaa sekä ratkomaan ongelmia uudella ja tehokkaalla tavalla.

Kenelle?
Koulutus sopii esimerkiksi kehitysjohtajille- ja -päälliköille sekä kehitysinsinööreille, laatupäälliköille ja -insinööreille sekä kaikille kehittämisestä vastuussa oleville.

Oppimista tukemaan
Koulutus on kolmen päivän mittainen. Koulutus tapahtuu luentojen ja esimerkkien avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Monimuotoinen osallistumistapa
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

Elämyksellinen koulutuspaikka
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

Laadukkaat tarjoilut
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.


Kouluttaja
Kimmo Liuksiala
, diplomi-insinööri (tehoelektroniikka)

Kimmo Liuksiala on valmistunut tehoelektroniikan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta. Kimmolla on monipuolinen kokemus teollisuudesta, logistiikasta sekä huolto-/palvelusektorilta.

Merkittävät työtehtävät
– Quality Knowhow Karjalainen Oy 2021-, kouluttaja ja konsultti
– Posti Oy 2018-2021, Operational Excellence Manager
– SEW-Eurodrive Oy 2007-2018, Projektipäällikkö (jatkuva parantaminen ja laatu)

Kokemus
– Lean / TPS
– Tilastolliset menetelmät / Minitab / Six Sigma
– SPC
– Theory of Constraints
– Systeemiajattelu / kompleksisuus


OHJELMA

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Johdatus TOC-teoriaan
TOC ja muut parannusmenetelmät

12:00 Lounas

13.00 TOC tuotannossa

14:30 Kahvi

15.00 Synkronoitu tuotannonohjaus – Mitä DBR on?
Muutosvastarinnan eri tasot

16:00 Keskustelu ja ensimmäisen päivän päätös


Päivä 2

08:15 Toinen päivä alkaa
Päätöksenteko taloudellisesta näkökulmasta
Läpivirtauslaskenta – Throughput Accounting

11:30 Lounas

12.30 Projektinhallinnan pullonkaulat

14:00 Kahvi

14.30 Kriittisen ketjun projektinhallinta – CCPM

16:00 Keskustelu ja toisen päivän päätös


Päivä 3

08:15 Kolmas päivä alkaa
Looginen ajatteluprosessi ja sovellukset eri vaiheissa
Strateginen ajattelu

11:30 Lounas

12.30 TOC, Lean ja Six Sigma yhdessä – TSL

14:00 Kahvi

14.30 TOC, Lean ja Six Sigma yhdessä – TSL jatkuu

16:00 Keskustelu ja tilaisuuden päätös


Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, ankkurikatu 7, 15140 Lahti, tai etäosallistuminen

Ajankohta:
6.-8.11.2024

Hinta:
1 750 euroa
/hlö + alv 24 %.
– hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja