fbpx
Tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet (3 h)
Yritysakatemia järjestää nyt koulutuksen:

Tekoälyn tietoturvan ja tietosuojan perusteet (3 h)

390 euroa /hlö + alv 24 %

EUR

15.12.2023, Etäkoulutus , Etäkoulutus 26 lokakuun, 2023 Sampo Korppoo

Tekoäly

Organisaatiot ovat alkaneet tehostamaan ja parantamaan toimintaansa tekoälyn avulla. Työntekijät käyttävät tekoälypalveluita työtehtäviensä hoitamisen apuna ja organisaatioissa suunnitellaan tai käynnistellään tekoälyn integroimiseen ja laajamittaiseen hyödyntämiseen tähtääviä hankkeita. Valitettavasti tietoturvaan, tietosuojaa ja kyberuhkiin liittyvät riskit ovat jääneet taka-alalle ja niiden vähentäminen ei ole ollut tekoälypalveluita rakentavien yhtiöiden ykkösprioriteetti.

Huhtikuussa 2023 Italia kielsi hetkeksi ChatGPT:n vedoten palvelun tietosuojaongelmiin ja epäselvyyksiin. EU valmistelee tekoälyasetusta, jolla pyritään säätelemään tekoälyn käyttöä ja ominaisuuksia. Mitkä ovat konkreettiset tietoturvaongelmat ja uhkat, joita tekoälyn käyttöön liittyy? Miten tiedon luottamuksellisuus, eheys ja saatavuus voidaan varmistaa käytettäessä suuriin kielimalleihin perustuvaa tekoälyä? Ja miten erilaisilta kyberhyökkäyksiltä voidaan suojautua? Tässä koulutuksessa tarkastellaan tekoälysovellusten tietoturvaongelmia ja ratkaisuehdotuksia.

Kenelle?
Kaikille, jotka jo hyödyntävät generatiivista tekoälyä oman työnsä tehostamisessa sekä yleisesti organisaatioille, jotka suunnittelevat integroivansa tekoälyn organisaationsa työnkulkuihin ja prosesseihin.

Kouluttaja
Jani Teerioja
, Tieto- ja teknologia-asiantuntija FM, DI, KTM, Suomen Ammattipuhujat / Mediabot Oy
Tieto- ja teknologia-asiantuntija FM, DI, KTM Jani Teerioja on kokenut IT-ammattilainen, jolla on pitkä ja monipuolinen ura ohjelmistoarkkitehtina ja pääkehittäjänä. Hän on erikoistunut syvällisesti IT-teknologioihin, ja tänä päivänä hänen työnsä keskittyy erityisesti ChatGPT:n soveltamiseen, tietoturvallisuuteen sekä organisaatioiden prosessien teknisiin ja taloudellisiin näkökulmiin. Pedanttina ja selkeän ulosannin omaavana hän on pidetty kouluttaja ja osaaja.


OHJELMA

• Generatiivisten tekoälyjen ominaispiirteet tietoturvaan liittyen
• Tekoälyn käyttötapoja ja erilaisia sovelluskohteita
• Tiedon luottamuksellisuus, yksityisyys ja tietosuoja
• Taustadatan lähteet ja tekijänoikeudet
• Syötteiden virheet, väärinkäyttö ja rajoitusten kiertäminen
• Erilaisia uhkaskenaarioita ja hyökkäystapoja
• Kapasiteetti ja palvelunestohyökkäykset
• Tapoja suojautua uhkilta ja hyökkäyksiltä
• Miten kyberrikolliset voivat hyödyntää tekoälyä?
• EU:n tuleva tekoälyasetus ja sen merkitys
• Riskienhallinta ja käyttöpolitiikka
• Kaikki monimutkainen on haavoittuvaista


Koulutuspaikka:
Etäkoulutus

Ajankohta:
15.12.2023, klo 9:00-12:00

Hinta:
390 euroa
/hlö + alv 24 %. Koulutus ja materiaalit sisältyvät hintaan.

Ilmoittautumisen peruutusehdot:
Estyneen tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja kuluitta. Peruutuksesta ja 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä muutoksista veloitetaan toimistokuluina 15 % koulutuksen hinnasta. Myöhemmin kuin 14 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jätetystä ja käyttämättömästä koulutuspaikasta veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti.

Varaamme oikeuden muutoksiin, ja siirtää jo sovittuja lähikoulutuksia myöhempään ajankohtaan, tai muuttaa etäkoulutuksiksi. Koulutus saattaa siirtyä tai peruuntua mm. viranomaismääräysten vuoksi, tai vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muutosten osalta tiedotamme osallistujia erikseen.

Kouluttajan muut kurssit

Samankaltaisia kursseja