Ratekoulutus järjestää nyt koulutuksen:

Suorat Sanat ™ – näin puhun asioista, joista mieluummin vaikenisin (90 min)

Mitä tekisit tai sanoisit kokouksissa, jos et pelkäisi muiden reaktioita?
Ajatteletko usein, että tiedät miten jokin asia kannattaisi tehdä, mutta et uskalla avata suutasi – tai viitsi, koska sinua ei kuitenkaan kuunnella?

Entä miten antaa korjaavaa palautetta ilman, että vastapuoli tulkitsee sen henkilökohtaiseksi loukkaukseksi? Tai mitä jos joku on jo loukkaantunut?

Yrityksen kulttuuri on yhtä kuin siellä työskentelevien ihmisten välinen kommunikaatio – ja kommunikaation arvo on yhtä kuin se vastaus, jonka saat.

Jos vaikeista asioista vaietaan, ilmapiiri sumenee kaunan pienhiukkasista, ja rakentava konfliktointi taannuttaa hitaasti koko yhteisön kehityksen.

Napakka Suorat Sanat -webinaari antaa käytännöllisiä työkaluja ilmapiirin raikastamiseen, sekä ongelmista vaikenevan kommunikaation purkuun ja ehkäisyyn.

Webinaari sopii ensiavuksi näiden oireiden hoitamiseen:
• Yhteisössämme on asioita, joista kukaan ei uskalla puhua, vaikka kaikki tunnistavat niiden olemassaolon.
• Korjaavaa palautetta annetaan kömpelösti, ja/tai sen vastaanottaminen ei tunnu menevän perille.
• Kiitosta tulee liian vähän. Ihan liian vähän!
• Se yksi tyyppi on aina tosi hankala.
• Ongelmista kyllä puhutaan, mutta mikään ei koskaan muutu.
• Koen olevani idioottien ympäröimänä. Miten niille voisi edes puhua?
• Minusta tuntuu hankalalta sanoa ei ja pitää rajoistani kiinni.


Kenelle koulutus on tarkoitettu?
• Ilmapiiriongelmien lievittämisestä tai niiden ehkäisystä kiinnostuneille
• Parempia palautetaitoja haikaileville
• Rakentavista konflikteista kiinnostuneille
• Kommunikaatiotaitojen preppaajille

Kenelle koulutus ei sovi?
• Niille, joiden mielestä ilmapiirin tai kulttuurin rakentaminen on jonkun muun vastuulla
• Vannoutuneille management by perkele -lahkolaisille


Hyödyt:
1. Saat käytännön työkaluja selkeään, yhteistyötä lujittavaan kommunikointiin vaikeissa tilanteissa.
2. Opit antamaan ja vastaanottamaan korjaavaa palautetta tavalla, joka vie koko yhteisöä eteenpäin.
3. Ymmärrät hieman paremmin muiden ja omaa käyttäytymistä konfliktitilanteissa.


Kouluttaja

Anna Perho on muutosvalmentaja ja työelämäasiantuntija, sekä yksi Suomen suosituimmista inspiraatiopuhujista. Hän on myös kirjoittanut useita elämänhallintaan ja työelämään liittyviä oppaita, joissa hän käsittelee mm. ajanhallintaa ja muuta itsen johtamista sekä vuorovaikutustaitoja.

Palautetta aiemmista koulutuksista:
”Anna Perho – asiantunteva, kokenut, innostava, hauska, välitön, iholle tuleva, pinnan alle menevä ja helposti lähestyttävä. Suora ja rehellinen herättelijä, joka kestää kulutusta. Osuvin palaute Annasta tulee välittömästi paikanpäällä – yleisö selkeästi pysähtyy pohtimaan, mutta myös vapautuu nauramaan. Vaikea kuvitella, että kukaan lähtisi tilaisuudesta ilman yhtään oivallusta. Anna sopii murtamaan jäätä, herättämään ajatuksia, antamaan konkreettisia neuvoja ja oivalluksia. Puhujana sopiva niin intiimeihin tilaisuuksiin kuin isommille yleisöillekin – kummastakin hyvät kokemukset.” – Annina Heikelä, yhteisömanageri, Veikkaus Oy

“Anna oli valmentajana innostava ja asiantunteva. Anna on selvästi perehtynyt erilaisiin metodeihin, ja oli ilahduttavaa, että hänen lähestymisensä ei ollut vain teoreettinen, vaan valmennuksessa oli mukana paljon konkretiaa ja käytännön läheisyyttä. Voin suositella lämpimästi Annan valmennuksia asiantuntijaorganisaatioille.” – Unna Reitamo, Ellun Kanat

”Annan luento oli juuri sopiva yhdistelmä teoriaa ja sitä avaavaa käytäntöä. Elävä esiintyminen sekä kunnioitus yleisöä kohtaan jäivät vahvasti mieleen. Ja muuten. Me tilattiin ”Suorat sanat” -kirja jokaiselle paikallistiimillemme nyt pari viikkoa sitten. Joten kyllä, teit vahvan vaikutuksen!” – Eveliina Hostila, toiminnanjohtaja, Hope ry


Ohjelma

09:45 Yhteyksien testaus

10:00 Tervetuloa Webinaariin!

Miksi vaikeista asioista puhuminen on niin…vaikeaa?
– Aivot ja vaikeat tilanteet
– Miksi asiat eivät koskaan ole ”vain asioita”?

Miksi vaikeneminen ei todellakaan ole kultaa?
– Mitä vaikenemisesta / avoimuuden lisäämisestä seuraa?

Miten otan vaikeita asioita esille?
– Negatiivisten tunteiden ilmaiseminen ilman draamaa
– Joku on pahoittanut mielensä. Mitä nyt tehdään?

Palautteen antaminen & vastaanottaminen
– Ratkaisukeskeinen palautemalli
– Kehittävä vs. rakentava konfliktointi

Lyhyesti: hallitsijatekniikat ja draamakolmio
– Miten taklaan hankalat tyypit?
– Miks se yks on aina sellanen kuin se on?

11:30 Webinaari päättyy


Ennakkokysymykset
Webinaarin osallistujat voivat etukäteen lähettää kysymyksiä kouluttajalle, viimeistään webinaaria edeltävänä päivänä 2.6. klo 12 mennessä. Lisätietoa saat osallistumisinfossa ilmoittautumisen jälkeen. Kysymykset käsitellään anonyymisti.

Bonus
Osallistuessasi livewebinaariin saat koodin, jolla voi kuunnella Anna Perhon Suorat Sanat -kirjaa maksutta Storytel-palvelusta kahden viikon ajan. (Etu koskee osallistujia, jotka eivät ole aiemmin olleet Storytel-palvelun rekisteröityneitä jäseniä). Voit myös halutessasi tilata painetun Suorat Sanat -kirjan oheismateriaaliksi hintaan 20 euroa.


Miten webinaariin osallistutaan?
Voit osallistua webinaarikoulutukseen internetyhteyden välityksellä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Osallistumiseen et tarvitse mitään maksullisia ohjelmistoja. Äänentoistoa varten laitteessasi on oltava kaiuttimet tai kuulokkeet. Mikrofonia tai videokameraa et tarvitse.

Toimitamme sinulle tarkemmat lisäohjeet ilmoittautumisen jälkeen ja vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin osallistumista koskeviin kysymyksiisi.


Ajankohta:
3.6.2020
klo 10.00 – 11.30
– voit katsoa webinaarin myös tallenteena myöhemmin

Hinta:
197 euroa / hlö + alv 24 %.
– sisältää livewebinaarin ja tallenteen sekä koulutusmateriaalin. Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 6 kk koulutuksen jälkeen. Saat linkin sähköpostiisi livetilaisuuden jälkeen.

Ryhmäetuhinta:
177 euroa / hlö + alv 24 %, kun samasta organisaatiosta on vähintään kaksi osallistujaa


Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 8 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa.


 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.