fbpx
Tekoälyn riskit -hallusinaatiot, vinoumat ja tietoturva (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Tekoälyn riskit -hallusinaatiot, vinoumat ja tietoturva (3 h)

390 euroa /hlö + alv 24 %

390 EUR

13.06.2024, Etäkoulutus , Etäkoulutus 8 huhtikuun, 2024 Sampo Korppoo

Digitalisaatio ja uudet teknologiat , Tekoäly

Generatiivinen tekoäly – kuten ChatGPT – lisää tutkitusti tekemisen laatua ja nopeutta. Tekoälystä on hyötyä moninaisissa tehtävissä, joissa käsitellään, luodaan tai muokataan tekstuaalista sisältöä tai tarvitaan uutta kuva-, ääni- tai videoaineistoa. Generatiivisen tekoälyn käyttöön liittyy riskejä esimerkiksi hallusinaatioiden, vinoumien ja tietoturvan osalta. Riskit ovat saattaneet jäädä taka-alalle tekoälyn nopeassa kehityksessä ja halussa ottaa tekniikka nopeasti käyttöön.

Millaisella käytöllä hallusinaatioita esiintyy eniten? Onko palveluiden välillä eroja hallusinaatioiden suhteen? Millä toimenpiteillä voin vähentää hallusinaatioiden määrää? Mitä minun pitää tietää tekoälymallin vinoumista ja ennakkoluuloista? Entä mitkä ovat kaikista tärkeimmät toimenpiteet, kun pohditaan generatiivisen tekoälyn tietoturvallista käyttöä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat selkeitä vastauksia tässä koulutuksessa. Koulutus sisältää lukuisia käyttödemonstraatioita ja esimerkkejä elävästä elämästä.

Kenelle?
Kaikille, jotka jo hyödyntävät generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka pohtivat organisaation tekoälyohjeistusta sekä sitä, mihin tehtäviin tekoälyä voidaan käyttää organisaatiossa. Koulutus ei vaadi ennakkotietoja ja se tarkastelee riskejä sekä niiden vähentämistä kansantajuisesti ja ratkaisulähtöisesti.

Kouluttaja
Jani Teerioja
, Tieto- ja teknologia-asiantuntija FM, DI, KTM, Suomen Ammattipuhujat / Mediabot Oy
Jani Teerioja on erikoistunut generatiivisen tekoälyn kouluttamiseen ja konsultointiin. Janin tausta on tekninen, mutta koulutuksissa on tärkeintä selkeys, kansantajuisuus ja havainnollistavat esimerkit. Jani on koulutukseltaan FM, KTM ja DI. Uusia teknologioita ja näkökulmia teknologioiden soveltamiseen jo kolmelta vuosikymmeneltä.

Asiakaspalautteita Janin koulutuksista:
”Kokonaisuudessaan hyvä ja erittäin ajankohtainen setti. Kouluttaja oli selkeä ja aiheet jaksottuivat sopivassa suhteessa esimerkein ja muun materiaalin kesken. Kuuntelin siis jälkikäteen. Olisin kaivannut tieteellisten tutkimusten maininnan yhteydessä tiedon, missä ja kuka tutkinut. Slideissa ko. asiat oli kirjoitettu mutta puheessa mainittiin useamman kerran tieteellisesti osoitettu, mutta taustat jäivät sanomatta. Kiitokset!”
– Tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet, 8.12.2023

”Osallistuin aiemmin Tekoälyn perusteet ja sovelluskohteet koulutukseen, joka herätti hyvinkin paljon ajatuksia. Tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet oli mielestäni hyvä ja looginen jatkumo aiemmalle koulutukselle. Jani kertoo ja näyttää asiat käytännönläheisesti ja hyvin ymmärrettävästi, toimii.”
– Tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet, 15.12.2023


OHJELMA

• Generatiivisten tekoälyjen ominaispiirteet
• Käyttöön liittyvien riskien esittelyä
• Tiedon luottamuksellisuus, yksityisyys ja tietosuoja
• Mitä tekoälypalveluun syötetyille tiedoille tapahtuu?
• Ohjeita tietoturvalliseen käyttöön – miten valita oikea palvelu?
• Hallusinaatiot – mitä ne ovat?
• Miten hallusinaatioita voidaan vähentää?
• Vinoumat vastauksissa – onko tekoäly objektiivinen?
• Miten vähennän vinoumia ja ennakkoluuloja?
• Ongelmia moderoinnissa – eri palveluiden tarkastelu
• Multimodaalisiin malleihin liittyviä riskejä
• Tekoälypalvelun rajoitteiden kiertäminen
• Miten kyberrikolliset voivat hyödyntää tekoälyä?
• EU:n tuleva tekoälyasetus ja sen merkitys


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
13.06.2024, klo 9:00-12:00

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja