fbpx
Sekoitekokeet, Mixture Designs (2 pv)
Quality Knowhow Karjalainen järjestää nyt koulutuksen:

Sekoitekokeet, Mixture Designs (2 pv)

1 150 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

14.-15.09.2023, Sibeliustalo, Lahti Ankkurikatu 7, Lahti 19 kesäkuun, 2023 Sampo Korppoo

Itsensä kehittäminen , Tiimityö

Sekoitekokeet käsittävät testien luokan, jossa muutetaan sekoitteen komponenttien suhteita, joista tuote muodostuu. Sekoitekokeiden tuloksena havainnoidaan tuotteiden ominaisuuksien muutoksia.

Sekoitteen komponenttien muutoksia ei voi tehdä toisistaan riippumattomasti (toisin kuin tekijäkokeissa), koska sekoitteen summan on oltava 1 jokaisessa koeajossa (mixture tunnetaan myös käsitteellä ”resepti”).

Sekoitekokeet ovat erittäin käyttökelpoisia lukuisilla tuote- ja prosessikehityksen alueilla kuten ruoka ja juoma, muovi, metalliseos, keramiikka ja lasi, polttoaineseokset, lannoitteet, tekstiilikuidut, betoni, lääkkeet ja monet muut alueet. Kaikkialla, jossa on kysymys ”reseptistä”, formulaatiosta.

Kurssi sisältää yleiskatsauksen eri lähestymistapoihin ja menetelmiin, joita käytetään tekijä- ja sekoitekokeiden suunnitteluun ja analysointiin. Suunnitelmat käsittävät yksinkertaiset simplex-muotoiset (kolmio) suunnitelmat ja ei-säännönmukaiset suunnitelmat (extreme vertex).

Erityyppisiä sekoitemalleja voi liittää koesuunnitelmaan kun tulkitaan koetuloksia ja niissä esiintyviä efektejä. Kokeeseen voidaan lisätä myös prosessimuuttuja ja/tai sekoitteen kokonaismäärä, jota vaihdellaan sekoitekokeessa. Graafisilla ja analyyttisillä menetelmillä voidaan valita optimaalinen sekoitteen koostumus eri ominaisuuksien suhteen ja lisätä merkittävästi tuotteen saantoa tai parantaa ominaisuuksia.

Tähän antaa mahdollisuuden Minitab optimizer, jolla voidaan optimoida 1-25 ominaisuutta samanaikaisesti. Kurssi on suunniteltu jokaiselle (ei vaadi tilastollista perustietoa), joka haluaa tietää kuinka suunnitellaan sekoitekokeita ja analysoidaan kokeen synnyttämiä tuloksia.


Sekoitekokeet haltuun
Kurssilla saat yleiskatsauksen eri lähestymistapoihin ja menetelmiin, joita käytetään tekijä- ja sekoitekokeiden suunnitteluun ja analysointiin. Suunnitelmat käsittävät yksinkertaiset simplex-muotoiset (kolmio) suunnitelmat ja ei-säännönmukaiset suunnitelmat (extreme vertex).

Kenelle?
Kurssi ei vaadi tilastollista osaamista entuudestaan. Kurssi on suunniteltu kaikille, jotka haluavat tietää, kuinka suunnitellaan sekoitekokeita ja analysoidaan kokeen synnyttämiä tuloksia.

Tutustu YouTubesta
Tutustu YouTube -videoon aiheesta: Sekoitekoe (Case: omatekoinen ikkunanpesuaine)

Monimuotoinen osallistumistapa
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.

Elämyksellinen koulutuspaikka
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.

Laadukkaat tarjoilut
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.


Kouluttaja:
DI Antti Piirainen, Quality Knowhow Karjalainen Oy
– johtava kouluttaja
– Lean Six Sigma Black Belt
– diplomi-insinööri (tuotantotalous, toimitusketjun johtaminen)
– Insinööri AMK (ympäristöteknologia)

DI Antti Piiraisella on koulutus- ja konsultointikokemusta lukuisista yrityksistä ja organisaatioista noin 20 vuoden ajalta. Koulutuspäiviä Antilla on noin 150 – 170 päivää / vuosi. Käytännössä tämä tarkoittaa yli 3000 päivää asiakasyrityksissä asiantuntijana ja kouluttajana. Antti Piirainen on ohjannut satoja projekteja tuotanto- ja palveluorganisaatioissa Lean Six Sigmalla sekä sitä tukevilla konsepteilla. Alempana löytyy tarkempi kuvaus aihealueista ja toimialoista.

WIS Consulting Oy (2002-2004), Yritysvalmentaja (Prosessien kehitystehtävät tilastollisia menetelmiä käyttäen sekä laadun kehittämisen konseptien eri osa-alueiden soveltaminen ja menetelmien rakentaminen asiakasyrityksissä. Lisäksi koulutuskokonaisuuksien suunnittelu, toteutus ja kouluttaminen.)

TL-Coating Oy (2000-2002), Laatu- ja ympäristöpäällikkö (Laatu- ja ympäristöjärjestelmien suunnittelu, toteutus, sertifiointi, ylläpito ja niihin liittyvä viranomaisyhteistyö sekä erilaisten kehitysprojektien suunnittelu ja toteutus.).OHJELMA

Päivä 1: Koesuunnittelu ja vastepintakokeet

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

9:00 Avaus, esittely ja ohjelma
Suunniteltujen testien ja kokeiden perusteet analyyttisessä maailmassa
Termit, koetyypit, analyyttinen/numeerinen maailma, koesuunnittelun periaatteet, yksimuuttujakokeen suunnittelu, datan analyysimenetelmät

11:30 Lounas

12:30 Monimuuttujakoe (DoE) ja sekoitekokeet
Ortogonaalimatriisi ja koe sekä 3 – 7 muuttujakoe
Monimuuttujakoeharjoitus – Ryhmätyö Lego-auto

14:15 Kahvi

14:45 Johdatus Mixture eli sekoitekokeisiin
Screening – RSM-kokeet ja niiden käyttö sekoitekokeiden suunnittelussa
Eri mahdollisuudet sekoitekokeiden suunnitteluun

16:00 Päivä päättyy


Päivä 2: Mixture eli sekoitekokeet

8:15 Päivän aloitus

Mixture ”Simplex”
Mikä simplex suunnitelma on?
Ryhmätyö: Simplex Centroid; Ikkunanpesuaineen PH
Mixture ”Extreme Vertex”
Esimerkkejä Minitab analyysi
Mixture + ”Prosessi”
Esimerkki Minitab analyysi

11:30 Lounas

Mixture + ”Määrä”
Esimerkki Minitab Analyysi
Sekoitekokeet eli mixture koe extreme vertex + prosessi
Ryhmätyö ”juomasekoite”

14:30 Kahvi ryhmätyön lomassa

Ryhmätyö jatkuu
Yhteenveto DoE ja Mixture kokeista

16:00 Koulutus päätty

Koulutuspaikka:
Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti tai etäosallistuminen

Ajankohta:
14.-15.9.2023

Hinta:
1 150
euroa /hlö + alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Peruutus on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja