fbpx
Retoriikan kesäkoulu 2024 (1 pv)
Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu 2024 (1 pv)

540 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

07.06.2024, Hämeenlinnan Verkatehdas, Hämeenlinna Paasikiventie 2, Hämeenlinna 5 helmikuun, 2024 Sampo Korppoo

Johtaminen ja esihenkilotaidot , Liiketoiminnan kehittäminen , Viestintä ja vuorovaikutus

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Harvoin ”koulupäivä” tuntuu liian lyhyeltä. Suosittelen lämpimästi kaikille, puhujat Suomen huippuja, järjestelyt mahtavat ja fiilis loistava!" - Meli Erikson, Melson Oy

 • "Vaikuttaminen, vakuuttaminen ja viestin esittäminen innostavasti olivat minulle niitä tavoitteita, joihin lähdin hakemaan sisältöä Retoriikan kesäkoulusta. Harvoin voi todeta, että seminaari täytti ja jopa ylitti odotukset. Näin pääsi käymään." - Anni Laihanen, Etelä-Karjalan liitto

 • Suosittelen Retoriikan kesäkoulua lämpimästi niille, jotka miettivät sanoja ja niiden merkitystä ja viestinnän tärkeyttä. - Johanna Eiramo, Ateneum

  Monet suhtautuvat tulevaisuuteen epävarmalla mielellä. Huominen voi tuoda eteemme yllättäviä haasteita. Toisaalta ihmiset ja yhteiskunnat ovat kyenneet vastaamaan pahimpiinkiin tilanteisiin hämmästyttävän taitavasti. Tämä on tarkoittanut käytännössä aina vaikuttavaa viestintää. Retoriikan kesäkoulussa saat parhaat neuvot siihen, ettet jää yllätysten armoille vaan voit muuttaa huomisen.

  Minkälaisia viestejä lähetät, kun pahin tapahtuu ja maasi joutuu sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi? Kuinka puheet ja esiintymiset voivat olla väkevä osa muutosta? Miten maailman huippujohtajat muuttavat huomista? Entä miten sinä käytät tilanteesi tehokkaasti, kun sinulle avautuu mahdollisuus vaikuttaa julkisuudessa?

  Näihin ja moniin kysymyksiin vastaa Retoriikan kesäkoulun huippuluokan puhujakaarti. Saamme ammentaa oppia Saksan liittokanslerinvirastosta, Ukrainan ulkoministeriöstä, NATOn päämajasta ja Suomen suosituimmasta ajankohtaisohjelmasta.

  Tutustu puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!


  Puhujat:

  Jörg Hackeschmidt, Angela Merkelin puheenkirjoittajaJörg Hackeschmidt, Angela Merkelin puheenkirjoittaja

  Jörg Hackeschmidt toimi Angela Merkelin puheenkirjoittajana lähes kymmenen vuoden ajan. Saksan liittokanslerin lisäksi Hackeschmidt on palvellut liittopresidentti Horst Köhleriä ja terveysministeri Jens Spahnia. Hän on väitellyt tohtoriksi uuden ajan historiasta Berliinin Humboldt-yliopistossa. Hackeschmidt on ollut perustamassa uutta keskusta-oikeistolaista ajatuspajaa Denkfabrik Republik 21.

  Retoriikan kesäkoulussa Jörg Hackeschmidt palaa aikaansa Saksan liittokanslerin puheenkirjoittajana: mitä hän oppi kirjoittaessaan Angela Merkelille. Minkälaista oli kirjoittaa puheita johtajalle, joka ei ollut aina halukas puhumaan?


  Eleonora Russell, NATOn sotilasjohdon neuvonantajaEleonora Russell, NATOn sotilasjohdon neuvonantaja

  Eleonora Russell toimii NATOn sotilaskomitean ja kansainvälisen sotilasesikunnan strategisen viestinnän neuvonantajana ja kirjoittaa puheita NATOn sotilasjohdolle. Aiemmin Russell on palvellut Hollannin puolustusministeriä, puolustusvoimien komentajaa ja senaatin puhemiestä. Puheenkirjoittajana hänet on palkittu arvostetulla Cicero-palkinnolla vuosina 2019 ja 2023.

  Retoriikan kesäkoulussa Eleonora Russell avaa ainutlaatuista kokemustaan puheiden kirjoittamisesta sotilasjohdolle.


  Oleg Nikolenko, Ukrainan ulkoministeriön edustajaOleg Nikolenko, Ukrainan ulkoministeriön edustaja

  Oleg Nikolenko on Ukrainan ulkoministeriön edustaja. Hän on aiemmin työskennellyt Ukrainan pysyvässä YK-edustustossa ja sekä Yhdistyneiden kansakuntien informaatiokomiteassa. Nikolenkolla on kansainvälisen lain tutkinto Kiovan kansallisesta yliopistosta.

  Retoriikan kesäkoulussa Oleg Nikolenko kertoo siitä, miten Ukraina on valjastanut viestinnän osaksi puolustustaistelua Venäjän hyökättyä maahan helmikuussa 2022.


  Annika Damström, Ajankohtaisohjelmien toimittajaAnnika Damström, Ajankohtaisohjelmien toimittaja

  Annika Damström on pitkän linjan uutis- ja ajankohtaistoimittaja, joka juontaa Ylen A-studiota, vaalikeskusteluja ja asiantuntijatilaisuuksia. Damström haluaa kuunnella ja ymmärtää mutta myös haastaa haastateltaviaan. Myös huumori kuuluu juontajan arsenaaliin!

  Retoriikan kesäkoulussa Annika Damström kertoo, kuinka hän saa haastateltavistaan kaiken irti. Puheenvuoro antaa myös oivia neuvoja siitä, kuinka valmistautua korkean profiilin haastatteluun.


  Aki Kangasharju, ETLAn johtajaAki Kangasharju, ETLAn johtaja

  Aki Kangasharju on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja. Aiemmin Kangasharju toimi pitkään Nordean pääekonomistina ja sitä ennen VTT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana. Julkisuudessa Kangasharju tunnetaan aktiivisena ja median käyttämänä keskustelijana ja kommentoijana.

  Retoriikan kesäkoulussa Kangasharju väittelee Lauri Holapan kanssa Suuressa talousdebatissa.


  Lauri Holappa, TutkijatohtoriLauri Holappa, Tutkijatohtori

  VTT Lauri Holappa työskentelee Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina. Hänen nykyinen tutkimuksensa käsittelee kansainvälistä valuuttajärjestelmää ja laajemmin globaalia poliittista taloutta. Aiemmin Holappa on toiminut muun muassa Vasemmistoliiton hallitusryhmän talouspolitiikasta vastaavana erityisavustajana, vanhempana tutkijana Demos Helsingissä sekä eri tutkimustehtävissä Helsingin ja Turun yliopistoissa.

  Holappa on tullut tunnetuksi jälkikeynesiläisen taloustieteen asiantuntijana sekä talouspolitiikan kommentaattorina julkisuudessa. Holappa piti aiemmin Jussi Ahokkaan kanssa Suomen suosituimmaksi noussutta talousblogia, Rahaa ja taloutta. Holappa on kirjoittanut myös kirjan Rahatalous haltuun yhdessä Ahokkaan kanssa sekä julkaissut useita talouspolitiikkaa käsitteleviä artikkeleita ja raportteja. Nykyään hän pitää myös Poliittinen talous -podcastia yhdessä Timo Harjuniemen kanssa.

  Retoriikan kesäkoulussa Holappa väittelee Aki Kangasharjun kanssa Suuressa talousdebatissa.


  Karo Hämäläinen, TaloustoimittajaKaro Hämäläinen, Taloustoimittaja

  Karo Hämäläinen on kirjailija ja taloustoimittaja. Hän asuu demareiden Manhattanilla ja harrastaa osakesijoittamista.

  Retoriikan kesäkoulussa Karo Hämäläinen toimii tuomarina Suuressa talousdebatissa, jossa väittelevät Aki Kangasharju ja Lauri Holappa.


  OHJELMA

  8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

  9.30 Retoriikan kesäkoulun avaus

  9.45 Eleonora Russell
  What Have I learned From Writing Speeches For The Military

  10.30 Oleg Nikolenko
  When Russia Attacked: Communication Lessons from Ukraine

  11.20 Lounas

  12.35 Annika Damström
  Haasta ja kuuntele – miten valtaapitävistä saa kaiken irti live-haastatteluissa?

  13.25 Puhuja ilmoitetaan myöhemmin

  14.15 Kahvi

  14.45 Aki Kangasharju vs. Lauri Holappa
  Suuri talousdebatti

  15.35 Jörg Hackeschmidt
  Angela Merkel Revisited

  16.15 Retoriikan kesäkoulun lopetus  Koulutuspaikka:
  Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

  Voit myös osallistua Retoriikan kesäkoulun seminaariin etänä

  Ajankohta:
  Perjantai 7.6.2024

  Lähiosallistumisen Early Bird-etuhinta:
  540 euroa
  /hlö + alv 24 %. (norm. 690 euroa/hlö + alv 24 %)

  Etäosallistumisen hinta:
  250 euroa
  /hlö + alv 24 % + 4,5 euron palvelumaksu / osallistuja

  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

  Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla (info@retoriikankesakoulu.fi). Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

  Retoriikan kesäkoulu Oy pidättää oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.

  Osallistumalla Retoriikan kesäkouluun asiakas hyväksyy, että häntä saatetaan videoida ja valokuvata järjestäjien toimesta ja kuvia ja tallenteita voidaan käyttää osana tapahtuman markkinointia ilman rahallista korvausta asiakkaalle.

  Tutustu ja ilmoittaudu myös: Katleena Kortesuon workshop Vanajanlinnassa 6.6.2024

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja