fbpx
Retoriikan kesäkoulu 2024 – Kuinka muutamme huomisen (1 pv)
Vielä ehdit mukaan!
Retoriikan kesäkoulu järjestää nyt koulutuksen:

Retoriikan kesäkoulu 2024 – Kuinka muutamme huomisen (1 pv)

690 euroa /hlö + alv 24 %

690 EUR

07.06.2024, Hämeenlinnan Verkatehdas, Hämeenlinna Paasikiventie 2, Hämeenlinna 23 toukokuun, 2024 Sampo Korppoo

Johtaminen ja esihenkilotaidot , Liiketoiminnan kehittäminen , Viestintä ja vuorovaikutus

(4.8)

Palaute aikaisemmista koulutuksista:

 • "Vaikuttaminen, vakuuttaminen ja viestin esittäminen innostavasti olivat minulle niitä tavoitteita, joihin lähdin hakemaan sisältöä Retoriikan kesäkoulusta. Harvoin voi todeta, että seminaari täytti ja jopa ylitti odotukset. Näin pääsi käymään." - Anni Laihanen, Etelä-Karjalan liitto

 • Suosittelen Retoriikan kesäkoulua lämpimästi niille, jotka miettivät sanoja ja niiden merkitystä ja viestinnän tärkeyttä. - Johanna Eiramo, Ateneum

  Kuinka muutamme huomisen

  Monet suhtautuvat tulevaisuuteen epävarmalla mielellä. Huominen voi tuoda eteemme yllättäviä haasteita.
  Toisaalta ihmiset ja yhteiskunnat ovat kyenneet vastaamaan pahimpiinkiin tilanteisiin hämmästyttävän taitavasti.
  Tämä on tarkoittanut käytännössä aina vaikuttavaa viestintää.
  Retoriikan kesäkoulussa saat parhaat neuvot siihen, ettet jää yllätysten armoille vaan voit muuttaa huomisen.

  Minkälaisia viestejä lähetät, kun pahin tapahtuu ja maasi joutuu sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi?
  Kuinka puheet ja esiintymiset voivat olla väkevä osa muutosta?
  Miten maailman huippujohtajat muuttavat huomista?
  Entä miten sinä käytät tilanteesi tehokkaasti, kun sinulle avautuu mahdollisuus vaikuttaa julkisuudessa?

  Näihin ja moniin kysymyksiin vastaa Retoriikan kesäkoulun huippuluokan puhujakaarti.
  Saamme ammentaa oppia Saksan liittokanslerinvirastosta, Ukrainan ulkoministeriöstä, NATOn päämajasta ja Suomen suosituimmasta ajankohtaisohjelmasta.

  Tutustu puhujiin ja ilmoittaudu mukaan!


  Puhujat:

  Delyth Hemingway
  NATOn pääsihteerin puheenkirjoittaja
  Delyth Hemingway on NATOn pääsihteerin puheenkirjoittaja. Aiemmin hän on toiminut Iso-Britannian ja Euroopan unionin virkamiehenä ja kirjoittanut puheita lähettiläille, ministereille ja EU-komissaareille. Hemingway on rakastanut sanoja ja kieltä lapsesta lähtien ja uskoo yhä siihen, että ihmisiin voidaan vaikuttaa ilman voimaa ja väkivaltaa, sanojen voimalla.

  Retoriikan kesäkoulussa Hemingway puhuu siitä, millaista on viestiä historian menestyneimmän sotilasliiton puolesta tänä aikana, jolloin yhteinen turvallisuutemme on vakavasti uhattuna.


  Jörg Hackeschmidt, Angela Merkelin puheenkirjoittaja
  Jörg Hackeschmidt, Angela Merkelin puheenkirjoittaja

  Jörg Hackeschmidt toimi Angela Merkelin puheenkirjoittajana lähes kymmenen vuoden ajan. Saksan liittokanslerin lisäksi Hackeschmidt on palvellut liittopresidentti Horst Köhleriä ja terveysministeri Jens Spahnia. Hän on väitellyt tohtoriksi uuden ajan historiasta Berliinin Humboldt-yliopistossa. Hackeschmidt on ollut perustamassa uutta keskusta-oikeistolaista ajatuspajaa Denkfabrik Republik 21.

  Retoriikan kesäkoulussa Jörg Hackeschmidt palaa aikaansa Saksan liittokanslerin puheenkirjoittajana: mitä hän oppi kirjoittaessaan Angela Merkelille. Minkälaista oli kirjoittaa puheita johtajalle, joka ei ollut aina halukas puhumaan?


  Oleg Nikolenko, Ukrainan ulkoministeriön edustaja
  Oleh Nikolenko, Ukrainan ulkoministeriön edustaja

  Oleh Nikolenko on Ukrainan ulkoministeriön edustaja. Hän on aiemmin työskennellyt Ukrainan pysyvässä YK-edustustossa ja sekä Yhdistyneiden kansakuntien informaatiokomiteassa. Nikolenkolla on kansainvälisen lain tutkinto Kiovan kansallisesta yliopistosta.

  Retoriikan kesäkoulussa Oleh Nikolenko kertoo siitä, miten Ukraina on valjastanut viestinnän osaksi puolustustaistelua Venäjän hyökättyä maahan helmikuussa 2022.  Camilla Tuominen Tunnekouluttaja

  Camilla Tuominen on palkittu puhuja ja väitöskirjatutkija työelämän tunteista, tietokirjailija ja kuvittaja. Hänet valittiin vuoden puhujaksi 2022 ja 2021 sekä vuoden business-vaikuttajaksi 2019.

  Tuominen työskenteli aiemmin liikkeenjohdon konsulttina. Vuonna 2012 hän irtisanoutui ymmärrettyään, että tulevaisuuden kilpailukyky riippuu siitä, kuinka hyvät taidot yksilöillä ja yrityksillä on ymmärtää ja johtaa tunteita. Hän perusti tunne-startupin (Emotion Tracker), jonka toimitusjohtajana hän toimi, kunnes myi sen vuonna 2019.

  Tuominen on kirjoittanut ja kuvittanut kolme tunteiden johtamista työelämässä käsittelevää kirjaa ja on väitöskirjatutkijana Turun Kauppakorkeakoulussa, jossa hän tutkii työelämän, tunteiden ja kuvien yhteyttä.


  Annika Damström, Ajankohtaisohjelmien toimittaja
  Annika Damström, Ajankohtaisohjelmien toimittaja

  Annika Damström on pitkän linjan uutis- ja ajankohtaistoimittaja, joka juontaa Ylen A-studiota, vaalikeskusteluja ja asiantuntijatilaisuuksia. Damström haluaa kuunnella ja ymmärtää mutta myös haastaa haastateltaviaan. Myös huumori kuuluu juontajan arsenaaliin!

  Retoriikan kesäkoulussa Annika Damström kertoo, kuinka hän saa haastateltavistaan kaiken irti. Puheenvuoro antaa myös oivia neuvoja siitä, kuinka valmistautua korkean profiilin haastatteluun.


  Aki Kangasharju, ETLAn johtaja
  Aki Kangasharju, ETLAn johtaja

  Aki Kangasharju on Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja. Aiemmin Kangasharju toimi pitkään Nordean pääekonomistina ja sitä ennen VTT:n ylijohtajana, tutkimusprofessorina ja tutkimusjohtajana.

  Julkisuudessa Kangasharju tunnetaan aktiivisena ja median käyttämänä keskustelijana ja kommentoijana.

  Retoriikan kesäkoulussa Kangasharju väittelee Lauri Holapan kanssa Suuressa talousdebatissa.


  Lauri Holappa, Tutkijatohtori
  Lauri Holappa, Tutkijatohtori

  VTT Lauri Holappa työskentelee Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina. Hänen nykyinen tutkimuksensa käsittelee kansainvälistä valuuttajärjestelmää ja laajemmin globaalia poliittista taloutta. Aiemmin Holappa on toiminut muun muassa Vasemmistoliiton hallitusryhmän talouspolitiikasta vastaavana erityisavustajana, vanhempana tutkijana Demos Helsingissä sekä eri tutkimustehtävissä Helsingin ja Turun yliopistoissa.

  Holappa on tullut tunnetuksi jälkikeynesiläisen taloustieteen asiantuntijana sekä talouspolitiikan kommentaattorina julkisuudessa. Holappa piti aiemmin Jussi Ahokkaan kanssa Suomen suosituimmaksi noussutta talousblogia, Rahaa ja taloutta. Holappa on kirjoittanut myös kirjan Rahatalous haltuun yhdessä Ahokkaan kanssa sekä julkaissut useita talouspolitiikkaa käsitteleviä artikkeleita ja raportteja. Nykyään hän pitää myös Poliittinen talous -podcastia yhdessä Timo Harjuniemen kanssa.

  Retoriikan kesäkoulussa Holappa väittelee Aki Kangasharjun kanssa Suuressa talousdebatissa.


  Karo Hämäläinen, Taloustoimittaja
  Karo Hämäläinen, Taloustoimittaja

  Karo Hämäläinen on kirjailija ja taloustoimittaja. Hän asuu demareiden Manhattanilla ja harrastaa osakesijoittamista.

  Retoriikan kesäkoulussa Karo Hämäläinen toimii tuomarina Suuressa talousdebatissa, jossa väittelevät Aki Kangasharju ja Lauri Holappa.


  Palautetta aiemmista seminaareista:
  – ”Nähtyäni ohjelman, odotukseni olivat todella korkealla, niin korkealla, että odotin pettyväni. Olin oikeassa ja väärässä: paras seminaari ikinä, enkä pettynyt, vaikka odotin arvioni mukaan kohtuuttoman paljon!”
  Mira Parikka, OAJ

  – ”Harvoin ”koulupäivä” tuntuu liian lyhyeltä. Suosittelen lämpimästi kaikille, puhujat Suomen huippuja, järjestelyt mahtavat ja fiilis loistava!”
  – Meli Erikson, Melson Oy


  OHJELMA

  Retoriikan kesäkoulu 2024 – Kuinka muutamme huomisen (1 pv)

  Seminaarin ohjelma

  8.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

  9.30 Retoriikan kesäkoulun avaus

  9.45 Camilla Tuominen Rohkeus tuntea – kohti vaikuttavampaa viestintää 

  10.30 Oleh Nikolenko When Russia Attacked: Communication Lessons from Ukraine

  11.20 Lounas

  12.35 Annika Damström Haasta ja kuuntele – miten valtaapitävistä saa kaiken irti live-haastatteluissa?

  13.25 Jörg Hackeschmidt Angela Merkel Revisited

  14.15 Kahvi

  14.45 Aki Kangasharju vs. Lauri Holappa, johtaa Karo Hämäläinen – Suuri talousdebatti

  15.35 Delyth Hemingway – NATO: communicating in a more complex and contested world

  16.15 Retoriikan kesäkoulun lopetus


  Koulutuspaikka:
  Hämeenlinnan Verkatehdas, Paasikiventie 2, 13200 Hämeenlinna

  Ajankohta:
  Perjantai 7.6.2024

  Osallistumisen hinta:
  690 euroa
  /hlö + alv 24 %.


  Ilmoittautumisen peruutusehdot:
  Asiakkaalla on oikeus peruuttaa ilmoittautumisensa 21 päivän aikana ilmoittautumispäivästä alkaen. Perumisesta ei koidu asiakkaalle kuluja. Peruminen tulee ilmoittaa aina sähköpostitse. Perumiseksi ei katsota osallistumismaksun jättämistä maksamatta. Lisäehto: Peruutuksia ei oteta vastaan enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 30 päivää tai vähemmän.

  Osallistumismaksun suorittamisen jälkeen osallistumisoikeuden saa kuluitta siirtää toiselle henkilölle. Siirtämisestä tulee ilmoittaa sähköpostilla (info@retoriikankesakoulu.fi). Osallistujaa ei voi vaihtaa enää silloin, kun tapahtumaan on aikaa 7 päivää tai vähemmän.

  Retoriikan kesäkoulu Oy pidättää oikeuden siirtää tilaisuutta siitä riippumattomista yllättävistä ja pakottavista syistä. Myös samanlaisista syistä johtuvat yksittäiset muutokset puhujalistassa ja seminaarin aikataulussa ovat mahdollisia.

  Osallistumalla Retoriikan kesäkouluun asiakas hyväksyy, että häntä saatetaan videoida ja valokuvata järjestäjien toimesta ja kuvia ja tallenteita voidaan käyttää osana tapahtuman markkinointia ilman rahallista korvausta asiakkaalle.

  Kouluttajan muut kurssit

  Samankaltaisia kursseja