Taloushallintoliitto järjestää nyt koulutuksen:

Talouden suunnittelu päätöksenteon perustana (3 pv)

Miksi?
Tämä kurssi sopii sinulle, kun

– tahdot auttaa omaa tai asiakasyritystäsi muodostamaan käsityksen tämän lähitulevaisuuden taloudellisesta asemasta ja tekemään päätöksiä toimenpiteistä, joilla tähdätään asetettuihin tavoitteisiin.
– haluat olla asiakkaallesi enemmän kuin lakisääteisten palvelujen tuottaja ja auttaa asiakastasi menestymään.

Tällä kurssilla vahvistat tietojasi budjetoinnin ja ennustamisen lainalaisuuksista. Tulevaisuuden arviointi ja ennustaminen ovat avainasemassa yrityksen päätöksenteossa. Mutta ilman kunnollista työkalua tämä on haasteellista. Kurssilla pääpaino onkin Monthroller-työkalun haltuunotossa.

Nyt saat 2 kk:n ajaksi käyttöösi työkalut sekä budjetointiin että kassa- ja tase-ennusteiden tekemiseen. Monthroller-työkalulla muutat yrityksen tavoitteet luvuiksi tehokkaasti ja tarkasti. Työkalun avulla sinun on helppo arvioida eri skenaarioiden ja yksittäisten tekijöiden vaikutuksia yrityksen tulevaan toimintaan ja taloudelliseen asemaan.

Kattavan budjetoinnin ja säännöllisten ennusteiden avulla autat omaa organisaatiotasi tai asiakastasi ohjaamaan toimintaansa haluttuun suuntaan. Tästä on lupa innostua!


Miten?
Tämä käytännönläheinen koulutus on kokonaisuus, joka sisältää kolme lähiopintopäivää. Päivien välillä opiskelijat hyödyntävät oppimaansa käytännössä harjoittelemalla työkalun käyttöä itsenäisesti omien / asiakkaidensa tiedoilla. Valmistuneita ennusteita/raportteja hyödynnetään lähipäivissä.

Ennen kurssin alkua saat sähköpostiisi sekä linkin että käyttöohjeet työkalun asentamiseksi koneellesi.

Tarvitset kurssille oman tietokoneen (HUOM! Windows-käyttöjärjestelmä ja Office-paketti). Asiakasyrityksellä tulee olla Liikekirjurin tilikartta käytössä. (Myös Procountorin vakiotilikartta käy.)

Kurssi luetaan KLT-ylläpitokoulutukseen (3 pv).

Kenelle?
Taloushallinnon ammattilaiselle, joka haluaa oppia auttamaan organisaatiota sen liiketoiminnan kehityksen ennustamisessa ja arvioinnissa.

Vaativuustaso: +++ Syventävä taso

Kurssi luetaan KLT-ylläpitokoulutukseen (3 pv).

Kouluttajat:
Antti Soro
, Toimitusjohtaja, Taloushallintoliitto
Antti Soro on Taloushallintoliiton toimitusjohtaja. Aikaisemmassa toimessaan konsulttina hän on muun muassa valmentanut kirjanpitäjistä liiketoiminnan kumppaneita sekä analysoinut digitalisaation vaikutusta yritysten taloushallinnon operatiiviseen malliin ja prosesseihin.

Ari Lahdenkauppi, KLT, DI, jäsenpalvelujohtaja, Taloushallintoliitto
Lahdenkauppi toimii Taloushallintoliitossa jäsenpalvelujohtajana. Viimeisen 20 vuoden ajan Ari on toiminut johtajana kahdessa tilitoimistokonsernissa sekä yrityskonsulttina ja kouluttajana PK-sektorilla. Arilla on vahva osaaminen mm. sisäisen laskennan, laatujohtamisen sekä yleisliikkeenjohdon kysymyksissä.

Tuomas Salo, COO, Mastracon Oy
Salon tausta on liikkeenjohdonkonsultoinnissa ja hänellä on mm. yli 10 vuoden kokemus asiakkaiden liiketoiminnan kehittämisestä Pöyry Management Consultingilla. Tässä roolissa hänen vastuullaan oli mm. yrityskauppojen ja investointien sekä operatiivisten kehityshankkeiden taloudellinen analyysi. Nykyään Salo työskentelee perheyrityksessään Mastracon Oy:ssä, joka on erikoistunut PK-yrityksille ja talousalan ammattilaisille suunniteltujen johdon laskentatoimen työkalujen kehittämiseen.OHJELMA

Koulutuksen lähipäivät (3 erillistä päivää) järjestetään Taloushallintoliiton koulutustilassa, joka sijaitsee Helsingissä Kampin metroasemaa vastapäätä.

Torstai 05.09.2019
1. LÄHIPÄIVÄ

08.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09.00 Koulutus alkaa
11.30 – 12.30 Lounas
14.00 – 14.15 Iltapäiväkahvi
15.30 Koulutus päättyy

Tavoite:
Osaamisesi syveneminen talouden suunnittelussa, perehtyminen Monthroller-työkalun käyttöön.

Budjetoinnin ja ennustamisen taustalla olevat tekijät
Budjetoinnin rooli liiketoiminnan suunnittelussa
Budjetointimenetelmät
Käytännön harjoituksia työkalulla
– Johdanto
– Toteumatiedon hakeminen kirjanpidosta
– Tavoitepohjainen pikabudjetointi
– Toteumatiedon tuominen tilikauden aikana

Välitehtävä
Tavoite: Osaat tehdä ennusteen
– Tilisaldodatan ajaminen. Työkalun käytön itsenäinen harjoittelu oman organisaation / asiakkaan taloushallinnon luvuilla.
– Ota mukaan seuraavaan lähipäivään työkalulla tuottamasi ennusteet/raportit.

—-

Torstai 03.10.2019
2. LÄHIPÄIVÄ

09.00 Koulutus alkaa
15.30 Koulutus päättyy

Tavoite:
Sinulla on yksi tai useampi raportti/ennuste ja valmiudet esitellä se esimerkiksi johtoryhmälle tai asiakkaallesi. Ymmärrät tekemäsi ennusteen ja osaat vastata tyypillisiin kysymyksiin.

Talouden keskeiset tunnusluvut ja niiden tulkinta
– Kannattavuus, maksuvalmius, vakavaraisuus, pääomien käyttö
Ennusteiden viimeistely asiantuntijan avustuksella. Harjoitustyönä laadittujen budjettien/ennusteiden esittäminen – näin avaisin raportit
Vakuuttava esiintyminen

—-

Keskiviikko 30.10.2019
3. LÄHIPÄIVÄ

08.45 Ilmoittautuminen ja aamukahvi
09.00 Koulutus alkaa
11.30 – 12.30 Lounas
14.00 – 14.15 Iltapäiväkahvi
15.30 Koulutus päättyy

Tavoite:
Palvelun tuotteistaminen

– Asiakaskokemusten jakaminen ja toinen toisilta oppiminen
– Palvelun tuotteistaminen
– Numeroilla lisäarvoa asiakkaille


Koulutuspaikka:
Taloushallintoliitto, TAL-tila, Salomonkatu 17 A, 11. krs, 00100 Helsinki

Ajankohta:
05.09., 03.10. ja 30.10.2019

Hinta:
895 euroa
/hlö + alv 24 %.
Hinta sisältää luentoaineiston, aamu- ja iltapäiväkahvit ja kahden ensimmäisen päivän lounaat sekä työkalun käyttöoikeuden 2 kk.
Laita ilmoittautumisen lisätietoihin maininta, jos olet oikeutettu jäsen- tai KLT-hintaan.

Jäsenhinta Taloushallintoliiton jäsenille:
730 euroa /hlö + alv 24 %.

KLT-hinta:
790 euroa
/hlö + alv 24 %.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Viimeinen ilmoittautumispäivä:
keskiviikko 28.08.2019

 

Koulutus jo pidetty. Ilmoittautuminen sulkeutunut.