fbpx
Tehokas perehdyttäminen – Auta uutta työntekijää onnistumisen alkuun (1 pv)
järjestää nyt koulutuksen:

Tehokas perehdyttäminen – Auta uutta työntekijää onnistumisen alkuun (1 pv)

EUR

15.12.2016, Hotel Haven, Helsinki Unioninkatu 17, Helsinki 21 marraskuun, 2016 Sampo Korppoo

Itsensä kehittäminen , Laadunvarmistus , Työhyvinvointi

Esittely
Hyvän työsuhteen perusta luodaan jo ensimmäisien työpäivien aikana. Tehokas ammattitaitoinen perehdyttäminen on tärkeää uuden työntekijän liittämiseksi mahdollisimman nopeasti tuottavaksi osaksi organisaatiota. Usein perehdyttäminen kuitenkin laiminlyödään tai se hoidetaan epäammattimaisesti. Tehokas perehdyttäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin, uuden työntekijän päästessä nopeasti mukaan tekemisen tahtiin. Perehdyttämisellä tuetaan myös uuden työntekijän mahdollisuuksia omaksua haluttu yrityskulttuuri, yhteiset toimintatavat ja sitoumukset. Toisaalta tehokas perehdyttäminen hyödyntää myös uuden työntekijän ”tuoreita silmiä”, ja parhaimmillaan osoittaa sellaisia kehittymisen kohteita, joita pitkään samaa työtä tehneiden henkilöiden on vaikea havaita. On myös todettu, että laadukas perehdyttäminen vähentää henkilöstön kiertonopeutta.

Työlainsäädäntö asettaa työnantajalle vastuun perehdyttää työntekijä huolellisesti työhönsä. Esimiehen näkökulmasta tämä tarkoittaa vastuuta perehdyttämisestä, opastuksen suunnittelusta, toteuttamisesta ja valvonnasta, sekä uuden työntekijän sitouttamista työyhteisöön ja sen arvoihin. Esimies ei voi delegoida perehdyttämisvastuuta.

Kenelle
Koulutuksemme on tarkoitettu kaikille perehdyttämisestä vastaaville henkilöille, johdolle, esimiehille ja HRD-ammattilaisille.

Hyödyt osallistujalle
Koulutuksessa käydään läpi tehokas systemaattinen perehdytysprosessi, jonka avulla uusi työntekijä saadaan nopeasti tuottavaksi osaksi organisaatiota. Osallistujat kuulevat viimeisimmät tutkimustulokset perehdyttämisestä ja sen hyödyistä.

Koulutuksen käytyäsi:
– Saat kattavan kokonaiskuvan perehdyttämisen eri osa-alueista sekä niihin vaikuttavista tekijöistä.
– Ymmärrät, mitä hyvällä perehdyttämisellä voidaan saavuttaa
– Opit laatimaan kattavan perehdytysohjelman joka auttaa sitouttamaan työntekijän sekä käynnistämään tämän oppimisprosessin tehokkaasti.
– Opit hyödyntämään uuden työntekijän näkemyksiä organisaation kehittämisessä.

Valmentajat
Vastuuvalmenteja KTM, valmentaja Tommi Lindholm on toiminut kansainvälisissä strategisissa, analyyttisissa ja myyntiä tukevissa asiantuntijatehtävissä ICT -teollisuuden, pankkisektorin sekä liikkeenjohdon konsultoinnin parissa. Tommilla on myös kokemusta yrittäjyyden ja innovaatioiden saralta. Aikaisempina työnantajina ovat toimineet mm. Nokia Oyj, Stanton Chase International sekä Nordea Oyj.

Valmentaja KM Rakel Marin on toiminut kansainvälisissä yrityksissä IT- konsultoinnin sekä teollisuuden toimialoilla. Rakel on suorittanut projektijohtamisen perustason PRINCE2 Foundation sekä IT palvelujohtamisen perustason ITIL Foundation -sertifikaatit. Kasvatustieteen ohella Rakel on opiskellut myös henkilöstöjohtamista ja psykologiaa.

Valmentaja, DI Annina Eklund on ennen kouluttajan uraansa toiminut teknologiateollisuuden prosessin kehitystehtävissä ja työskennellyt erilaisten projektien parissa. Hänellä on kokemusta myös pitkäjänteisestä tutkimus- ja kehitystyöstä.

OHJELMA

09:00 Ihminen perehdytyksen keskiössä
– Oppimisen mahdollistaminen
– Kuinka kauan perehdytys kestää?
– Vuorovaikutuksen rooli perehdytyksessä
– Aloittamisen vaikeus ja sitä lisäävät tekijät

10:30 Tauko

10:45 Harjoitus: Perehdytysretrospektiivi

11:00 Perehdytysprosessin osa-alueet
– Työn sisäinen malli
– Organisaatio, verkostot ja asiakkaat
– Tuotteet ja palvelut
– Koko työyhteisön ja oman työn tavoitteet
– Prosessit ja käytänteet

12:00 Lounas

13:00 Työhön opastaminen käytännössä
– Opastamisprosessi
– Mentorointi –valmentava ote?
– Kehityspolku ja kehittymisen seuranta
– Palautekäytännöt

Harjoitus: Onnistumisen edellytykset (surveypal)

14:15 Tauko

14:30 Psykologinen sopimus ja sitoutuminen
– Arvot
– Odotukset
– Luottamus

15:15 Oman organisaation perehdytyskäytäntöjen kehittäminen

15:45 Loppukeskustelu

16:00 Tilaisuus päättyy


Koulutuspaikka:
Hotel Haven, Unioninkatu 17, Helsinki

Hinta:
Tilaisuuden hinta on 790,00 /hlö + alv 24 %, joka sisältää koulutusmateriaalin, lounaan sekä kahvitarjoilun.

Peruutusehdot:
Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan 50% koulutustilaisuuden hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja